Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Παλικαρίσιο διπλό η Μαρτίου στην έδρα της καλύτερης ομάδας του πρωταθλήματος! (φωτο)


Παιχνίδι για γερά νεύρα στο γήπεδο του Κίτρους, με τον τοπικό και πρωτοπόρο Πυδναϊκό να γνωρίζει την ήττα 0-1 απο την 25η Μαρτίου. Ένα αποτέλεσμα που φρενάρει τους γηπεδούχους οι οποίοι όμως συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 49 βαθμούς, έναντι 45 του Αετού Καταλωνίων και 44 της 25ης Μαρτίου.
Ο Πυδναϊκός δικαιολόγησε την θέση του στο βαθμολογικό πίνακα και ιδιαίτερα στο 2ο ημίχρονο έδειξε πως διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο που μπορεί να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα, ενώ η Μαρτίου του Νίκου Τσαγκαλίδη, ίσως να μην έκανε την καλύτερη εμφάνιση της στο παιχνίδι του Κίτρους, έδειξε όμως ότι πλέον εστιάζει στους βαθμούς της νίκης και έχει τον τρόπο να τα καταφέρνει ακόμη κι άν παίζει εκτός έδρας, απέναντι στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και άν ήταν πιο τυχεροί και εύστοχοι, θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλο και να διευρύνουν το υπέρ τους σκορ, με την ομάδα του Κίτρους να γίνεται επικίνδυνη με στημένα έξω απο την περιοχή της Κατερινιώτικης ομάδας και να χάνει παρόλα αυτά τις δικές της ευκαιρίες να πετύχει γκολ και αυτή σε ένα ισορροπημένο σε γενικές γραμμές 45λεπτο.


Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε. Με εξαίρεση μια-δυο φάσεις για την 25η Μαρτίου, ο Πυδναϊκός κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες των Σταύρου Κουϊμτζίδη-Παναγιώτη Σαρπότα δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσαν ακόμη και να ανατρέψουν το σκορ αλλά έπεσαν επάνω στον ανίκητο Γεκβρέκη που κυριολεκτικά "κατέβασε τα ρολά του" και έδωσε με τις φοβερές του αποκρούσεις, τους τρείς βαθμούς στην ομάδα του.

Στο 12΄ο Πυδναϊκός θα χάσει καλή ευκαιρία όταν σε σέντρα του Γεωργαντά απο αριστερά, ο Ταφραλής θα πιάσει με μια του δυνατό πλασέ και η μπάλα θα περάσει ψηλά άουτ.

Στο 15΄απο απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Παυλίδη, η 25η Μαρτίου θα προηγηθεί 0-1, παίρνοντας προβάδισμα με ένα πολύ όμορφο σε εκτέλεση τέρμα.

Στο 28΄ο Πυδναϊκός θα χάσει πολύ καλή ευκαιρία σε ανάποδο ψαλίδι του Γεωργαντά και απόκρουση του Κατσίμπουρα που θα απομακρύνει μπροστά απο την εστία.

Στο 48΄δυνατό σουτ του Μιχαηλίδη θα αποκρούσει ο Γκεβρέκης και θα απομακρύνουν στη συνέχεια οι αμυντικοί του.
Στο 50΄το σουτ του Γεωργαντά μέσα απο την περιοχή θα φύγει ψηλά και στο 57΄νέο κοντινό σουτ του Ταφραλή θα περάσει άουτ δίπλα απο το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γκεβρέκη.


Στο 59΄σε φάση διαρκείας μπροστά στην εστία των γηπεδούχων, θα χαθεί μεγάλη ευκαιρία να γίνει το 0-2 όταν σε σέντρα μέσα στην περιοχή θα πάρει την κεφαλιά ο Κατσίμπουρας με την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό και να απομακρύνεται απο τους γηπεδούχους.
Στο 83΄καλό σουτ του Μιχαηλίδη θα περάσει ελάχιστα άουτ και στο 87΄ο Γκεβρέκης που κέρδισε όλες τις εναέριες μονομαχίες μπλοκάροντας ή διώχνοντας την μπάλα, θα πραγματοποιήσει ακόμα μια μεγάλη απόκρουση, βγάζοντας την μπάλα κόρνερ σε πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Μιχαηλίδη.

Ο Μιχαηλίδης θα σουτάρει στο 90΄απο καλή θέση για να περάσει η μπάλα πάνω απο τα δοκάρια του Γκεβρέκη και στην τελευταία φάση της αναμέτρησης στις καθυστερήσεις, το σουτ του Γεωργαντά θα περάσει λίγο έξω απο το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του τερματοφύλακα της 25ης Μαρτίου.

Διαιτητής: Πολυχρόνης
Βοηθοί: Μηνούδης, Κουτσικανίδης

Οι συνθέσεις:
ΠΥΔΝΑΙΚΟΣ: Ξώνης, Ξανθόπουλος, Μπάμπος, Δασκαλόπουλος, Μπαλαμπάνης, Πριόνας (46’ Πεΐδης), Θεοδοσιάδης, Σιώκας (70’ Κατσαντώνης), Ταφραλής, Γεωργαντάς, Μιχαηλίδης.

25η ΜΑΡΤΙΟΥ: Γκεβρέκης, Ξενόπουλος, Τασίδης, Σκαμπαρδώνης, Παυλίδης, Τσιντώτας, Τσιαμπέρας (89’ Μαλεζάς), Παπαδόπουλος (90’ Ζούντσας), Χασάπης (81’ Μουρατίδης), Καλαϊτζής (69’ Βαρμάζης), Κατσίμπουρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου