Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Πέτρος Κιάφας - Είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που ενδιαφέρει όλους τους αγρότες της ΔΕ Δίου


Στις  12/3/2020 λόγω των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για τον κορονοϊό το δημοτικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά.  Αυτό , όμως, συνεπάγεται λήψη αποφάσεων για τις οποίες  δεν έχουν λάβει γνώση οι πολίτες αλλά θα επηρεάσουν άμεσα τις ζωές τους.

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η εξουσιοδότηση στο Δήμαρχο για την εκκίνηση - διερεύνηση διαδικασιών για την κατασκευή ταμιευτήρα και τη βελτίωση – επέκταση του αρδευτικού δικτύου στη ΔΕ Δίου με τη διαδικασία, ωστόσο, Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού (ΣΔΙΤ) τομέα.

Η θέση της παράταξη μας ήταν να αναβληθεί το θέμα με την επιχειρηματολογία:

1. Ότι δεν είναι θέμα που χρήζει άμεσης  αντιμετώπισης αλλά που ωστόσο

2. είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που ενδιαφέρει όλους τους αγρότες της ΔΕ Δίου και σε μια ανοιχτή συνεδρίαση θα τους δινόταν η ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ζήτημα που τους αφορά.

Ο δήμαρχος, όμως, αποφάσισε  ότι δεν υπήρχε λόγος να αναβληθεί το θέμα.  Εμείς θεωρούμε ότι με αυτό τον τρόπο αναδεικνύει τις προθέσεις του που δεν είναι άλλες από το να δώσει  την άρδευση  και όχι μόνο, στους ιδιώτες

Αυτό εμάς ως παράταξη μας βρίσκει αντίθετους και δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε τέτοιες πρακτικές.
Ζητάμε , έστω και τώρα, να έρθει το θέμα προς συζήτηση, όταν με το καλό θα συνεδριάζουμε δημόσια, να ακουστούν οι θέσεις όλων, οι αντιρρήσεις αλλά και οι προτάσεις

Πέτρος Κιάφας
Επικεφαλής Συνδυασμού ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για το Δήμο-Δημότη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου