Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020

Πενθεί η μεγάλη οικογένεια του Πιερικού - Έφυγε ο Γιαννάκος Χριστοφορίδης

Μια απο τις μεγάλες ποδοσφαιρικές παρουσίες του Πιερικού ποδοσφαίρου και ένας απο τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα του Πιερικού τη δεκαετία του 60, ο Γιάννης Χριστοφορίδης, έφυγε απο τη ζωή σήμερα Πέμπτη 16 Απριλίου 2020, περνώντας στο πάνθεον της αιωνιότητας.

Ο Γιαννάκος Χριστοφορίδης συνέδεσε το όνομα του με τα πρώτα χρόνια ίδρυσης του ιστορικότερου συλλόγου της Πιερίας, με την οποία αγωνίστηκε σε 126 παιχνίδια.

Αγωνίσθηκε στον Όλυμπο Κατερίνης (φωτο) απο τον οποίο μεταπήδησε στον Πιερικό διαγράφοντας με την ομάδα της Κατερίνης μια εξαιρετική πορεία!

Την πρώτη χρονιά του Πιερικού έπαιξε σε 28 αγώνες (περίοδος 1961-62) πετυχαίνοντας μάλιστα 11 γκόλ. Ταχύτατος επιθετικός ποδοσφαιριστής με μεγάλη ευχέρεια ώς ακραίος επιθετικός και με το χάρισμα να διεμβολίζει τις αντίπαλες άμυνες "χορεύοντας επάνω στην γραμμή" όπως έλεγαν εκείνα τα χρόνια οι παλαιότεροι!

Την περίοδο 1966-67 και 1967-68 αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό, για να επιστρέψει στην Κατερίνη και να κλείσει την καριέρα του στον Πιερικό του 19969-1970.

Πιο φτωχό απο σήμερα το ποδόσφαιρο της Πιερίας, με τον Άρχοντα του Βορρά να πενθεί, για την μεγάλη απώλεια ενός ακόμη παιδιού του...

Αιωνία του η μνήμη!
Πάνω: Γιώργος Κεφαλίδης, Στέλιος Δοκός, Αλέκος Ταξίδης, Νάκος Μυστακίδης, Θόδωρος Σιδηρόπουλος, Θόδωρος Κιζίρογλου.
Κάτω: Λάκης Αμανατίδης, Πόλυς Φουλίδης, Τάσος Αναστασιάδης, Κώστας Ορφανίδης, Γιαννάκος Χριστοφορίδης.
Πηγή φωτο Σ.Φ.Ι.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου