Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Νίκος Τσαγκαλίδης - Είναι πρωτόγνωρο για το ποδόσφαιρο και την κοινωνία. Χρειάζεται μίνι προετοιμασία για να επανέλθουμε


Με τον προπονητής της 25ης Μαρτίου Νίκο Τσαγκαλίδη μίλησε ο Μπάμπης Πεΐδης για λογαριασμό του Pieriasport. Ο τεχνικός της Κατερινιώτικης ομάδας μίλησε για την κατάσταση που βιώνει ο ίδιος και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, καθώς και για την επόμενη ημέρα που έρχεται για όλους μετά απο την πρωτόγνωρη πραγματικότητα της εποχής του κορωνοϊού..

Πρωτόγνωρη για το ποδόσφαιρο περίοδος. Πώς περνάνε αυτές οι μέρες για εσένα.

Πρωτόγνωρη κατάσταση όντως όχι μόνο για το ποδόσφαιρο αλλά γενικά για την κοινωνία. Νομίζω πως κανένας δεν γνώριζε και δεν φανταζόταν πως θα εξελιχθεί έτσι η κατάσταση. 

Ελπίζω να ξεφύγουμε γρήγορα , αλώβητοι και να μην αφήσουμε ότι έγινε να μας επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό στην συνέχεια. Όσον αφορά εμένα βρίσκομαι όπως οι περισσότεροι στο σπίτι και περνάω χρόνο με την οικογένειά μου, ξεκουράζομαι, διαβάζω αρκετά και βλέπω μαγνητοσκοπημένους αγώνες και προσπαθώ όσο γίνεται να παρακολουθώ τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο και πως θα επηρεαστεί αυτό από την πανδημία.

Η άποψη σου για την οριστική διακοπή στο ερασιτεχνικό ποια είναι?

Νομίζω πως για εμάς που βρισκόμαστε σε ερασιτεχνικό επίπεδο είναι λογική η οριστική διακοπή γιατί οι παίκτες μας βρίσκονται στην ουσία σε μια "θερινή" περίοδο διακοπών και το να τους ζητήσεις να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν απότομα ελλοχεύει μεγάλους κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα  τους. 
Απ' ότι μαθαίνω οι γυμναστές των επαγγελματικών ομάδων στην χώρα μας ζητάνε μια μίνι περίοδο προετοιμασίας για την επανέναρξη τουλάχιστον τριών εβδομάδων και μιλάμε για επαγγελματίες παίκτες που δεν έχουν σταματήσει μέρα ακόμα και τώρα τις προπονήσεις τους. 

Οπότε καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο θα είναι οι ερασιτέχνες παίκτες να συνεχίσουν να παίζουν παιχνίδια. Σίγουρα όμως δεν θα πρέπει να σβηστεί ότι κέρδισαν οι ομάδες όλη την χρονιά στα παιχνίδια που έγιναν καθώς έμεναν μόνο τρία - τέσσερα παιχνίδια για να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Πιστεύεις θα είναι διαφορετική από αυτήν που ξέρουμε η επόμενη μέρα στο ποδόσφαιρο?

Σίγουρα το ποδόσφαιρο θα μετρήσει τις δυνάμεις του όταν με το καλό τελειώσει όλο αυτό. Θέλω να πιστεύω ότι θα επηρεαστεί όσο το δυνατόν λιγότερο και με ψυχραιμία και λογική οι ομοσπονδίες θα πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις για το καλύτερο του αθλήματος. 

Νομίζω πως με την σωστή διαχείριση της μετέπειτα κατάστασης θα δούμε πάλι διοργανώσεις και πρωταθλήματα όπως τα ξέραμε, μετακινήσεις για αγώνες και κυρίως γεμάτα γήπεδα παντού, γιατί το ποδόσφαιρο είναι θέαμα και ζει και τρέφεται από τον κόσμο.

Το ενδεχόμενο να παίζετε την επόμενη χρονιά στην Α κατηγορία της ΕΠΣ Πιερίας θεωρείς ότι θα είναι καλό για τους νεαρούς παίκτες της ομάδας σου?

Το γεγονός να παίξει η ομάδα μας στην ανώτερη κατηγορία της ΕΠΣ Πιερίας σίγουρα μόνο καλό θα κάνει στους νεαρούς ποδοσφαιριστές μας γιατί θα μπορέσουν να αποκτήσουν εμπειρίες, να δείξουν την αξία τους, να αγωνιστούν απέναντι σε ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει σε επαγγελματικές κατηγορίες και να ζήσουν καταστάσεις σε υψηλότερο επίπεδο απ' ότι είχαν μέχρι τώρα. 
Οπότε μόνο καλό θα τους κάνει μια τέτοια εξέλιξη και θεωρώ πως θα μπορέσουν να ανταποκριθούν κιόλας σύμφωνα με αυτά που μας έχουν δείξει μέχρι στιγμής. Θα κριθούν στα δύσκολα και θα συνεχίσουν να δουλεύουν για ένα καλύτερο μέλλον. 
Το να παίξει η ομάδα μας όμως στην Α κατηγορία την νέα χρονιά θα είναι και μια δικαίωση για την διοίκηση μας που ανέλαβε μια ομάδα από το μηδέν και με πολύ όρεξη, διάθεση, προσωπικό κόπο και πίστη σε ένα πλάνο που έχουμε θέσει εξαρχής θα έχει κατάφερε να πανηγυρίσει δύο ανόδους σε δύο χρόνια.

Τι να ευχηθούμε για το Πάσχα στους φιλάθλους?

Να ευχηθούμε να είναι όλοι καλά στην υγεία τους, να απολαύσουν τις οικογένειες τους, να συνεχίσουν να έχουν υπομονή και δύναμη για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την όλη κατάσταση όσο ανώδυνα γίνεται. 
Καλή Ανάσταση σε όλους και καλό Πάσχα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου