Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Γιώργος Παμλίδης - Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με ψυχραιμία, σοβαρότητα και συνέπεια στις οδηγίες


Ο Γιώργος Παμλίδης μίλησε στο SDNA για την πορεία πρωταθλητισμού του ΠΑΣ Γιάννινα στην Super League 2, τον τεχνικό του «Άγιαξ της Ηπείρου» Αργύρη Γιαννίκη, τον κόσμο αλλά και τον στόχο της ομάδας.


Βρίσκεται στον ΠΑΣ Γιάννινα για δεύτερη σεζόν. Ο ίδιος έχει καταφέρει να αποτελεί έναν από τους πρώτους σκόρερ της ομάδας, μαζί με τους Κρίζμαν και Λεό και παράλληλα, να συνεισφέρει σημαντικά σε βαθμούς με συνέπεια ο «Άγιαξ της Ηπείρου» να χτίσει το +7 που έχει από την 2η θέση της βαθμολογίας.

Ο λόγος για τον Γιώργο Παμλίδη. Ο Κατερινιώτης επιθετικός των «κυανόλευκων» μίλησε στο SDNAγια την πορεία τους στο πρωτάθλημα της Super League 2, τον νέο τρόπο παιχνιδιού του Αργύρη Γιαννίκη, την άμεση επιστροφή της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια, αλλά και το δέσιμο του τόσο με τον ΠΑΣ, όσο και με τα Γιάννενα.

 Ο ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 7 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο. Ποιό είναι το μυστικό αυτής της πορείας;

 «Η αλήθεια είναι ότι από την αρχή και πιο συγκεκριμένα από την προετοιμασία θεωρώ ότι όλοι οι παίκτες πιστέψαμε στην ομάδα και στον προπονητή. Υπήρχε ένας βασικός κορμός από πέρυσι 10-12 παικτών. Όλοι οι καινούργιοι παίκτες που ήρθαν εγκληματίστηκαν κατευθείαν κι έτσι μπορέσαμε και δημιούργησαμε ένα πολύ καλό σύνολο και σε συνδυασμό, με την δουλειά που κάναμε από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, που έχει σαν συνέπεια να βγει αυτό το αποτέλεσμα».

 Πέρυσι ο ΠΑΣ μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στην Super League υποβιβάστηκε στην Β΄Εθνική. Αυτό ήταν κάτι που σας πείσμωσε και έχει παίξει με την σειρά του σημαντικό ρόλο, στην πορεία που κάνει φέτος για άμεση επάνοδο η ομάδα;

«Ναι. Πέρυσι ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά για εμάς που ήμασταν στην ομάδα. Κάποια στιγμή είχαμε πιστέψει ότι θα μείνουμε στην κατηγορία, αλλά κάποια αποτελέσματα στις τελευταίες αγωνιστικές είχαν σαν συνέπεια να μην τα καταφέρουμε. Από εκεί και πέρα, όσα παιδιά μείναμε είχαμε βάλει σαν στόχο να επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που αξίζει. Πέρυσι είχαμε αδικήσει πολύ τους εαυτούς μας. Θεωρώ ότι σε όλη την χρονιά είχαμε αδικήσει πάρα πολύ τους εαυτούς μας. Φέτος είχαμε πεισμώσει και είχαμε βάλει σαν στόχο την πρώτη θέση. Θεωρώ ότι η φετινή χρονιά μέχρι στιγμής, μας δικαιώνει όλους».

 Από την περυσινή σεζόν στην ομάδα έμεινε ένας μεγάλος αριθμός παικτών. Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με το ότι δεν έγιναν πολλές, αλλά αξιόλογες κινήσεις είναι το αποτέλεσμα αυτής της πορείας μέχρι τώρα;

 «Το κλειδί της επιτυχίας είναι ότι η ομάδα είχε ένα μεγάλο αριθμό παικτών από πέρυσι. Είναι πολύ διαφορετικό όταν υπάρχει ένας βασικός κορμός από την προηγούμενη χρονιά και υπάρχουν παίκτες που παίζουν μαζί κάποια χρόνια, σίγουρα αυτό θα βελτιώσει και την απόδοση των παικτών και το να αφομοιώσουν καλύτερα ένα πλάνο. Ο καθένας γνωρίζει τον άλλο. Σίγουρα αυτό μας έχει βοηθήσει όλους και τα παιδιά που ήρθαν φέτος, τα οποία θεωρώ ότι εχουν εγκληματιστεί από την αρχή και έχουν μπει κι αυτοί σε αυτή την νοοτροπία της ομάδας, κάτι που έχει σαν συνέπεια να βγαίνει αυτό το αποτέλεσμα».

 Σε σχέση με τις άλλες ομάδες, ο ΠΑΣ παίζει εντελώς διαφορετικό για τα δεδομένα της κατηγορίας ποδόσφαιρο. Πόσο σημαντική είναι η συμβολή του Αργύρη Γιαννίκη σε αυτό;

 «Έχει παίξει τον πιο σημαντικό ρόλο, γιατί από την αρχή ο κάθε παίκτης ξέρει τι πρέπει να κάνει. Έχουμε ένα πλάνο και προσπαθούμε να το αφομοιώσουμε στο γήπεδο. Νομίζω πως το έχουμε αφομοιώσει σε έναν πολύ καλό βαθμό, γιατί αυτό βγαίνει στο γήπεδο και με τις τελευταίες ομάδες, χωρίς να θέλω να τις υποβαθμίσω και με τις πρώτες ομάδες, αυτές που διεκδικούν τον τίτλο όπως εμείς. Θεωρώ πως μας έχει βγει το πλάνο και όπως είπα και πριν από την προετοιμασία, όλοι πιστέψαμε στον προπονητή, όπως και η ομάδα. Σίγουρα αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Αυτό το βλέπει ο κόσμος. Υπάρχει ένα πολύ καλό σύνολο και υπάρχει και αποτέλεσμα».


Αγωνίζεσαι ως επιθετικός. Ποια είναι η αγαπημένη σου θέση στην επίθεση, που σου αρέσει να αγωνίζεσαι;

 «Η αλήθεια είναι ότι δύο χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννινα έχω παίξει σε αρκετές θέσεις. Φέτος παίζω στην θέση μου. Για εμένα η αγαπημένη μου θέση είναι να παίζω δεύτερος επιθετικός, αλλά φέτος έχω παίξει και στην θέση μου έχω παίξει και μόνος μου μπροστά. Όλοι οι παίκτες θέλουν να αγωνίζονται, αλλά φαντάζομαι οι περισσότεροι θέλουν να παίζουν στην θέση τους».

 Ένα σχόλιο για τον ιό του κορωνοϊού που έχει πλήξει την Ελλάδα και όχι μόνο

«Θεωρώ πως τον πρώτο καιρό δεν είχαμε αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης. Νομίζω ότι όσο περνά ο καιρός, όλοι οι Έλληνες και όλος ο κόσμος καταλαβαίνει πόσο κρίσιμη είναι αυτή η περίοδος για εμάς και για την συνέχεια όχι μόνο για το παρόν, αλλά και για το μέλλον. Από εκεί και πέρα εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε τις συμβουλές της Πολιτείας. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση με ψυχραιμία, συνέπεια και θα πρέπει να πλένουμε τακτικά τα χέρια μας. Να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και από εκεί και πέρα θα πρέπει να μείνουμε σπίτι, για να καταλάβουμε ότι δεν θα πεθάνουμε όλοι από τον ιό, απλά θα πρέπει να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του».

 Εσύ και οι συμπαίκτες σου όταν μάθατε για τον κορωνοϊό, πως αντιδράσατε στα αποδυτήρια;

 «Τις τελευταίες μέρες ήταν πάρα πολύ έντονες, οι συζητήσεις για αυτό το θέμα. Θεωρώ όχι μόνο σε εμάς σε κάθε δουλειά, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε καφετέρια, παντού. Το περιμέναμε ήταν αναμενόμενο ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Όλοι έχουμε οικογένειες, άλλοι έχουν τις δικές τους οικογένειες με τα παιδιά τους. Εμείς έχουμε τις μητέρες μας, τους πατεράδες μας. Περιμέναμε μία τέτοια απόφαση. Από εκεί και πέρα όμως, επειδή είμαστε όλοι επαγγελματίες, θα πρέπει να προσέξουμε και τους εαυτούς μας και να κρατήσουμε τον εαυτό μας, σε ένα καλό επίπεδο, γιατί το χρονικό διάστημα της αποχής θα είναι αρκετά μεγάλο μέχρι στιγμής. Απ΄όσο ξέρουμε θα είναι 14 μέρες, μέχρι τις 27 του μηνός».

 Από την πλευρά της διοίκησης είχατε άμεση ενημέρωση. Σας ενημέρωσε δηλαδή γρήγορα, για την όλη κατάσταση εσάς;

 «Εμείς Δόξα τω Θεώ είχαμε πολύ άμεση ενημέρωση. Είχαμε μία μέρα ρεπό, γιατί ήταν μία μεγάλη εβδομάδα για εμάς και την επόμενη που γυρίσαμε δεν αλλάξαμε και φύγαμε. Μας ενημέρωσαν για πόσες μέρες θα πάρουμε άδεια και με το που βγήκε η ανακοίνωση, μας ενημέρωσαν ότι οι προπονήσεις αναβάλονται, μέχρι τις 27 του μηνός».

 Πόσο σημαντικό είναι για εσάς τους παίκτες να έχετε δίπλα σας έναν άνθρωπο, όπως είναι ο Γιώργος Ντάσιος, που φόρεσε για χρόνια την φανέλα του ΠΑΣ;

 «Η αλήθεια είναι ότι από την στιγμή, που έφυγε ο Δημήτρης ο Νιαρχάκος θεωρώ πως η καλύτερη κίνηση, που μπορούσε να κάνει η ομάδα ήταν να φέρει τον Γιώργο, που ξέρει και την ομάδα και τα αποδυτήρια. Πριν λίγο καιρό ήταν μέσα στα αποδυτήρια και ήταν από την άλλη μεριά, την μεριά του ποδοσφαιριστή. Αυτό σίγουρα τον βοηθά. Σίγουρα βοηθά και εμάς, για να μας καταλάβει και επειδή τώρα είναι η αρχή για τον Γιώργο εύχομαι να κάνει ένα πάρα πολύ καλό έργο στον ΠΑΣ Γιάννινα, γιατί τον αγαπάει πραγματικά. Θεωρώ πως το πετυχαίνει το έργο του 100%».

 Φέτος πραγματοποιείς μία από τις καλύτερες σεζόν σου όσον αφορά το σκοράρισμα. Από τα μέχρι τώρα γκολ που έχεις πετύχει ποιο είναι το καλύτερο και γιατί;

 «Το πιο όμορφο γκολ ήταν με τον Εργοτέλη το δεύτερο γκολ. Από εκεί και πέρα επειδή σε εκείνο το παιχνίδι έγινε μετά μια παρεξήγηση πανηγύρισε το γκολ, γιατί η ομάδα μου βρισκόταν πίσω στο σκορ. Εννοείται πως ήταν οι πρώτες αγωνιστικές και όταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ στην έδρα σου και πας για πρωτάθλημα, σίγουρα θα σου βγει μία «πίεση» και μία άλφα αντίδραση. Δεν ξέρω αν ήταν η σωστή ή αν ήταν λάθος. Εκείνη την στιγμή έτσι αντέδρασα και πανηγύρισα. Αυτό θεωρώ ότι ήταν το ωραιότερο μου γκολ φέτος».

 Σαν το γκολ που έβαλες στο ματς με τον Εργοτέλη έχεις ξαναβάλει άλλο γκολ, ή ήταν η πρώτη φορά που βάζεις τέτοιο γκολ;

 «Τέτοιο γκολ δεν έχω ξαναβάλει ποτέ. Ήταν η πρώτη φορά».

 Όταν ο Αργύρης Γιαννίκης ανέλαβε την ομάδα, τι ήταν αυτό το οποίο προσπάθησε να περάσει στην φιλοσοφία της;

 «Το πρώτο που έχει περάσει στην ομάδα και βγαίνει στο γήπεδο είναι ότι παίζουμε ένα κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Από την πρώτη στιγμή κιόλας ήθελε να περάσει ότι εμείς θα παίξουμε ένα ωραίο ποδόσφαιρο, πρώτα απ΄όλα να το ευχαριστιόμαστε εμείς σαν παίκτες και μετά να το ευχαριστηθεί και ο κόσμος. Νομίζω ότι το έχουμε βγάλει αυτό, αν όχι σε όλους τους αγώνες, στους περισσότερους αγώνες νομίζω ότι έχουμε παίξει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και σίγουρα φαίνεται αυτό, γιατί είμαστε πρώτοι στην βαθμολογία».

 Λέγαμε πριν για το +7 η διαφορά μπορούσε να είναι πιο μεγάλη για εσάς, να έχετε ξεφύγει με πιο πολλούς βαθμούς από τον δεύτερο;

 «Η διαφορά θα μπορούσε να ήταν και πιο μεγάλη, θα μπορούσε να ήταν και πιο μικρή. Αν μπορούμε να πούμε κάτι για αυτά τα δύο θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι πιο μεγάλη, γιατί είχαμε δύο ευκαιρίες μέσα στην έδρα μας. Χάσαμε βαθμούς και με τον Λεβαδειακό, που δεχτήκαμε το γκολ στο τέλος και με τα Χανιά, που πάλι δεχτήκαμε το γκολ στο τέλος ενώ είχαμε πολλές ευκαιρίες να σκοράρουμε. Δεν τα καταφέραμε και δεχτήκαμε ένα γκολ στο 93΄, με συνέπεια να χάσουμε πολύτιμους βαθμούς μέσα στην έδρα μας. Σίγουρα θα μπορούσε να ήταν πιο μεγάλη. Έχουμε μείνει άλλες δύο αγωνιστικές όταν ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, γιατί δεν ξέρουμε τι γίνεται. Πιστεύω ότι σε αυτές της δύο αγωνιστικές, η διαφορά θα μεγαλώσει».

 Από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις που έχει κάνει ο ΠΑΣ, ποια πιστεύεις ότι είναι η καλύτερη σας;

«Το καλύτερο παιχνίδι που κάναμε φέτος ήταν με τον Απόλλωνα Σμύρνης, μέσα στην έδρα μας, γιατί ήταν ένας από τους βασικούς μας αντιπάλους για την διεκδίκηση του τίτλου. Πιστεύω ότι ήταν το καλύτερο μας παιχνίδι. Ήμασταν πάρα πολύ συγκεντρωμένοι, από την αρχή. Ξέραμε πάρα πολύ καλά, τις δυσκολίες του παιχνιδιού και τι έπρεπε να αντιμετωπίσουμε. Δεν αφήσαμε ούτε μια στιγμή, τον αντίπαλο να πιστέψει ότι μπορεί να πάρει το παιχνίδι. Είχαμε την κατοχή, είχαμε την κυριαρχία του ματς. Θεωρώ ότι ήταν το καλύτερο μας παιχνίδι, με διαφορά».


 Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του κορωνοϊού, πόσο πιστεύεις θα σας επηρεάσει όταν αυτό ξαναρχίσει... ;

 «Αυτό έχουμε συζητήσει και μεταξύ μας. Το εάν θα μας κάνει καλό ή αν θα μας κάνει κακό.Θεωρώ ότι αυτό είναι τελείως σχετικό, γιατί κανείς δεν ξέρει. Μπορεί να γυρίσουμε να έχουμε ξεκουραστεί και να είμαστε ακόμη καλύτεροι. Μπορεί και να γυρίσουμε να κάνουμε μία κοιλιά όπως λέμε ποδοσφαιρικά. Από εκεί και πέρα προέχει να ξεπεράσουμε όλοι αυτές τις δύσκολες μέρες και θεωρώ ότι μόλις θα το ξεπεράσουμε αυτό, κατευθείαν θα ξανάσυγκεντρωθούμε και θα κοιτάξουμε πάλι τον στόχο μας. Θεωρώ πως δεν θα μας επηρεάσει αρνητικά, γιατί όλοι χρειαζόμαστε μια ξεκούραση. Αυτή την ξεκούραση την έχουμε. Σαν επαγγεlματίες οφείλουμε να κρατήσουμε τον εαυτό μας, στο επίπεδο που ήμασταν, γιατί έχουμε όλοι τα ατομικά μας προγράμματα που μας έχει δώσει η ομάδα. Από εκεί και πέρα όταν με το καλό γυρίσουμε θεωρώ ότι θα εγκλιματιστούμε κατευθείαν».

 Έχεις αγωνιστεί στην Β΄Εθνική και στο παρελθόν με τον Εργοτέλη. Θεωρείς ότι τα τελευταία χρόνια, αυτό έχει υποβαθμιστεί πάρα πολύ;

 «Την προηγούμενη χρονιά που αγωνίστηκα στην Β΄Εθνική ήμουν στο πρώτο εξάμηνο στον Εργοτέλη και το δεύτερο στην Κέρκυρα όπου και διεκδικούσαμε την άνοδο και τελικά βγήκαμε. Ήταν ένα καλό επίπεδο θεωρώ παρότι είχε κάποιες ομάδες, οι οποίες ήταν σε λίγο πιο χαμηλό επίπεδο. Πιστεύω όμως ότι η φετινή χρονιά της Β΄Εθνικής μπορεί να έχει κάποιες ομάδες στο τέλος, οι οποίες δεν τα κατάφεραν δυστυχώς οικονομικά ή αγωνιστικά δεν ξέρω, αλλά έχει αρκετές καλές ομάδες και είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό. Μπορείς να πας σε οποιαδήποτε έδρα και όχι απλά να χάσεις βαθμούς μπορείς και να χάσεις. Κι αυτό είναι το καλό, γιατί υπάρχει ενδιαφέρον στο πρωτάθλημά μας. Δεν είναι μόνο για τα πλέι οφ είναι ακόμη και τα πλέι άουτ, που πηγαίνεις σε ομάδες που βρίσκονται πιο κάτω στην βαθμολογία και δυσκολεύεσαι όχι μόνο να κερδίσεις, να πάρεις και βαθμό. Αυτό είναι το καλό και νομίζω ότι κρατάει τον κόσμο να παρακολουθεί λίγο την Β΄Εθνική φέτος».



 Φέτος βλέπουμε στον ΠΑΣ Γιάννινα να παίρνουν χρόνο συμμετοχής, παίκτες που είναι νεαροί σε ηλικία. Εσείς που παίζετε στην ομάδα καιρό, πόσο τα έχετε βοηθήσει;

 «Αυτά τα παιδιά για να είναι στο ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα, σίγουρα θα αξίζουν να είναι σε αυτό και όπως όλα τα παιδιά σε όλες τις ομάδες περιμένουν την ευκαιρία τους. Αυτά τα παιδιά παίρνουν φέτος τις ευκαιρίες τους και μέχρι στιγμής έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες της ομάδας. Την παρουσία τους φέτος την οφείλουν στον προπονητή, γιατί τους πιστεύει και το έχει δείξει με πράξεις. Νομίζω ότι όλη η ομάδα, όταν μπαίνει 1-2 καλοί μικροί είναι σε ένα καλό επίπεδο. Σίγουρα και οι μικροί έρχονται σε αυτό το επίπεδο. Αν δεν φτάσουν σε αυτό το επίπεδο προσπαθούν να φτάσουν. Αυτό σημαίνει ότι και βελτιώνονται και βοηθάνε τους εαυτούς τους και έμμεσα βοηθάνε κι εμάς. Οπότε αυτό θεωρώ ότι είναι μια πάρα πολύ καλή κίνηση, που γίνεται φέτος, γιατί βλέπουμε ότι τα τελευταία χρόνια δεν παίζουν πάρα πολλοί νέοι παίκτες. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μία ομάδα, που πάει για πρωτάθλημα κι έχουν παίξει σχεδόν όλοι οι μικροί που έχουμε στο ρόστερ μας».

 Όταν μία ομάδα όπως εσείς κάνει πορεία πρωταθλητισμού υπάρχει άγχος και πίεση... ;

 «Η αλήθεια είναι ότι αυτό γίνεται. Νομίζω ότι όλοι οι παίκτες αντιλαμβάνονται την κατάσταση. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Άμα δεν έχει βγει μαθηματικά σημαίνει ότι όλα είναι στον αέρα. Δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να γίνει. Όσον αφορά το άγχος και την πίεση υπάρχει μια συγκεκριμένη πίεση στο να πετύχουμε τον στόχο μας, ειδικά εμείς που ήμασταν από πέρυσι και ζήσαμε δύσκολες στιγμές. Οφείλουμε και στην ομάδα και στον εαυτό μας, ότι η ομάδα πρέπει να βγει κατηγορία. Οπότε υπάρχει μία πίεση η οποία θεωρώ ότι είναι καλή πίεση, δεν θα πω ότι είναι κακή πίεση, γιατί δεν υπάρχει κάποιο κακό κλίμα ούτε από τον κόσμο, ούτε μέσα στην ομάδα. Όλα λειτουργουν θετικά. Οπότε θα πρέπει να διαχειριστούμε αυτή την πίεση, σαν ποδοσφαιριστές που είμαστε και να πετύχουμε τον στόχο μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε θα το κάνουμε».

 Ένα σχόλιο για τον πρόεδρο της ομάδας Γιώργο Χριστοβασίλη, αλλά και για τον κόσμο

«Από πέρυσι που είμαι εγώ στην ομάδα έχω βιώσει πολύ όμορφες στιγμές από τον κόσμο. Ο κόσμος είναι πάντα δίπλα μας. Μέχρι και τις τελευταίες αγωνιστικές πέρυσι, που και για εμάς και για αυτούς ήταν δύσκολες στιγμές ήταν εκεί παρών. Φέτος από την πρώτη προπόνηση που ξεκίνησε η χρονιά ήταν πάλι εκεί δίπλα μας. Θεωρώ φέτος ότι ένα πάρα πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης, σε όλη αυτή την επιτυχία μέχρι στιγμή οφείλεται στον κόσμο μας, γιατί ήταν παντού δίπλα μας. Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη συμπαράσταση στην ομάδα, πάρα πολύ μεγάλη. Εμείς αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να δώσουμε αυτή τη χαρά στον κόσμο. Όσον αφορά τον πρόεδρο είναι τόσα χρόνια στην ομάδα. Η ομάδα έχει καταφέρει με αυτόν να βγει και στην Ευρώπη. Έχει κάνει πολύ καλές πορείες. Όσον αφορά την φετινή χρονιά για τον οποιοδήποτε που είναι στην ομάδα είναι μια δύσκολη χρονιά, έτσι είναι και για τον πρόεδρο...».

  Ο νέος τρόπος παιχνιδιού που παίζετε με τον Γιαννίκη, πόσο σας έχει βοηθήσει στο επιθετικό κομμάτι...;

 «Φέτος παίζουμε όπως είπα και πριν ένα κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Αυτό σημαίνει ότι κάνουμε πάρα πολλές επιθέσεις. Οπότε είναι λογικό, τόσες επιθέσεις που κάνουμε να μπαίνουν και αρκετά γκολ. Δεν θα σταθώ στην περυσινή χρονιά, γιατί όπως είπα και πριν ήταν πολύ δύσκολη. Υπήρχαν πάρα πολλά πράγματα που και μας επηρέασαν και μετά από κάποια στιγμή δεν πιστεύαμε στους εαυτούς μας. Αδικήσαμε τους εαυτούς μας... Ήταν λίγο δύσκολη χρονιά. Όσον αφορά φέτος, με τον προπονητή που έχουμε υπάρχει το πλάνο που είπα και πριν. Παίζουμε ένα κυριαρχικό ποδόσφαιρο, κάτι που σημαίνει ότι θα κάνουμε και πάρα πολλές επιθέσεις κι έτσι έχουμε καταφέρει να πετύχουμε μέχρι στιγμής αρκετά γκολ και να σκοράρουν και αρκετοί παίκτες. Έχουν σκοράρει οι επιθετικοί, οι κεντρικοί αμυντικοί, αλλά και τα παιδιά στο κέντρο, κάτι το οποίο είναι πολύ καλό για όλους μας. Υπήρχαν παιχνίδια, που τα έχουν ξεκλειδώσει οι αμυντικοί μας».

 Η καταγωγή σου είναι από την Κατερίνη. Θα μπορούσε να πει κάποιος, πως στο διάστημα που αγωνίζεσαι με τον ΠΑΣ εκτός από την ομάδα έχεις δεθεί και με την πόλη;

 «Η αλήθεια είναι ότι είμαι δύο χρόνια εκεί και μου αρέσει πάρα πολύ. Μου αρέσει πάρα πολύ αυτή η πόλη. Μου αρέσει πολύ η ομάδα, αλλά και όλο το κλίμα αυτής. Ο κόσμος, το πως συμπεριφέρονται στην ομάδα. Μου αρέσει πάρα πολύ. Είμαι δύο χρόνια και η αλήθεια είναι ότι μπορώ να πω πως αισθάνομαι λες και είμαι πολύ περισσότερα. Θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι... Θα δούμε στο μέλλον, αν θα μείνω. Έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα ».

 Οι αριθμοί λένε πως πάντα δεν λένε την αλήθεια. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς έχει 1 ήττα, 7 νίκες και 2 ισοπαλίες εντός και καμία ήττα έξω;

 «Οι αριθμοί νομίζω ότι στην ομάδα μας λένε την αλήθεια. Εγώ πίστευα από την αρχή, ότι η ομάδα θα βγει πρώτη. Δεν μπορούσα να πιστέψω, ότι θα κάναμε μόλις μία ήττα. Σίγουρα υπάρχουν πολύ καλές ομάδες στην κατηγορία. Βασικά μέχρι να έρθει εκείνη η ήττα υπήρχε μία πάρα πολύ καλή πορεία, με νίκες εντός και εκτός έδρας. Μόνο η ισοπαλία ήταν θεωρητικά, το άσχημο μας αποτέλεσμα. Ακόμα και η μία ήττα που ήρθε ήρθε στα τελευταία λεπτά και ήταν την περίοδο, που είχαμε και το Κύπελλο. Δεν θα το πω σαν δικαιολογία, ότι υπήρχε παραπάνω κούραση, γιατί ήμασταν κουρασμένοι λόγω του Κυπέλλου. Δεν είναι και εύκολο να παίξεις με τον Παναθηναϊκό. Εμείς την «κοιλιά» μας την κάναμε εκείνο το διάστημα με την ήττα από τον Λεβαδειακό. Από εκεί και πέρα έχουμε κάνει μία πάρα πολύ καλή πορεία μέχρι στιγμής και μακάρι όταν θα ξαναξεκινήσει το πρωτάθλημα, να συνεχίσουμε αυτή την πορεία».


Ένα σχόλιο για τις ομάδες που θα διεκδικήσουν τα δύο τελευταία εισιτήρια, που οδηγούν στα πλέι οφ

 «Σίγουρα θα είμαστε εμείς, ο Απόλλων Σμύρνης, τα Χανιά, ο Λεβαδειακός και από εκεί και μετά είναι 3-4 ομάδες που παλεύουν. Και οι 4 ομάδες και ο Καραϊσκάκης και ο Απόλλων Λάρισας και ο Εργοτέλης και η Παναχαϊκή είναι πάρα πολύ καλές ομάδες. Αυτές οι ομάδες για εμένα παίζουν πολύ καλό ποδόσφαιρο, για αυτό είναι και στις θέσεις που είναι... Θα δούμε. Εμείς παίζουμε και με τον Καραϊσκάκη και με τον Απόλλωνα Λάρισας, οπότε θεωρώ ότι το έργο θα είναι λίγο πιο δύσκολο για αυτούς, με το σκεπτικό ότι εμείς θα πρέπει να κερδίσουμε γιατί θέλουμε να μπούμε στα πλέι οφ με την διαφορά που έχουμε μέχρι στιγμής. Ας μπει ο καλύτερος».

Το γεγονός ότι μετά την ήττα από τον Λεβαδειακό έχετε καταφέρει να δημιουργήσετε ένα αήττητο σερί είναι κάτι το οποίο σας δημιουργεί ένα άγχος ή μπαίνετε στο παιχνίδι για να το ευχαριστηθείτε και ότι βγάλει;

 «Μας έχει δημιουργήσει ένα συναίσθημα, το οποίο είναι ότι θα κερδίσουμε. Μας δημιουργεί ένα δημιουργικό άγχος θα έλεγα, ώστε να καταφέρουμε πάλι να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Νομίζω ότι όλοι πλέον μπαίνουν μέσα στο γήπεδο και ξέρουν ότι θα κάνουμε τα πάντα, για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα είναι στα χέρια μας, στα πόδια μας για να καταφέρουμε να το πάρουμε. Όλο αυτό το σερί το έχουμε χτίσει με πάρα πολύ δουλειά και φέτος να κάνουμε ένα πάρα πολύκαλό, δεν αδικούμε τους εαυτούς μας. Μόνο σε 1-2 τους έχουμε αδικήσει και μας στοίχισε κιόλας, αλλά σε όλο το υπόλοιπο πρωτάθλημα θεωρώ ότι δεν έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας...».

 Το ότι έχετε καταφέρει πλέον όποιος παίζει μαζί σας, να θέλει να σας κερδίσει αυτό είναι κάτι που εσάς σας κρατά σε αγωνιστική εγρήγορση...;

 «Αυτό είναι σίγουρο. Εμείς δεν παίζουμε ούτε ένα εύκολο παιχνίδι, όπως θεωρώ και κάποιες άλλες ομάδες που είναι λίγο πιο κάτω από εμάς. Εμείς τώρα που είμαστε πρώτοι όπου και να πάμε σε οποιαδήποτε έδρα, είτε παίξουμε εντός, είτε παίξουμε εκτός έδρας υπάρχει δυσκολία γιατί σίγουρα όποιος παίζει με τον πρώτο της κατηγορίας, που στην προκειμένη περίπτωση είμαστε εμείς έχει και ένα κίνητρο προσωπικό για τον καθένα. Όπως και να έχει όποιος παίζει με έμας δίνει το κάτι παραπάνω. Τουλάχιστον έτσι το βλέπω... Ότι όλοι με τον ΠΑΣ Γιάννινα θέλουν να παίξουν και παίζουνε. Αυτό είναι κάτι που αρέσει και σε εμάς...»

 Ένα σχόλιο σου προς τον κόσμο της ομάδας, λόγω του κορωνοϊού

 «Όπως είπα και πριν, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση με ψυχραιμία. Με πάρα πολύ σοβαρότητα και με συνέπεια σε ότι αφορά, τις οδηγίες που μας έχει δώσει η Πολιτεία. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να περιορίσουμε τις άσκοπες μετακινήσεις, να πλένουμε τακτικά τα χέρια μας, όπως όλοι ξέρουμε ότι αυτό είναι το Α και το Ω. Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι να περάσουν αυτές οι δύσκολες μέρες, που σίγουρα θα περάσουν. Θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και όταν περάσει αυτό το διάστημα θεωρώ ότι όλοι θα το έχουμε σαν μία άσχημη ανάμνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου