Σάββατο 25 Απριλίου 2020

ΟΛΛΑΝΔΙΑ - Τέλος στα πρωταθλήματα χωρίς πρωταθλητές και υποβιβασμούς


Η εντολή της κυβέρνησης της Ολλανδίας για «λουκέτο» στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου έφερε προβληματισμό στους ιθύνοντες της ομοσπονδίας, που κλήθηκαν να πάρουν αποφάσεις για τη φετινή σεζόν.

Μετά από τηλεδιάσκεψη που είχαν σήμερα με τους συλλόγους αποφασίστηκε να μπει παύλα όσον αφορά την ομάδα που αναδειχθεί πρωταθλήτρια, αλλά και να μην υποβιβαστεί καμία από την Eredivisie στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Συγκεκριμένα, 16 ομάδες ψήφισαν υπέρ αυτού, ενώ 9 είπαν «όχι» και άλλες 9 δεν πήραν θέση.

Αυτό σημαίνει ότι γλιτώνουν η Ντεν Χάαγκ και η Βααλβάικ, οι οποίες βρίσκονται στις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Αντιθέτως, η Καμπούρ και η Ντε Γκραφσάαπ θα πρέπει να θεωρούνται οι χαμένες της υπόθεσης, καθώς βρίσκονταν στις δύο πρώτες θέσεις της Eerste Divisie, αλλά δεν θα προβιβαστούν.

Από ‘κει και πέρα, όσον αφορά το κομμάτι της ανάδειξης του πρωταθλητή, αναμένεται να μπει παύλα, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά από το 1945! Άλλωστε, στην πρώτη θέση της Eredivisie ισοβαθμούν Άγιαξ και Αλκμάαρ.

Ο «Αίαντας» πάντως έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων και ουσιαστικά θα πάρει το «καλό» εισιτήριο για το Champions League. Στα προκριματικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης θα βρεθεί και η ΑΖ, ενώ στο Europa League θα αγωνιστούν Φέγενορντ, Αϊντχόφεν και Βίλεμ.
Πηγή: athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου