Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Κώστας Κουκοδήμος: «Εκσυγχρονίζουμε τις υποδομές του οδικού δικτύου & βελτιώνουμε αισθητά την καθημερινότητα των δημοτών»


Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Κατερίνης & Πιερικής Αναπτυξιακής για τη βελτίωση  - μέσω του προγράμματος leader - υφισταμένων οδικών υποδομών

Η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε.ΟΤΑ και του Δήμου Κατερίνης, για την υλοποίηση του έργου που αφορά τη βελτίωση υφισταμένων οδικών υποδομών σε περιοχές του Δήμου,  υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο και την Πρόεδρο της Πιερικής Αναπτυξιακής - Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.

Πρόκειται για την εκτέλεση πράξης στο πλαίσιο του προγράμματος leader (Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020) συνολικού προϋπολογισμού 1.114.065,54 με Φ.Π.Α., που αφορά τη βελτίωση των υφισταμένων οδικών υποδομών  εντός της Δ.Κ. Σβορώνου της Δ.Ε. Κατερίνης, της Τ.Κ. Κάτω Αγίου Ιωάννη της Δ.Ε Κορινού, των Δ.Κ Περίστασης και Καλλιθέας της Δ.Ε. Παραλίας, της Τ.Κ. Λόφου (οικισμοί Λόφου& Ράχης), καθώς και της Τ.Κ. Αγ. Δημητρίου της Δ.Ε. Πέτρας.

Ειδικότερα, οι ζημιές σε οχήματα που κινούνται στο οδικό δίκτυο των  εν λόγω περιοχών και οι δυσχέρειες που προκαλούνται στην κυκλοφορία των πεζών αναμένεται να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά από την άμεση (εντός του τρέχοντος έτους) ανακατασκευή - αποκατάσταση των φθορών του οδοστρώματος. Με την εκτέλεση των προβλεπόμενων εργασιών θα γίνουν παρεμβάσεις συντήρησης του υφιστάμενου οδικού δικτύου σε τμήματα ασφαλτοστρωμένων οδών, τα οποία παρουσιάζουν φθορές, παραμορφώσεις, ρηγματώσεις, καθιζήσεις και τροχοαυλακώσεις, καθώς και σε όλο το μήκος της οδού όπου υφίστανται έντονες φθορές και αποσύνθεση του οδοστρώματος.

 Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος: «Εκσυγχρονίζουμε τις υποδομές ισόρροπα σε όλες τις περιοχές του Δήμου. Προωθούμε ένα πλέγμα ουσιαστικών παρεμβάσεων, ώστε να ικανοποιούνται οι απαραίτητες συνθήκες ασφαλούς κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών. Βελτιώνουμε αισθητά την καθημερινότητα των δημοτών. Είναι  σημαντικό, ότι, αυτό συμβαίνει μέσα από εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων και συνεπώς χωρίς να επιβαρύνεται ο Δημότης της Κατερίνης ούτε με  ένα ευρώ. Ευχαριστώ για την εποικοδομητική και αποτελεσματική συνεργασία την πρόεδρο της Πιερικής Αναπτυξιακής – Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου, τα μέλη και τα στελέχη του Δ.Σ. της Πιερικής, καθώς και τα στελέχη των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του Δήμου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου