Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Δήμος Κατερίνης: Εκτεταμένες παρεμβάσεις της τεχνικής υπηρεσίας στην Ολυμπιακή ακτή εν όψει της τουριστικής περιόδου


Στην Ολυμπιακή ακτή εστιάζονται οι εκτεταμένες παρεμβάσεις συνεργείων της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης εν όψει της προετοιμασίας για την τουριστική περίοδο.

Ειδικότερα, υλοποιούνται εργασίες διαμόρφωσης στην πλατεία και στο πάρκο του οικισμού της Ολυμπιακής Ακτής, ενώ γίνονται όλα όσα είναι απαραίτητα, προκειμένου να υπάρχει ασφαλής πρόσβαση για όλους, καθαριότητα και σύγχρονες εγκαταστάσεις και υποδομές. Έμφαση δίνεται σε παρεμβάσεις αποκατάστασης βατότητας στο δίκτυο πεζοδρόμων & πεζοδρομίων, καθώς αντικαθίστανται σαθρές και σπασμένες πλάκες, γίνεται καθαρισμός σε φρεάτια, συντήρηση σε παγκάκια κ.α.



Επιπλέον, σε εξέλιξη είναι η συντήρηση του Δικτύου Δημοτικού φωτισμού, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: αλλαγή λαμπτήρων σε φωτιστικά σώματα που βρίσκονται σε πλατείες, σε φωτιστικούς στύλους κ.α.
Γενικότερα, σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου και  εν όψει της τουριστικής περιόδου τα συνεργεία έχουν πιάσει δουλειά, προκειμένου οι παραλίες να είναι καθ’ όλα έτοιμες για να υποδεχτούν  ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Την ικανοποίησή του για τους ταχείς ρυθμούς υλοποίησης των παρεμβάσεων εξέφρασε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Συμεωνίδη &υπηρεσιακούς παράγοντες επιθεώρησε τις έως σήμερα εργασίες.



Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος:«Η έγκαιρη μέριμνα για την προετοιμασία του συνόλου των υποδομών στο παραλιακό μέτωπο, προκειμένου από νωρίς τον Απρίλιο να είναι έτοιμο να υποδεχτεί επισκέπτες, θέματα υποδομών, ζητήματα καθημερινότητας που συνδέονται με την εικόνα που αποκομίζουν οι επισκέπτες από τον τόπο μας τίθενται στο επίκεντρο του σχεδιασμού μας.

Παράλληλα, αυτές οι πρωτοβουλίες μας επιδιώκουμε να συνδυαστούν με την αποτελεσματικότερη προώθηση και προβολή του Δήμου Κατερίνης και ευρύτερα  της Πιερίας ως τουριστικού προορισμού μέσω ενός συντονισμένου σχεδιασμού όλων των εμπλεκομένων φορέων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου