Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Δίας Δίου - Ηρακλής Λάρισας 1-3 Απομακρύνεται ο στόχος της παραμονής (φωτο)


ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ Ο ΔΙΑΣ

Παρότι αγωνίστηκε με όλες του τις σωματικές και πνευματικές δυνάμεις και χωρίς τρεις βασικούς ποδοσφαιριστές, ο Δίας Δίου γνώρισε την τέταρτη διαδοχική του ήττα, χάνοντας με 1-3 από τον ανώτερο Ηρακλή Λάρισας στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο γήπεδο του Δίον στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Η ομάδα μας απέχει πλέον μόλις ένα βήμα από τον υποβιβασμό στην Α’ ΕΠΣ Πιερίας
και αυτό διότι στις τρεις εναπομείναντες αγωνιστικές θα πρέπει αφενός να πετύχει ισάριθμες νίκες και αφετέρου να προκύψει συνδυασμός άλλων αποτελεσμάτων για να τερματίσει πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.
Αυτή τη στιγμή ο Δίας βρίσκεται στο -7 από την Αταλάντη η οποία νίκησε σήμερα τον Ατρόμητο Παλαμά.
Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο με την ομάδα μας να έχει τρεις σημαντικές ευκαιρίες με τον Παπαστεργίου στο 15’ και στο 30’ και με τον Μανίκα 29’, με τον Ηρακλή από την πλευρά του να παρουσιάζει και εκείνος άλλες τόσες καλές στιγμές μέχρι να βρει το γκολ με το οποίο προηγήθηκε στην αναμέτρηση στο 28’ με τον Μούξιο.


Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Δίας ανέβασε την πίεση στα αντίπαλα καρέ για να ψάξει την ισοφάριση με αποτέλεσμα να αφήσει πολλούς κενούς χώρους στα μετόπισθεν, πράγμα που εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος ο οποίος χτύπησε στο ανοιχτό γήπεδο.
Ο Γιάννης Ζωγράφος κατέγραψε ακόμη μία πληθωρική εμφάνιση καθώς τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος πραγματοποίησε πολλές απίθανες επεμβάσεις κρατώντας την ομάδα μας μέσα στη διεκδίκηση του ματς. Δεν τα κατάφερε ωστόσο στο άπιαστο σουτ του Φώτου στο 77’ αλλά και στο εξ-επαφής πλασέ του ίδιου παίκτη στο 82’.
Η ομάδα μας απλώς κατάφερε να μειώσει σε 1-3 στο 87’ με το πέναλτι που κέρδισε ο Στέλιος Νίκου και εκτέλεσε εύστοχα ο Ηλίας Μανίκας για το τελικό σκορ.

Επόμενη αναμέτρηση για τον Δία Δίου την επόμενη Κυριακή (15/3 – 15:00) κόντρα στον Αλμυρό εκτός έδρας.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο ξεκίνημα και απείλησαν με τον Τσαπατόρη στο 8’ και τον Γιαννακόπουλο στο 12’ όμως ο Ζωγράφος με σπουδαίες επεμβάσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Στο 15’ ο Δίας απείλησε για πρώτη φορά με το σουτ του Μαυρίδη να αποκρούεται από τον Σπηλίοπουλο και στην εξέλιξη της φάσης, το δυνατό σουτ του Παπαστεργίου έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο 26’ ο Ηρακλής έχασε απίστευτη ευκαιρία με τον Μούξιο να αστοχεί με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και ενώ ήταν ολομόναχος.


Στο 28ο λεπτό η ομάδα της Λάρισας άνοιξε το σκορ στο ματς εκμεταλλευόμενη ένα λάθος της δικής μας ομάδας. Συγκεκριμένα, ο Καλουσίδης έκανε λάθος στο χώρο του κέντρου, με τον Γκιουρσάνη να φεύγει ταχύτατα στην κόντρα πασάροντας την κατάλληλη στιγμή στον Μούξιο ο οποίος πλάσαρε από κοντά για το 0-1.
Στο ημίωρο, ο Δίας έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Μανίκα να επιχειρεί σουτ από πλάγια θέση το οποίο απέκρουσε ο Σπηλίοπουλος ενώ στην συνέχεια της ίδιας φάσης, ο Παπαστεργίου με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο δεύτερο 45λεπτο, ο Δίας αύξησε την πίεση του και στο 47’ απείλησε με την κεφαλιά του Παγωνίδη η οποία πέρασε εκτός εστίας.
Ο Ηρακλής Λάρισας έβρισκε διαρκώς κενούς χώρους εκμεταλλευόμενος το ανέβασμα των παικτών του Δία και απειλούσε μέσω αντεπιθέσεων αλλά έπεφτε πάντα επάνω στον Ζωγράφο!

Ο τερματοφύλακάς μας σταμάτησε με μεγάλη επέμβαση τον «κεραυνό» του Γιαννακόπουλου στο 55’ καθώς και το σουτ του Γκιουρσάνη στην αριστερή του γωνία με πολύ δύσκολη απόκρουση στο 58’.

Στο 63’ το σουτ του Μούξιου από κοντά εξουδετέρωσε με τα πόδια ο Ζωγράφος ενώ στο 65’ ο γκολκίπερ του Δία είπε όχι και στο εξ-επαφής πλασέ του Τσαπατόρη από το ένα μέτρο!

Στο 77’ ο Ηρακλής Λάρισας διπλασίασε τα τέρματά του με τον Φώτο να εξαπολύει εξαιρετικό αριστερό σουτ από πλάγια θέση, με τη μπάλα να χτυπά στο κάθετο δοκάρι και να καταλήγει ύστερα στα δίχτυα.

Στο 82’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής σημείωσε το 0-3 όταν έπειτα από μία ακόμη αντεπίθεση, δέχθηκε τη μεταβίβαση από τον Γκιουρσάνη και σκόραρε με κοντινό δεξί πλασέ.

Στο 87’ η ομάδα μας μείωσε σε 1-3 όταν ο προωθημένος Νίκου κέρδισε πέναλτι, με τον Μανίκα να αναλαμβάνει την εσχάτη των ποινών σκοράροντας για το τελικό 1-3.


Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Τασιόπουλος με α’ βοηθό τον κ. Αναστασίου και β’ βοηθό τον κ. Σαμαρά (ΕΠΣ Θεσσαλίας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ (Παναγιώτης Παρασίδης): Ζωγράφος, Λαζαρίδης, Δερμίσης, Νίκου, Παπαστεργίου (46’ Παγωνίδης), Παπαγιαννόπουλος, Σαφέτης (46’ Καραθάνος), Μαυρίδης, Καλουσίδης (60’ Καλαμπάκας), Νάκας (83’ Τσουρέκας), Μανίκας.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Χρήστος Χατζηλιάδης): Σπηλιόπουλος, Ναρίνογλου (64’ Μπαλαμώτης), Γιαννακόπουλος, Σκαφίδας, Τάρτας, Νεμπεγλέρας, Τσαπατόρης (72’ Ζαφειρίου), Μανιώτης, Μουξιός, Παπαδάκος (75’ Φώτος), Γκιουρσάνης.

Με εκτίμηση
Γραφείο Τύπου Δία Δίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου