Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020

Μητσοτάκης: Κλείνουν όλες οι εκκλησίες, κάθε δόγματος - θρησκείας


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε αναστολή κάθε θρησκευτικής λειτουργίας λόγω κορωνοϊού. Στην αναστολή κάθε θρησκευτικής λειτουργίας ανεξαρτήτως δόγματος λόγω κορωνοϊού προχωρεί η κυβέρνηση.
Την απόφαση γνωστοποίησε στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η απόφαση της κυβέρνησης έρχεται λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου ότι κλείνουν οι εκκλησίες λόγω κορωνοϊού.

«Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας» αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter. Kαι σημειώνει: «Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις».

Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας 
κάθε δόγματος και θρησκείας. 
Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. 
Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις.
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) March 16, 2020

Διευκρινίσεις Κεραμέως για θρησκευτικές λειτουργίες και κορωνοϊό
Εν τω μεταξύ, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι «αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας».

Και πρόσθεσε: «Με εξαίρεση:α) τις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και β) την ατομική προσευχή, και στις δύο περιπτώσεις τηρουμένων αυστηρών μέτρων προστασίας (όπως αυτά θα εξειδικεύονται σε ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας)».

Η αναστολή ισχύει για το χρονικό διάστημα από 16.3.2020 έως και 30.3.2020.
Πηγή: athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου