Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020

ΑΠΑΙΤΗΣΗ: Να μην πληρώσουν οι Έλληνες δόσεις σε εφορία, ΙΚΑ και τρέχοντα για 2 μήνες!


Τα μέτρα της Κυβέρνησης για τον κορονοϊό αφορούν στους εργαζόμενους, αλλά όχι στους επιχειρηματίες ή τους επαγγελματίες που κυριολεκτικά “βογγάνε” με την αναδουλειά και κανένας δεν θα μπορέσει στο τέλος του μήνα να πληρώσει τις υποχρεώσεις του. Γι αυτούς δεν θα υπάρξει μέριμνα της Κυβέρνησης; Τι πρέπει να γίνει λοιπόν;

Η Κυβέρνηση πρέπει να πάρει απόφαση για τις 120 δόσεις, για τις 12 δόσεις και γενικά για χρέη προς Ασφαλιστικά ταμεία και Εφορία για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο να μπορούν να πληρωθούν σε έξι ή οκτώ δόσεις, με ανάλογη ρύθμιση-αναδρομικά, γιατί εάν ζητήσεις από τον καταστηματάρχη που δεν μπαίνει ψυχή στο μαγαζί του να πληρώσει τον επόμενο μήνα όλα μαζί τα χρέη του, είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορέσει και θα χάσει τα πάντα, ακόμη και την επιχείρησή του. Παράλληλα θα χάσουν τη δουλειά τους και οι υπάλληλοι…

Το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών δεν είναι μόνο για να… παίρνει, αλλά πρέπει να βοηθήσει και όλους τους επαγγελματίες σε όλη τη χώρα να πάρουν μια ανάσα.

Τον μήνα Μάρτιο αρχικά, να μην πληρωθούν οι δόσεις σε Εφορία, ταμεία, αλλά να μπορούν να τα δώσουν σε 6 ή 8 δόσεις, πληρώνοντας από τον μήνα Μάιο κανονικά πλέον, μαζί με την ρύθμιση αυτή.

Έτσι θα πάρουν ανάσα οι καταστηματάρχες, οι οποίοι εκτός των άλλων, χάνουν και τους εργαζόμενους που πιθανότατα έχουν κάποιο παιδί τους με συμπτώματα και πρέπει να του δίνουν  και τα 2/3 του μισθού τους, ενώ δεν δουλεύουν στο κατάστημα και πρέπει να προσληφθεί άλλος στη θέση του!!

Άμεσα πρέπει να παρθούν αυτά τα μέτρα, για να δείξει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία πράγματι έχει πάρει σημαντικά μέτρα στην οικονομία, ότι σκέφτεται όλο τον κόσμο και θέλει να βοηθήσει αυτές τις στιγμές, μέχρι να περάσει το πρόβλημα του κορονοϊού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ότι σε αυτά τα θέματα έχει μεγάλη ευαισθησία και επειδή καθημερινά δεχόμαστε εκατοντάδες ερωτήματα στην ιστοσελίδα και στα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης, περιμένουν όλοι την επόμενη κίνηση του Πρωθυπουργού.
Πηγή: sfina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου