Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - Αυτά τα προϊόντα επιτρέπονται πλέον στις λαϊκές αγορές


Τροποποιήσεις ισχύουν πλέον σ' όλο το εμπόριο, εξαιτίας των μέτρων για τον κορονοϊό, αντίστοιχα θα συμβεί με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών. Τουλάχιστον αυτό ανέφερε σε έκτακτη ανακοίνωσή της η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Πιο συγκεκριμένα ενημέρωσε ότι εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα ορίζει τα δεδομένα για τους υπαίθριους πάγκους λαχανικών και οπωροκηπευτικών.

Ήδη ύστερα από συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την την αρμόδια υπηρεσία Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας θα επιτρέπεται μόνο η πώληση τροφίμων. Κοινώς θα απαγορεύονται πάγκοι για την πώληση ρούχων, υποδημάτων, λευκών ειδών και πλαστικών.

Εφεξής και μέχρι νεωτέρας στις λαϊκές θα διατίθενται
πρωτογενή διατροφικά προϊόντα γης, νωπά οπωροκηπευτικά, αυγά, ελιές ελαιόλαδο, οίνος, μέλι, πουλερικά και κουνέλια, βιολογικά νωπά προϊόντα, τα οποία είναι πιστοποιημένα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και φέρουν το ειδικό σήμα αναγνώρισης βιολογικών προϊόντων, νωπά αλιευτικά προϊόντα θάλασσας, γλυκών υδάτων, υδατοκαλλιέργειας καθώς και μεταποιημένα διατροφικά προϊόντα και κατεψυγμένα τρόφιμα. Σε αυτά περιλαμβάνονται τυροκομικά, αλλαντικά, ξηροί καρποί, όσπρια, ρύζι, ζαχαρώδη προϊόντα, καφές, οίνος αλλά και κατεψυγμένα τρόφιμα (αλιεύματα, λαχανικά, κρεατικά), είδη σφολιάτας και παρασκευάσματα ζύμης.

"Οι στιγμές επιβάλλουν να ενώσουμε δυνάμεις, γνώσεις και ηθική", ανέφερε χαρακτηριστικά η Βούλα Πατουλίδου.
Πηγή: Ημερήσια Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου