Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Ο δρόμος της ανόδου για τον Πιερικό - Τυχαία κλήρωση 8 ομάδων σε 2 ομίλους των 4άρων και εντός-εκτός αγώνες


Ξεκαθαρίζει σιγά, σιγά η εικόνα σε κάθε όμιλο της Γ΄ Εθνικής όσον αφορά την κατάκτηση της κορυφής, του πρωταθλήματος στους 8 ομίλους.

Από εκεί θα προκύψουν οι μονομάχοι των δύο νέων ομίλων που έχουν από τέσσερις ομάδες ο καθένας. Αυτή την στιγμή Πανσερραϊκός, Αλμωπός Αριδαίας και Πιερικός έχουν εξασφαλίσει το πρωτάθλημα και θα περιμένουν τους υπόλοιπους.

Από εκεί και πέρα, πλην των τριών, κοντά στον τίτλο είναι η Ρόδος και η Επισκοπή που βρίσκεται στην διαδικασία των play off. Προβάδισμα χωρίς όμως να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, έχουν η ΑΕΠ Κοζάνης και η Καλλιθέα που έχουν οριακή διαφορά από την Αναγέννηση Άρτας και την Θύελλα Καμαρίου αντίστοιχα. Ο Αστέρας Βλαχιώτη δείχνει να κρατά το +4 από την Σπάρτη.


Προβιβασμός στη Football League (Ανεβαίνουν οι 4 πρώτοι από τους 2 ομίλους)

«Ειδικό πρωτάθλημα» για τον προβιβασμό στη Football League. Μετά το πέρας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί «ειδικό πρωτάθλημα» για τον προβιβασμό των Ομάδων στη Football League για την περίοδο 2020 – 2021 με τους εξής όρους:

α. θα πάρουν μέρος σε αυτό οι πρώτες Ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου κάθε Ομίλου και των play-off για τον 8ο Όμιλο. Συνολικά θα πάρουν μέρος οχτώ (8) Ομάδες.

β. Θα σχηματιστούν δύο (2) Όμιλοι των τεσσάρων (4) Ομάδων ο καθένας ως εξής:
Θα γίνει κλήρωση και θα μπουν σε μία κληρωτίδα και τα οκτώ (08) Σωματεία – Πρωταθλητές. Τα τέσσερα (04) πρώτα Σωματεία που θα κληρωθούν θα απαρτίζουν τον ένα Όμιλο και τα υπόλοιπα τέσσερα (04) Σωματεία θα απαρτίζουν τον άλλο Όμιλο.

γ. Οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι διπλοί (εντός – εκτός έδρας). Συνολικά θα διεξαχθούν έξι (6) αγωνιστικές σε κάθε Όμιλο.

δ. Οι δύο πρώτες Ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης κάθε Ομίλου θα προβιβαστούν στη Football League. Συνολικά θα προβιβαστούν τέσσερις (4) Ομάδες.


ε. Οι υπόλοιπες Ομάδες του «ειδικού πρωταθλήματος» θα παραμείνουν στη Γ΄ Εθνική κατηγορία για την περίοδο 2020 – 2021.

στ. Σε κάθε περίπτωση που χρειαστεί να καλυφθεί κενή θέση στην Football League για οποιονδήποτε λόγο, πέραν των τεσσάρων (04) Ομάδων που θα έχουν δικαίωμα προβιβασμού, τότε το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι τέσσερις (04) Ομάδες που δεν θα έχουν προβιβασθεί, με την εφαρμογή του άρθρου 20 παρ. 10 του Κ.Α.Π.


Αναλυτικά, η κατάσταση στην κορυφή των οκτώ ομίλων:

1ος όμιλος: Πρωταθλητής Πανσερραϊκός


2ος όμιλος: Πρωταθλητής Αλμωπός Αριδαίας


3ος όμιλος: Πρωταθλητής Πιερικός


4ος όμιλος :

ΑΕΠ Ποντίων Κοζάνης 52

Αναγέννηση Άρτας 50

Υπολείπονται 4 παιχνίδια έχουν και παιχνίδι μεταξύ τους.


5ος όμιλος:

Καλλιθέα 52

Θύελλα Καμαρίου 50

Υπολείπονται 4 παιχνίδια.


6ος όμιλος:

Ρόδος 53

Μαρκό 41

Υπολείπονται 4 παιχνίδια


7ος όμιλος:

Aστέρας Βλαχιώτη 49

Σπάρτη 45

Υπολείπονται 4 παιχνίδια


8ος όμιλος:

ΑΟ Επισκοπής 42

Γιούχτας 32

Υπολείπονται 4 παιχνίδια

Πηγή: ioniansports


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου