Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020

Η Μυρτώ ήταν ένα παιδί. Ένα παιδί που έγινε ηρωίδα. Ένα παιδί που παλεύει για να ζήσει!


Το παιδικό βιβλίο της εβδομάδας. "Η νεραϊδό-αμαζόνα Μυρτιά", των Εύα Πετροπούλου - Λιανού και Μυρτώς Παπαδομιχελάκη. Η Μυρτώ ήταν ένα παιδί. Ένα παιδί που έγινε ηρωίδα. Ένα παιδί που παλεύει για να ζήσει. Το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο, έπεσε θύμα μιας βάναυσης κακοποίησης.
Οι τραυματισμοί που υπέστη το κορίτσι, της προκάλεσαν μόνιμη αναπηρία. Η Μυρτώ όμως δεν το έβαλε κάτω και καθημερινά αγωνίζεται, παλεύει μα πάνω από όλα ΖΕΙ. Πολλοί λένε ότι η ζωή είναι ένα θαύμα. Κάποιοι από εμάς ΔΕΝ το εκτιμάνε αυτό, άλλοι δυστυχούμε για το τίποτα. Βλέποντας παραδείγματα, όπως της μικρής Μυρτώς, καταλαβαίνουμε ότι η ζωή είναι ότι πιο σημαντικό μας έχει δοθεί.

Για αυτό και πρέπει να αισθανόμαστε και να πράττουμε αναλόγως. Η εθελόντρια συγγραφέας Εύα Πετροπούλου Λιανού, αναλογιζόμενη την σπουδαιότητα του αγώνα που δίνει αυτό το κορίτσι, θέλησε να γράψει μια ιστορία που θα αποτυπώνει την Μυρτώ ως μια Super ηρωίδα. Αυτό που είναι δηλαδή, και μέσα από τα χρώμα και τις ζωγραφιές της επίσης πολύ επιτυχημένης εικονογράφου Βιβής Μαρκάτου, όπου η δουλειά που έχει κάνει στο βιβλίο είναι μοναδική.

Η Μυρτώ σχηματίζεται στα ματιά μας, και μας παρουσιάζει τις αξίες που πρέπει να έχουμε όλοι μας. Αυτή την εβδομάδα η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης - Katerini Public Library δεν προτείνει απλά ένα βιβλίο. 

Σας προσκαλεί την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου και ώρα 3 μ.μ. στο φιλανθρωπικό παιχνίδι των βετεράνων ποδοσφαιριστών του Πιερικού με την μικτή ομάδα των φίλων ΑΕΚ Κατερίνης.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.για όλους!

Ο Σύνδεσμος Φίλων ΑΕΚ Κατερίνης, θα διαθέσει στο γήπεδο λαχνούς, με τους νικητές της κλήρωσης να παραλαμβάνουν μια μπάλα με υπογραφές των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ και μια φανέλα των Παλαιμάχων του Πιερικού, υπογεγραμμένη από τους ίδιους.

Επίσης θα υπάρχει και μικρός αριθμός βιβλίων αφού τα περισσότερα έχουν διατεθεί απο τους συνδεσμίτες της ΑΕΚ ή αγοράστηκαν από το δήμαρχο κύριο Κουκοδήμο.

Σας περιμένουμε στο γήπεδο.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Kατερίνης - Katerini Public Library

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου