Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

ΚΑΤΕΡΙΝΗ - Η σύζυγος του 65χρονου το 2ο επιβεβαιωμένο κρούσμα


Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Κατερίνη. Πρόκειται για ένα ζευγάρι που διαγνώστηκε θετικό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, το οποίο, πλέον, αποτελεί το δεύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης για κρούσματα COVID-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας, 65 ετών, είναι κάτοικος Κατερίνης. Εμφάνισε συμπτώματα και, έπειτα από τις σχετικές εξετάσεις, διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί με κορονωϊό. Θετική, ωστόσο, βρέθηκε και η σύζυγός του. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για «ορφανά» κρούσματα, καθώς δεν προκύπτει, μέχρι στιγμής, από την ιχνηλάτηση των επαφών του άνδρα αλλά και των ταξιδιών του ο τρόπος με τον οποίο νόσησε.

Τα τελευταία 24ωρα η υγεία του άνδρα επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί το βράδυ της Παρασκευής στην Πνευμονολογική του νοσοκομείου Παπανικολάου, η οποία φαίνεται πως είναι έτοιμη να υποδεχθεί όλα τα κρούσματα. Στο ίδιο τμήμα νοσηλεύεται και η σύζυγός του.

Παράλληλα, στη Β’ ΜΕΘ του Παπανικολάου έχει μεταφερθεί, επίσης διασωληνωμένος, ένας άνδρας που νοσηλευόταν μέχρι πρότινος στο ΑΧΕΠΑ και φέρεται να είναι από την Κοζάνη.

Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, η Β’ ΜΕΘ (προς το παρόν 4 κλίνες, αργότερα με τη στελέχωσή της θα φτάσουν τις 12) θα ενεργοποιείται μόνον για κρούσματα κορωνοϊού, ενώ η Α’ ΜΕΘ θα αφορά τα υπόλοιπα περιστατικά (14 κλίνες).
Πηγή: thessports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου