Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι μετρήσεις σακχάρου σε όλες τις κοινότητες του Δ.Κατερίνης


ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ.

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ, ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ, Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης και αντιμετώπισης του Σακχάρωδους Διαβήτη, ο Σύλλογος Διαβητικών Ν.Πιεριας (μέλη του Συλλόγου) σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ν.Πιεριας (Ιατρεία κάθε κοινότητας) συνδιοργάνωσε με τον Δήμο Κατερίνης το πρόγραμμα δωρεάν μετρήσεων σε όλα τα χωριά - κοινότητες του Δήμου Κατερίνης.

Πιο συγκεκριμένα, συνεργάστηκε με την Αντιδημαρχία Προγραμματισμού, Κοινωνικής Μέριμνας κλπ., με επικεφαλής τον Γιώργο Τσιαλό, αρμόδιο σε θέματα Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης καθώς και με την Αντιδημαρχία Κοινοτήτων, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο, Κωνσταντίνο Γραμματικόπουλο. Πραγματοποιήθηκε συνεργασία και με τους προέδρους κάθε Κοινότητας.


Επιπλέον, συνεργασία έγινε με την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Ισότητας των Φύλων, Αναστασία Νταντάμη, μέσα από τη δομή του Δήμου «Βοήθεια στο Σπίτι», με τους νοσηλευτές και κοινωνικούς λειτουργούς (Βαλάντης Καραγκούνης: συμμετείχε σε 9 Κοινότητες, Ειρήνη Σοφιανίδου συμμετείχε σε 8 Κοινότητες, Σταυρούλα Σιδέρη: Συμμετείχε σε 3 Κοινότητες, Αναστασία Χριστοφορίδου: Συμμετείχε σε 7 Κοινότητες, Μαγδαληνή Τσοχανταρίδου: Συμμετείχε σε 4 Κοινότητες, Μαρία Μιχαηλίδου: Συμμετείχε σε 5 Κοινότητες, Ματίνα Παπαδοπούλου: Συμμετείχε σε 3 Κοινότητες, Θάλεια Δαμαλή, Κοινωνική λειτουργός στην κάτω Μηλιά).
Στο πρόγραμμα μετρήσεων συμμετείχαν οι εθελόντριες νοσηλεύτριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με υπεύθυνη συντονισμού την Χρύσα Ράπτη (Τζίνα Μπατζογλου, Δέσποινα Ηλιάδη, Σταυρούλα Τσουκαλά, Θεοδώρα Περιστέρα, Κατερίνα Ιορδανίδου, Καλλιόπη Αδαμίδου, Καρφή Ξανθούλα).


Επίσης συμμετείχαν οι εθελοντές νοσηλευτές με υπεύθυνη συντονισμού την Αθηνά Γεραρίδου, (Νίκος Κατσίκας, Μαριάνθη Παπαδόπουλου, Μαρία Τζήμα και Λεωνίδας Ζάρκος). Επιπλέον, τη δράση στήριξε η Αντιδημαρχία Κοινοτήτων με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Γραμματικόπουλο, σε συνεργασία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων.
Μάλιστα, ο Αντιδήμαρχος Κοινοτήτων Κωνσταντίνος Γραμματικόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Γιώργος Τσιαλός, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης Φάνης Τερζόπουλος στήριξαν την προσπάθεια αυτή και με τις μετακινήσεις κλιμακίων εθελοντών στις Κοινότητες.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις σακχάρου και στο ΚΗΦΗ σε συνεργασία με τους εργαζόμενούς του και με υπεύθυνη και νοσηλεύτρια του τμήματος την Άννα Δημητριάδου. Πρόκειται για δομή της Δημοτικής Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Κατερίνης με την Αντιπρόεδρο τη Σωτηρία Ουσταμπασίδου.


Το πρόγραμμα μετρήσεων σακχάρου ολοκληρώθηκε επιτυχώς με μετρήσεις στους υπαλλήλους του Δήμου Κατερίνης, την Τρίτη 3 Μαρτίου 2020, στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Ν.Πιερίας, Σωτηρία Ουσταμπασίδου, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Πρώτη φορά συνεργαστήκαμε με τον Δήμο Κατερίνης και με σκοπό την προαγωγή της υγείας. Η συνεργασία ήταν άριστη. Επίσης όλοι οι Δήμοι οφείλουν να πραγματοποιούν τέτοιου είδους προγράμματα με σκοπό την πρόληψη και τη βελτίωση της υγείας των δημοτών τους. Η υγεία είναι πολιτισμός! Ο Σακχαρώδης διαβήτης είναι μάστιγα και η αποστολή του συλλόγου μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους με Σακχαρώδη Διαβήτη, ώστε να μπορούμε να ενημερώνουμε και να βοηθάμε με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δωρεάν μετρήσεις σακχάρου που ξεκίνησαν στον Δήμο Πύδνας - Κολινδρού, την Παρασκευή 6 Μαρτίου, αναβάλλονται λόγω κορωνοϊού και θα πραγματοποιηθούν μόλις ξεπεραστεί το ζήτημα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου