Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Δήμος Κατερίνης – ΔΗΚΕΔΗΚ: Αναστολή λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας


Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κατερίνης αναστέλλει τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας για το κοινό στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την προστασία της δημόσιας υγείας από την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού. Έτσι, με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ που ήδη υλοποιούνται από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η λειτουργία του, μέχρι νεωτέρας.

Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 23510.73425
Για έκτακτες περιπτώσεις και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω e-mail: iak-katerinis@hotmail.com
Οι δικαιούχοι των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων ενημερώνονται ότι δεν χρειάζεται να προσέλθουν στο Κέντρο Κοινότητας, καθώς με βάση την από 11/03/2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου:
Παρατείνεται για έναν (1) μήνα, η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, οι οποίες έληξαν τον Φεβρουάριο.

Παρατείνεται για έναν (1) μήνα, η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων για το Επίδομα στέγασης, οι οποίες λήγουν εντός του Μαρτίου του 2020.
Η προθεσμία των τριών (3) μηνών που προβλέπεται για την υποβολή αίτησης χορήγησης του επιδόματος γέννησης, αναστέλλεται από την 1η Μαρτίου ως και την 30η Απριλίου του τρέχοντος έτους. Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, αναστέλλεται και η δίμηνη προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών στα Κέντρα Κοινότητας

Αναβάλλεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020 η συνεδρίαση των υγειονομικών επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) για την εξέταση αιτήσεων παράτασης αναπηρικών παροχών σύνταξης. Στις περιπτώσεις λήξης, μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, δικαιώματος σε παροχές λόγω αναπηρίας και εφόσον εκκρεμεί, χωρίς υπαιτιότητα των ενδιαφερομένων, στις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές των ΚΕ.Π.Α. ιατρική κρίση κατ΄ εφαρμογή της διάταξης του προηγούμενου εδαφίου, παρατείνεται για τρεις (3) μήνες η καταβολή της αναπηρικής παροχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου