Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Η επιθετική άμυνα του Πιερικού με Νίκιτς και Χαρτσιά!


Σε νέους ρόλους χρησιμοποιήθηκαν εσχάτως για τον πρωταθλητή του 3ου ομίλου Πιερικό οι Μπράνισλαβ Νίκιτς και Κώστας Χαρτσιάς, αποτελώντας δυο από τα τέσσερα κομμάτια στο «παζλ» της άμυνας.

Βεβαίως, η κλασική θέση στη διαδρομή τόσο του Βόσνιου όσο και του έμπειρου Έλληνα δεν ήταν στα μετόπισθεν, αλλά σε πιο προωθημένους ρόλους, δείγμα της πρόθεσης του Σάκη Παπαβασιλείου για «πειράματα» ενόψει των μπαράζ, επιθετικές «τάσεις» στην ενδεκάδα, αλλά και καλή αξιοποίηση και διαχείριση όλου του «πλούσιου» ρόστερ για τα δεδομένα της κατηγορίας (να "χωρέσει" αρκετούς παίκτες πρώτης γραμμής στην ενδεκάδα).

Έτσι, ο Νίκιτς (κυρίως κεντρικός χαφ) στα τελευταία τρία ματς ξεχώρισε στο κέντρο άμυνας των «μελανόλευκων», βοηθούμενος από το ύψος και την εμπειρία του, δίπλα στον Γιώργο Τακίδη, με αποκορύφωμα το τελευταίο ματς με τα Μετέωρα, που έστεψε πρωταθλητές τους Κατερινιώτες.

Ο Μπράνισλαβ Νίκιτς (που παλιότερα έπαιξε και μεσοεπιθετικός) έχει αγωνιστεί ως στόπερ και παλιότερα, κατά συνθήκη από ένα ημίχρονο εν Ελλάδι σε Κέρκυρα και Αναγέννηση Καρδίτσας (αμφότερες στη Β΄ Εθνική), αλλά και στην ελβετική Βόλεν.

Ασφαλώς, για το κέντρο των μετόπισθεν η ομάδα της Πιερίας έχει και άλλες αξιόλογες μονάδες (πλην του «παρτενέρ» Τακίδη), όπως οι Γιαλαμίδης και Καρτσαμπάς.

Όσο για τον Χαρτσιά, στην καριέρα του έπαιζε κυρίως ως εξτρέμ, αλλά εσχάτως αξιοποιείται ως αριστερό μπακ, για πιο επιθετικούς προσανατολισμούς στην πτέρυγα, στην οποία βεβαίως υπάρχει και ο «κλασικός» μπακ, Βασίλης Τουλίκας για αριστερά.

Τον αντίστοιχο ρόλο από τα δεξιά έχει ο Σάββας Τοπαλίδης, που ήρθε τον Γενάρη από τον Δία Δίου, που ναι μεν είναι κλασικός μπακ, αλλά έχει επιθετικές αρετές και «ανεβάσματα» στο παιχνίδι του.


ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΓΙΑ ΠΕΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ

Στον Πιερικό υπάρχει ικανοποίηση για τα δυο σερί γκολ του Αλέξανδρου Περογαμβράκη, στις εντός έδρας νίκες με Οικονόμο Τσαριτσάνης (5-0) και Ατρόμητος Παλαμά (0-2), με τον Κρητικό φορ που ήρθε τον Γενάρη να στέλνει μήνυμα ετοιμότητας και φορμαρίσματος για τα μπαράζ, με τον Παπαβασιλείου να έχει αξιόλογα «όπλα» για τη γραμμή κρούσης, μαζί με τους Σαχινίδη και Μπενίσκο (αλλά και πολλούς αξιόλογους περιφερειακούς και πλάγιους, με έφεση στο γκολ).

Σειρά για τον Πιερικό έχει ο αγώνας στα Σέλλανα, με απόντα τον τιμωρημένο Μηλιώτη, ενώ γρίφο αποτελεί το αν το τεχνικό τιμ δώσει παραπάνω ευκαιρίες και σε νεαρούς στα 4 τελευταία ματς της κανονικής διάρκειας, δίνοντας ανάσες για τα πλέι οφ σε βασικούς, ή αποφύγει το ροτέισον, για λόγους ρυθμού και καλής «φόρμας» στα μπαράζ ανόδου (εκκρεμεί πάντως και το Κύπελλο, με ρεβάνς με τον Θερμαϊκό Κορινού στα ημιτελικά και βεβαίως ο τελικός, αν προκριθεί ο Πιερικός).
Πηγή: soccerpractor.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου