Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Το "Αμοιρίδειο Αθλητικό Κέντρο Ξάνθης" μετατρέπεται σε νοσοκομείο για τον κορωνοϊό


Η μετατροπή του Αμοιρίδειου Αθλητικού Κέντρου της Ξάνθης σε Νοσοκομείο που θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για κρούσματα του COVID-19 ξεκίνησε από το πρωί της Τρίτης (31/3) με την απολύμανση των χώρων του.

Ακολούθως έφτασαν στο σημείο 100 κρεβάτια από τοπική επιχείρηση, τα οποία παρήγγειλε ο Δήμος Ξάνθης και σύμφωνα με πληροφορίες αποτελούν χορηγία του ομίλου των Πλαστικών Θράκης, που ως γνωστόν έχουν εργοστάσιο και δραστηριοποιούνται έντονα στην περιοχή.

Ήδη έχει τοποθετηθεί στο έδαφος ειδικός τάπητας και πάνω σε αυτόν στήνονται τα κρεβάτια, αφού πρώτα αφαιρέθηκαν οι μπασκέτες που υπήρχαν καθώς και οι φιλέδες και τα τέρματα για το χάντμπολ. Τις επόμενες ώρες θα φτάσουν και τα διαχωριστικά που θα τοποθετηθούν μεταξύ των κρεβατιών αλλά και μια μεγάλη δεξαμενή οξυγόνου με όλη την εγκατάσταση.

Κοινώς, όπως μετέδωσε και η ΕΡΤ στην ανταπόκριση του Αντώνη Καρανδεινού απο τον Εχίνο, το μεγάλο κλειστό γήπεδο της Ξάνθης ήδη έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε πλήρες νοσοκομείο με υποστηρικτική δράση. Υπενθυμίζεται πάντως, όπως ανέφερε το ThrakiSportS από την πρώτη στιγμή που ανέδειξε το θέμα, όλες αυτές οι ενέργειες γίνονται προληπτικά και ευχή όλων είναι το «Αμοιρίδειο Νοσοκομείο» να παραμείνει αχρείαστο.

Για την ώρα πάντως, όλα τα κρούσματα που χρήζουν νοσηλείας αντιμετωπίζονται από το Νοσοκομείο Αναφοράς για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, που είναι αυτό της Αλεξανδρούπολης και σε αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλεύονται επτά άτομα από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου Ξάνθης ενισχύονται από στρατιωτικούς γιατρούς. Ωστόσο η ανησυχία είναι έντονη καθώς πλέον έχουν αυξηθεί στα 4 τα κρούσματα στο στράτευμα στην Ξάνθη, όπως μεταδόθηκε στην ΕΡΤ, τα οποία μάλιστα δεν είχαν καμία επαφή με τον στρατιωτικό πρώην παίκτη και φίλαθλο του Παύλου Μελά Κουτσού, που έφυγε από τη ζωή στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Επιπλέον, με αγωνία αναμένονται και τα αποτελέσματα για τους 80 φοιτητές που ήρθαν από την Τουρκία και για την ωρα φιλοξενούνται σε αυστηρή απομόνωση στο ξενοδοχείο Νατάσσα της οικογένειας της συζύγου του Ζήση Βρύζα, αλλά καποιοι και στο Ζήτα Παλάς, λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο μακριά. Όλοι υποβλήθηκαν σε τεστ, τα αποτελέσματά τους αναμένονται από την Δευτέρα αλλά λόγω του φόρτου εργασίας στα αρμόδια εργαστήρια, έχουν καθυστερήσει.
Πηγή: thrakisports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου