Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Ανάλυση του παιχνιδιού Arsenal–Olympiakos από τον Αναλυτή ποδοσφαίρου Τσακιρίδη Κων/νο


Football Performance Video and Data Analyst at Pierikos FC
 

Ο Ολυμπιακός ήθελε την πρόκριση και ο κ.Πέδρο Μαρτίνςκατέβασε την ομάδα με σχηματισμό 4-3-3 το οποίο στην αμυντική λειτουργία της ομάδας άλλαζε ο σχηματισμός σε 5-4-1 για να υπάρχει συνοχή των γραμμών και η ομάδα να είναι compact. 
 
O κ. Μαρτίνς γνώριζε ότι η άμυνα της Άρσεναλ είναι πολύ αργή και έχουν αργές επιστροφές αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δώσει την πρωτοβουλία στην Άρσεναλ να έχει αυτή την κατοχή της μπάλας και ο Ολυμπιακός να περιμένει στο κεντρικό τρίτο και μερικές φορές στο αμυντικό του τρίτο σε σχηματισμό 5-4-1. Ήθελε να οδηγήσει την Άρσεναλ στα πλάγια όπου εκεί είχε προϋποθέσεις να κλέψει την μπάλα έτσι ώστε να μπορέσει με 4-5 πάσες να περάσει την μπάλα στην επόμενη ζώνη και στην συνέχεια στην αδύνατη πλευρά (OffensiveTransition ).  

  
Επίσης ο Ολυμπιακός έκανε pressing  στο επιθετικό του τρίτο για να δημιουργήσει προβλήματα στους κεντρικούς αμυντικούς της Άρσεναλ. Όταν υπήρχαν προϋποθέσεις για BuildUp ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να γίνει όσο πιο γρήγορα επειδή η Αρσεναλ έκανεpressing και δημιουργούσε κενούς χώρους.
 

Το γκολ που πετυχαίνει ο Ολυμπιακός έρχεται από στατική φάση. Ο Cisse κινείται προς την μικρή περιοχή χωρίς να τον μαρκάρει κανένας αμυνόμενος παίκτης της Αρσεναλ.


Ο χρόνος κυλούσε ήρθε η παράταση και στα τελευταία λεπτά η Αρσεναλ κάνει το 1-1 σε μια αδράνεια της άμυνας του Ολυμπιακού αφού ο  Ομάρ Ελαμπντελαουί είναι μακριά από τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ο οποίος με ένα πλάγιο ψαλιδάκι κάνει γκολ.


Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων σε μια στατική φάση η οποία διώχνεται στον αέρα προς παίκτη του Ολυμπιακού αυτός άμεσα κάνει σέντρα οι αμυντικοί της Αρσεναλ δεν βλέπουν τον Ελ Αραμπί ο οποίος κινείται στην πλάτη και βάζει γκολ 1-2 για τον Ολυμπιακό το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα και πήρε την πρόκριση στους 16 του EuropaLeague.


Τσακιρίδης Κωνσταντίνος 

Football Performance Video and Data Analyst at Pierikos FC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου