Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Ο «Τουρκοφάγος» Ιωαννίδης και η ατάκα με την Εφες!



Μπασκετοβραδιά κι απόψε σε μια Euroleague… παράξενη, αν μη τι άλλο. Διότι ήταν μη αναμενόμενο ο 5ος από τον 6ο, ήτοι η ΤΣΣΚΑ (19-9) από τον Παναθηναϊκό (14-14), να απέχουν πέντε νίκες και… 30+ πόντους (βάσει του χθεσινού, στο ΟΑΚΑ) και οκτώ ομάδες να διεκδικούν, εν δυνάμει, τα άλλα τρία εισιτήρια. Δύσκολο πρωτάθλημα για προγνωστικά.

Μία εξ αυτών η Φενέρμπαχτσε (13-14) η οποία, χωρίς να έχει βελτιωθεί 100%, ελπίζει πλέον ακράδαντα. «Ιδρωσε» για να κάμψει την αντίσταση του ντεφορμέ Ερυθρού Αστέρα, εμφανής ήταν η απουσία του Σλούκα που χάνει και το αποψινό, αμφίβολη η επάνοδος του Νάναλι. Οι Τούρκοι δοκιμάζονται ενάντια στη Χίμκι (12-15) που μετρά εννέα ήττες στα τελευταία δέκα. Ο Ερυθρός Αστέρας (10-17), μετά την εν λόγω ήττα υποδέχεται τη φορμαρισμένη Μακάμπι (19-8). Εξαιρετική ομάδα φέτος αυτή του Γιάννη Σφαιρόπουλου, η οποία υπέταξε, έστω και οριακά, τη σχεδόν αλύγιστη Εφες με τους Γουίλμπεκιν και Χάντερ να παίζουν κομβικό ρόλο στο τέλος.

Η οποία Εφες (23-4), σε άλλα προγνωστικά μπάσκετ, φιλοξενεί τον Ολυμπιακό (12-15). Η αρμάδα του Ερτζίν Αταμάν είδε το σερί των έντεκα νικών να τερματίζεται στο Τελ Αβίβ με… παραδόξως κακό και άστοχο τον Σέιν Λάρκιν. For the record, ο Ολυμπιακός είναι στο 24-19 σε νίκες ενάντια στην Εφες και, επιμέρους, 9-11 επί τουρκικού εδάφους όπου νίκησε στις μισές από τις τελευταίες οκτώ παρουσίες του ενάντια στην Εφες.

Η παρθενική συνάντησή τους έλαβε χώρα στο πλαίσιο του Πρωταθλητριών, τότε, τη σεζόν 1994-95. Επί ημερών Γιάννη Ιωαννίδη ο Ολυμπιακός, για όσους θυμούνται ήταν γνωστή η απέχθειά του για καθετί… τούρκικο και κολακευόταν όταν τον αποκαλούσαν «Τουρκοφάγο»! Εξ ου και το γλέντησε με την καρδιά του το πρώτο, εκείνο, ματς στην ιστορία του συλλόγου ενάντια στην, όπως την έλεγαν ακόμη, Εφες Πίλσεν. Στην πρεμιέρα των ομίλων ο Ολυμπιακός και στον δρόμο προς το Final 4 της Σαραγόσα πέρασε σαν σίφουνας από το «Αμπντί Ιπεκτσί» με 77-42 (!) έχοντας καλύτερους παίκτες τους Βολκόφ (18 π.), Τάρλατς (15 π.), Φασούλα (13 π. και 7 ρ.). Ο «ξανθός» αρχικά, αντέδρασε έντονα στη γραμματεία επειδή πριν το τζάμπολ ακούστηκε ο τουρκικός εθνικός ύμνος.

Κατόπιν, μετά τη λήξη, βγήκε στον διάδρομο και άναψε ένα τσιγάρο από τα γνωστά του Καρέλια (πάντα «σπέσιαλ») Τον… τσάκωσε ο υπάλληλος ασφαλείας του γηπέδου ωστόσο ο Ιωαννίδης όχι μόνο δεν το έσβησε αλλά του είπε με εκείνα τα ιδιότυπα αγγλικά του «Εγώ μετά το σεξ, θέλω πάντοτε ένα τσιγάρο!». Για την ιστορία, το έχει κόψει από το 2013…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου