Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Δήμος Κατερίνης: Δράσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών εν όψει της παγκόσμιας ημέρας για τα δικαιώματα της γυναίκας


Ο εορτασμός της 8ης Μαρτίου, ημέρας για τα δικαιώματα της γυναίκας, αποτίει φόρο τιμής στα διαχρονικά αιτήματα των γυναικών και στα επιτεύγματα του φεμινιστικού κινήματος για ίσα δικαιώματα και ελευθερίες παντού. Παράλληλα, υπενθυμίζει τον καθημερινό αγώνα για τη διεκδίκηση ίσης πρόσβασης και ισότιμης αντιμετώπισης των γυναικών σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας και για όλες τις γυναίκες του κόσμου.

Όπως επισημαίνει η εντεταλμένη σύμβουλος στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ασημίνα Περδίκη – Πούλιου: «Η 8η Μαρτίου είναι μία ημέρα μνήμης και αφύπνισης όλων για την προάσπιση και την προστασία των γυναικών, που καθημερινά επωμίζονται τις πολλαπλές ιδιότητες και τους ετερόκλητους ρόλους τους: μητέρες, κόρες, σύζυγοι, άνεργες, επιστημόνισσες, εργαζόμενες, μονογονείς, ΑμΕΑ κτλ.Υψώνουμε τείχη σε αναχρονιστικές, πατριαρχικές και στερεοτυπικές πρακτικές, που υπονομεύουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των γυναικών και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η ουσιαστική ισότητα στην πράξη είναι δείκτης πολιτισμού και Δημοκρατίας».

Όπως είναι γνωστό, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κατερίνης λειτουργεί από το 2013 και βρίσκεται στην οδό Αυγουστίνου, στις παλιές εργατικές κατοικίες της περιοχής. Το Κέντρο αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου δικτύου υπηρεσιών πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών, αλλά και γυναικών που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις (μονογονείς, άνεργες, ΑμΕΑ, μετανάστριες, προσφύγισσες, κτλ), υπάγεται στη ΓΓΟΠΙΦ και εποπτεύεται επιστημονικά από το ΚΕΘΙ. Στελεχώνεται από επιστημονικό προσωπικό εξειδικευμένο στη συμβουλευτική γυναικών: Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό, Κοινωνιολόγο και Νομικό.Οι υπηρεσίες παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και διέπονται από τους κανόνες του απορρήτου.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών με αφορμή την 8η Μαρτίου διοργανώνει τις εξής δράσεις:
- Στις 5 Μαρτίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο ΕΚΑΒΗ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, με κεντρική ομιλήτρια την κα. Μαλλιάρα Μαρία, Διδάκτωρ ΑΠΘ και Περιφερειακή Σύμβουλο Πιερίας, με θέμα «Τα δικαιώματα των Γυναικών και Ισότητα των Φύλων», ενώ η εντεταλμένη σύμβουλος του Κέντρου κα. Ασημίνα Περδίκη-Πούλιου θα παρουσιάσει τις υπηρεσίες και τις δράσεις της δομής. Τηνεκδήλωση θα πλαισιώνει μουσικά το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης.

- Στις 6 Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή και ώρες 09:00 π.μ.-14:00 το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών διοργανώνει ‘OPENDAY’(ημέρα ανοιχτής πόρτας) και προσκαλεί τους φορείς και τους/τις δημότες/ισσες να επισκεφθούν το Κέντρο, προκειμένου να ενημερωθούν από τα στελέχη της δομής για τους στόχους και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου και να απαντήσουν σε ερωτήματα.

- Στις 8 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή – παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα της γυναίκας, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών θα συμμετάσχει στην εκδήλωση ‘KateriniRun’. Σας προσκαλεί όλους και όλες να τρέξετε μαζί του στο Λαϊκό  Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.005 μ. Ώρα και τόπος εκκίνησης 11:15, Πλατεία Ελευθερίας. Κόστος Συμμετοχής 3 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. του Κέντρου 2351036678.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου