Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Μαρία Μαλλιάρα - Ένας νεκρός απο την Πιερία και 5 σε νοσοκομεία αναφοράς στην Θεσσαλονίκη


Πέντε άτομα με κορωνοϊό από την Πιερία σε ΑΧΕΠΑ και Παπανικολάου

Πέντε άτομα από την Πιερία νοσούν από κορωνοϊό και βρίσκονται σε νοσοκομεία αναφοράς της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στα νοσοκομεία Παπανικολάου και ΑΧΕΠΑ. Αυτό ενημέρωσε η Μαρία Μαλλιάρα, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Υγείας Κεντρικής Μακεδονίας & Διευθύντρια Νεφρολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» και στην Χριστίνα Σιδηροπούλου, την Δευτέρα 6 Απριλίου.

Η κα Μαλλιάρα σημείωσε ότι το πρώτο θύμα του κορωνοϊού από την Κατερίνη καταγράφηκε το Σάββατο 4 Απριλίου. Πρόκειται για έναν άντρα 66 ετών, από την περιοχή του Μυλαύλακου, ο οποίος διαγνώσθηκε με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Κατερίνης και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης όπου δυστυχώς εξέπνευσε. Υπογράμμισε, επίσης, ότι «είναι ευτυχές που δεν αυξήθηκαν τα κρούσματα σε κορωνοϊό στην Πιερία. Είναι τα πέντε επιβεβαιωμένα που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε νοσοκομεία αναφοράς και ο ένας που απεβίωσε».

Σε ετοιμότητα είναι και η νεφρολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης για ενδεχόμενο κρούσμα σε νεφροπαθή. Η κα Μαλλιάρα τόνισε ότι τα κρούσματα κορωνοϊού είναι περιορισμένα στη χώρα μας αλλά και στην περιοχή μας λόγω των μέτρων που έλαβε νωρίς η κυβέρνηση και ζήτησε από τους πολίτες να τηρούν αυστηρά όλες τις υποδείξεις που δίνονται από τον ΕΟΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου