Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Όταν ο Μανώλης Γλέζος είχε έρθει στην Κατερίνη - Ο χαιρετισμός του Κώστα Παπουτσίδη στον αγωνιστή της αντίστασης


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
 κ. ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΗ 31-1-2007

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την συμμετοχή σας στη σημερινή εκδήλωση, που αποτελεί δείγμα τιμής για τον ξεχωριστό συγγραφέα και αγωνιστή της αντίστασης και των κατοπινών δημοκρατικών αγώνων Μανώλη Γλέζο.

Καλωσορίζουμε σήμερα στην Κατερίνη τον διαχρονικό αγωνιστή υπέρ της ειρήνης και της ενότητας στην πατρίδα μας, τον θρύλο της Αντίστασης και του Αγώνα κατά του Ναζισμού που αποτέλεσε και αποτελεί πρότυπο .
Είναι πολύ δύσκολο να προσεγγίσει κανείς σε αδρές γραμμές την προσωπικότητα και το έργο του Μανώλη Γλέζου, ενός σύγχρονου ελληνικού μύθου, που απέδειξε σε όλη την ιστορική του διαδρομή πως τίποτε το ανθρώπινο δεν του είναι ξένο!

Η μοναδικότητα του Μανώλη Γλέζου μέσα στην πολιτική ιστορία του τόπου μας ξεκίνησε με το γνωστό επεισόδιο της γερμανικής σημαίας στην Ακρόπολη. Η θαυμαστή διαδρομή του ως πολιτικού και πνευματικού ανθρώπου διανύει την έβδομη δεκαετία της, πλήρης παραγωγής, και συνιστά ένα κυριολεκτικά αξεπέραστο παράδειγμα Έλληνα.

Τον υποδεχόμαστε σήμερα με τιμή, όχι μόνο ως συγγραφέα αλλά κυρίως σαν έναν άνθρωπο πνευματικά ανήσυχο και δημιουργικό με πλούσια κοινωνική δράση και ιδανικά, που ποτίζει τις νεότερες γενιές με τα νάματα της αντίστασης, της ανθρωπιάς και της δικαιοσύνης.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΝΩΛΗ! ΑΘΑΝΑΤΟΣ!
Κώστας Παπουτσίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου