Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Υπογραφή της σύμβασης έργου αντιμετώπισης διάβρωσης των ακτών του Πλαταμώνα


Στην τελική ευθεία για την έναρξη του έργου αντιμετώπισης διάβρωσης των ακτών του Πλαταμώνα, μπήκε ο Δήμος Δίου - Ολύμπου έπειτα από την υπογραφή της σύμβασης από τον δήμαρχο Βαγγέλη Γερολιόλιο με την ανάδοχο εταιρεία SICAP ΑΤΕ.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανήλθε σε 3.526.000€ και έπειτα από διεθνή διαγωνιστική διαδικασία η εταιρεία SICAP ΑΤΕ ανέλαβε την κατασκευή του, με ποσό σύμβασης 2.466.095,95 . Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας: «Προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, της πρόληψης και της διαχείρισης κινδύνων».

Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την κατασκευή επτά (7) βυθισμένων κυματοθραυστών και επαναπλήρωση της ακτής με αμμώδες υλικό σε μήκος 1.150 μ. Το έργο θα εκτείνεται από τον βόρειο βραχίονα του λιμανιού του Πλαταμώνα, έως τη θέση «Φλοίσβος».

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, η κατασκευή θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2020 και θα διαρκέσει 18 μήνες πλην όμως, με παρέμβαση της διοίκησης του Δήμου, οι εργασίες θα διακοπούν μεταξύ 15 Μαΐου 2021 και 15 Σεπτεμβρίου 2021 προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων κατά μήκος της περιοχής υλοποίησης του έργου.

Για το έργο αυτό, που θα αλλάξει την παραλιακή ζωή του Πλαταμώνα, πολλές διοικήσεις του Δήμου, εδώ και χρόνια, προσπάθησαν για την υλοποίησή του. Αναγνωρίζουμε σε όλους την προσφορά τους.

Ταυτόχρονα θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις να ενσωματωθούν στη νέα κατάσταση όσο το δυνατόν πιο ομαλά γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου