Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Τα οκτώ χρόνια χωρίς νίκη του Ολυμπιακού και οι αναμνήσεις του Σόλσκιερ



Μετά τις αναβολές, ελέω κορονοϊού, των Ιντερ – Χετάφε και Σεβίλλη – Ρόμα (και απολύτως λογικά), το πρόγραμμα του Europa League απέμεινε… και λειψό, με τα 4/6 αποψινά να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Ξεκούραστος ο Ολυμπιακός, του έκατσε… κουτί η αναβολή των play offs. Στο 7-4-5 (με γκολ 22-21) το εντός έδρας ρεκόρ των «ερυθρόλευκων» με αγγλικές ομάδες. Στα νοκ άουτ της διοργάνωσης στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός έχει… 1-4-4 με μόνη νίκη επί της Ρούμπιν Καζάν (1-0) στους «32» της σεζόν 2011-12! Με γκολ του Τζιμπούρ τότε και… συγκινητικό τον Ρόι Κάρολ που έπαιζε από το 70’ με θλάση αλλά πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις!
Η Γουλβς, τα έχουμε… ξαναπεί, είναι πια ένα τεράστιο project, ένα club που γιγαντώνεται σταδιακά, με υψηλότατες βλέψεις και, κυρίως, με καλοδουλεμένη ομάδα που μετρά φέτος 11-1-2 στην Ευρώπη με μόνες ήττες από την Μπράγκα στους ομίλους κι από την Εσπανιόλ στη ρεβάνς της 4άρας του «Μόλινιου». Και, ελέω… Αρσεναλ, θα αντιμετωπίσει υποψιασμένη τον Ολυμπιακό. Οι «λύκοι» δίνουν απόψε μάλιστα το 48ο επίσημο παιχνίδι τους στη σεζόν, ευλόγως βγαίνει και κούραση ενίοτε,.
Σε άλλα μελετημένα προγνωστικά, χωρίς κόσμο και το LASK – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Λιντζ. Η LASK γράφει ιστορία φυσικά με την πέρα από κάθε προσδοκία φετινή της πορεία αλλά έχασε για απόψε τρεις βασικούς! Η ManUtd δείχνει να βρίσκεται στο peak της σεζόν της από πλευράς φόρμας και momentum, ενδεικτικό ότι είχε από την εποχή του… Φέργκιουσον να νικήσει δύο φορές στην ίδια περίοδο τη Σίτι. Στο 7-1-0 (με γκολ 17-1) η Γιουνάιτεντ ενάντια σε Αυστριακούς, ανεξαρτήτως έδρας, μόνη αποτυχία τον Μάρτιο του… 1969 με το 0-0 με τη Ραπίντ στη Βιέννη. Το δε μόνο γκολ που δέχθηκε από αυστριακή ομάδα ήταν στο «Ολντ Τράφορντ», τον Νοέμβριο του ’99, στο 2-1 επί της Στουρμ, από τον Ιβιτσα Βάστιτς, παίκτης της ομάδας του Ιβιτσα Οσιμ τότε. Και στο εν λόγω ματς είχε σκοράρει ο νυν προπονητής της, Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου