Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Δήμος Κατερίνης: Στην πρώτη γραμμή για τις ευπαθείς ομάδες δημοτών το «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»


Στην πρώτη γραμμή εν μέσω κορωνοϊού και στην υπηρεσία των πολιτών, με έμφαση στους ηλικιωμένους, τα ΑμεΑ και στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, σε άτομα που αδυνατούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν, για την εξυπηρέτηση μίας σειράς καθημερινών αναγκών τίθενται οι υπηρεσίες Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης, με «όχημα» το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ».

Ειδικότερα, λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των ωφελούμενων, στελέχη και εργαζόμενοι του τμήματος κοινωνικής προστασίας συνεχίζουν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, με αυταπάρνηση να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους συμπολίτες μας, που χρήζουν φροντίδας ή εξυπηρέτησης, σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Πιο συγκεκριμένα δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης. 
Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και επιλύονται προβλήματα καθημερινότητας που προκάλεσε η πανδημία, ενώ διαφυλάσσεται η υγεία των ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι, οι κοινωνικές υπηρεσίες ενισχύθηκαν και με προσωπικό των εργαζομένων σε δομές (ΟΠΠΑΠ, ΔΗΚΕΔΗΚ κ.α.) του Δήμου Κατερίνης, των οποίων η λειτουργία ανεστάλη λόγω των μέτρων πρόληψης. Είναι μάλιστα ιδιαίτερα συγκινητική η ανταπόκριση και διάθεση όλων αυτών των εργαζομένων, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, όπου παρίσταται ανάγκη.
Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος: «Φροντίζουμε τους ανθρώπους μας και για αυτό έγκαιρα εξασφαλίσαμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για κατ’ οίκον υπηρεσίες σε όσους από τους κοινωνικά ευπαθείς συνδημότες μας το έχουν ανάγκη. Ευχαριστώ τα στελέχη των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου μας, που είναι καθημερινά δίπλα στις ασθενέστερες ομάδες και με ευαισθησία, σεβασμό προσφέρουν στις δύσκολες αυτές ημέρες ουσιαστικό έργο».

Υπενθυμίζεται, ότι, τα τηλέφωνα επικοινωνίας στις υπηρεσίες Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης είναι τα εξής:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου