Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Μεταδίδεται ή όχι ο Κορωναϊός με την τελετή τής Θείας κοινωνίας...


Γιατί δύσκολα μεταδίδονται μικρόβια στην Θεία κοινωνία; Ποιά προστασία υπάρχει;
 του Γιώργου Οικονομίδη
Πολύς λόγος -και πάλι- για το αν μεταδίδεται ή όχι ο Κορωναϊός με την τελετή τής Θείας κοινωνίας στην Ορθόδοξη εκκλησία.

Αρκετοί κρούουν τον κώδωνα τού κινδύνου μετάδοσης τού ιού με την Θεία κοινωνία, χρησιμοποιώντας το ίδιο κουταλάκι-λαβίδα, ενώ η ηγεσία τής Ορθόδοξης εκκλησίας υποστηρίζει το αντίθετο. Τί όμως ισχύει;

Σίγουρα ισχύει μια από τις δυό απόψεις, είτε μεταδίδεται ο ιός είτε όχι.

Είναι γνωστό ή δεν είναι ότι υπάρχει «προστασία» στην Θεία κοινωνία; Και η «προστασία» δεν είναι κάποιο θαύμα αλλά κάτι άλλο, ευκόλως εννοούμενο…!

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος παλαιότερα διαβεβαίωνε ότι μικρόβια δεν μεταδίδονται μέσω της θείας κοινωνίας, επειδή τα κοχλιάρια που χρησιμοποιούνται είναι ασημένια και «το ασήμι σκοτώνει τα μικρόβια»! Δεν το λαμβάνουν όμως υπ’ όψιν κάποιοι που αρέσκονται στην πλάνη.

Το ασήμι (άργυρος) έχει την μεγαλύτερη ηλεκτρική και θερμική αγωγιμότητα. Οι ενώσεις του αργύρου, κυρίως ο νιτρικός άργυρος, χρησιμοποιούνται ως χημικά αντιδραστήρια, ως μικροβιοκτόνα και ως απολυμαντικά. Γνωστές είναι οι αντι-βακτηριακές ιδιότητες του.

Τελευταία οι επιστήμονες ανακάλυψαν την πλήρη λειτουργία τού αργύρου γι’ αυτό και γνωρίζουμε πλέον τά οφέλη του.

Το ασήμι δρά προληπτικά ενάντια στις μολύνσεις και είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος εξουδετέρωσης περισσότερων από 650 είδη μικροοργανισμών.

Κατά συνέπεια στο μέταλλο αυτό σχεδόν δεν ζούνε τα μικρόβια ούτε ευδοκιμούν, γι’ αυτό και δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών με την χρήση ασημένιας ή χρυσής λαβίδας στην Θεία κοινωνία. Με άλλες λαβίδες οι ασθένειες θα έκαναν θραύση!

Δυστυχώς η εκκλησία (με τους παπάδες) εκμεταλλεύεται το προνόμιο αυτό τού χρυσού και τού ασημιού για να υποστηρίξει δήθεν θαύμα παραπλανώντας το ποίμνιο.

Τα μικρόβια δεν μπορούν να αναπτύξουν αντίσταση ενάντια στον άργυρο εφόσον ο άργυρος ΔΕΝ επιτίθεται στα μικρόβια αλλά τα καταπολεμά πλήρως καταστρέφοντας την βασική δομή τού μικροβιακού ενζύμου. Κάποιοι το πιστεύουν αυτό ενώ άλλοι το αμφισβητούν. Επιστημονικά όμως αποδεικνύεται σε μεγάλο βαθμό η προστασία από τον χρυσό και τον άργυρο.

Φτάνει πιά με την παπαδική προπαγάνδα περί θαύματος. Ευχαριστούμε όμως τον Θεό για την δημιουργία αυτών των μετάλλων, τού χρυσού και τού ασημιού, που μας προστατεύουν από αρκετά μικρόβια, αρκεί να τα χρησιμοποιεί η επιστήμη όπως πρέπει και όχι να μας βομβαρδίζει με κάθε είδους επιβλαβή αντιβιοτικά.

Σύμφωνα και με τα παραπάνω, η Θεία κοινωνία είναι ασφαλής για κάποιους ενώ για άλλους όχι. Εναπόκειται λοιπόν στην κρίση τού καθενός και στην απόφαση να συμμετάσχει ή όχι στην Θεία κοινωνία.

Ότι στα Αποστολικά χρόνια δεν γινόταν με τον παπαδικό αυτόν τρόπο η Θεία κοινωνία (τής μίξης των στοιχείων) αλλά ξεχωριστά δίδονταν ο Άρτος και ο Οίνος, ώς Σώμα και Αίμα Χριστού, ίσως το αναπτύξω σε άλλο άρθρο.

Τέλος, γιατί οι μεγαλοδημοσιογράφοι -που έχουν άποψη για όλα- δεν ασχολήθηκαν με την λεπτομέρεια αυτή, είναι πως είτε έχουν άγνοια είτε δεν θέλουν να χαλάσουν την «σούπα» τού… θαύματος!

www.Pieria.tv  (11-03-2020)
του Γιώργου Οικονομίδη
(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σε πειράματα που έγιναν σε ποντίκια, οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης ανακάλυψαν ότι η χορήγηση μικρής ποσότητας από ασήμι μαζί με αντιβιοτικά έκανε τα φάρμακα δέκα έως χίλιες φορές πιο αποτελεσματικά ενάντια στις μολύνσεις. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, κατάφεραν να αντιμετωπίσουν ακόμα και μικρόβια που είχαν θεωρηθεί ανθεκτικά στα χορηγούμενα αντιβιοτικά.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο έντυπο «Science Translational Medicine»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου