Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

ΚΑΡΑΤΕ - Δεκαοκτάμηνη "καμπάνα" σε 9 μέλη Δ.Σ. της ΕΛ.Ο.Κ


Δεκαοκτάμηνη (18) στέρηση της φιλάθλου ιδιότητας επέβαλε η Ε.ΦΙ.Π με την υπ΄αρ. 27/2020 απόφαση της, σε εννέα (9) μέλη του ΔΣ της ΕΛ.Ο.Κ καθώς αυτοί εκρίθησαν ένοχοι αντιαθλητικών ενεργειών που έβλαψαν το αθλητικό ιδεώδες και το δικαίωμα στην άθληση.

Συγκεκριμένα οι κκ
1. ΠΟΝΤΙΔΑ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΛΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ,
2. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ,
3. ΤΣΑΡΣΙΤΑΛΙΔΗΣ ΚΙΜΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ,
4. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ,
5. ΚΑΡΑΠΛΙΑΓΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΑΜΙΑΣ,
6. ΧΟΝΔΡΟΜΑΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ,
7. ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΛΟΣ
8. ΖΥΜΑΡΗ ΘΕΚΛΑ ΜΕΛΟΣ και
9. ΣΑΓΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΛΟΣ,

τιμωρούνται με 18μηνη απαγόρευση παρακολούθησης οποιασδήποτε αθλητικής εκδήλωσης, συμμετοχής τους υπό οποιαδήποτε ιδιότητα, ως διοικούντων, μελών, αθλητών προπονητών, γυμναστών στα κάθε είδους αθλητικά, γυμναστικά και αγωνιστικά σωματεία, ενώσεις, επαγγελματικούς συνδέσμους ή ομοσπονδίες, καθώς και της συμμετοχής τους ως διαιτητών, παρατηρητών ή ιατρών αγώνων κατ’ εφαρμογή του άρθρου 107 του Αθλητικού Νόμου, κριθέντες ένοχοι των καταγγελιών που κατέθεσε εις βάρος τους το ΚΙΜΕ στις 30/3/2018, για κατά συρροή δόλιες παραβιάσεις των αρχών του φιλάθλου πνεύματος και των παραδόσεων του αθλητισμού και του ολυμπιακού ιδεώδους.

Η τεκμηριωμένη και δικαστικά πλέον, εξωθεσμική λειτουργία του διοικητικού πυρήνα της Ε.Λ.ΟΚ, που στελεχώνεται από τα παραπάνω απαριθμούμενα πρόσωπα δεν αφήνει καμία αμφιβολία, ότι οι έκνομες ενέργειες, που διαχρονικά υπαγορεύει η παραληρούσα υστερική εμμονή του αφανούς ηθικού ηγέτη – αυτουργού, οδήγησαν τους εμφανώς συμμετέχοντες στην σημερινή εξευτελιστική για τους ίδιους έκπτωση και την τελική δικαίωση του ΚΙΜΕ.

To KIME όπως έχει και στο παρελθόν δηλώσει σε κάθε τόνο, είναι ένας αθλητικός ιδεολογικός συνασπισμός, που αποτελείται από συγκεκριμένους ανθρώπους, έχει σαφέστατο προσανατολισμό στην αλλαγή της νοοτροπίας στον χώρο του Καράτε και ακόμη πιο σαφή σκοπό την ανάληψη της Διοίκησης της ΕΛΟΚ, προκειμένου να γίνουν πραγματικότητα οι αλλαγές που όλοι θέλουμε, αλλά πάντα αποφεύγαμε να διεκδικήσουμε.

Το ΚΙΜΕ δεν ενδιαφέρεται να διοικήσει το Καράτε, αλλά να εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς ελευθερίας και δημοκρατίας στον συγκεκριμένο χώρο, ώστε η κάθε μελλοντική Διοίκηση να λειτουργεί με διαφάνεια, νομιμότητα και κυρίως κάτω από τον έλεγχο των Σωματείων που απαρτίζουν την ΕΛ.Ο.Κ.

Η διοικητική ιεραρχία της ΕΛ.Ο.Κ στελεχώνεται από κρυψίνοες και καιροσκόπους, από δόλιους και απατεωνίσκους, από κοψομεσιασμένους και κωλοσφογγάριους. Η αναξιοπρέπεια που κυριαρχεί απ’ άκρου εις άκρον σε αυτήν, έχει τη ρίζα της στο τεχνητό ένδυμα της υποτακτικής υπακοής, που το φόρεσαν σε όλους μας με τη βία και επί ποινή αποκλεισμού από τα αγαθά του αθλητισμού.

ΔΕΝ πρόκειται λοιπόν, να χαριστούμε σε κανέναν που για προσωπικό συμφέρον έβλαψε σωματεία και αθλητές, όπως ΔΕΝ πρόκειται να αποκλείσουμε και κανέναν που θέλει να προσφέρει στην κοινότητα του καράτε. ΔΕΝ ανταλλάσσουμε την υποστήριξη με υποσχέσεις και ΔΕΝ συναλλασσόμαστε με κανέναν που δεν επιθυμεί την πραγματική αλλαγή της κατάστασης.

Τέσσερα μέλη νυν και πρώην Διοικητικών Συμβουλίων της Ε.Λ.ΟΚ, ελέγχονται ήδη, για κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις, ενώ ογκώδης αυτοτελής δικογραφία, εις βάρος του αόρατου αυτουργού, εκκρεμεί στην Ε.ΦΙ.Π. Ανάλογες ποινές αναμένεται να επιβληθούν σε όλη την διοικητική ιεραρχία της Ομοσπονδίας – μαγαζί, εντός των προσεχών ημερών και από λοιπά θεσμικά και δικαιοδοτικά όργανα.

Γνωρίζουμε ότι από την στιγμή που αποφασίσαμε να συγκρουστούμε με τον οργανωμένο αθλητικό βόρβορο, έχουμε μπει σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή. Είναι πόλεμος χωρίς αιχμάλωτους και ακριβώς γι αυτό, σεβαστήκαμε μέχρι κεραίας την ουδετερότητα καθενός, που προτίμησε να μένει αμέτοχος, προκειμένου να τον αφήνουν να κάνει την δουλειά του. Δεν ζητήσαμε από κανένα να δώσει την δική μας μάχη, αντιθέτως εμείς πολεμήσαμε και για εκείνους που αδυνατούσαν. Μέχρι σήμερα.!!

Εάν σήμερα που πετύχαμε την ευκαιρία να πάρεις την ζωή σου στα χέρια σου, αξιολογήσεις τον ρόλο της όζουσας σήψης του Γερόλυμπου σε αυτήν, ως σημαντικότερο από το δικαίωμά σου να μην ρωτάς το Γερόλυμπο για το τι θα κάνεις, ε τότε ναι.
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ το ΚΙΜΕ.
ΚΙΜΕ

Η σελίδα Hellenic Karate News έγραψε για το παραπάνω κείμενο:
"...ήρθε η ώρα που πρέπει να αλλάξουμε για ένα Καράτε καλύτερο μέσα σε φιλικό και ΕΛΕΥΘΕΡΟ περιβάλλον."

Έχοντας γράψει κατά καιρούς τους προβληματισμούς και τις αντιδράσεις μου σε σοβαρά θέματα που έβγαζαν μάτι και δεν συγχωρουνται (πχ αποκλεισμός μικρών παιδιών από αγώνες) νομίζω ότι ήρθε η ώρα να πράξει ο καθένας με βάσει το συνολικό καλό του αθλήματος που όλοι αγαπάμε και έχουμε δώσει όλη μας την ζωή σε αυτό.

Οφείλουμε και πρέπει να ενεργούμε με βάση το καλό του συνόλου και όχι κοιτάζοντας την βολή μας όταν πρόκειται για πραξικοπηματικές πολιτικές και ενέργειες.
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το άθλημα για να πάει παρακάτω πρέπει να είναι ενωμένο και δυνατό σαν γροθιά.

Εμείς οι νεώτεροι πρέπει να πάρουμε θέση η οποία όπως έχω ξαναπεί είναι άκρως αντίθετη από όλες αυτές τις αρρωστημένες καταστάσεις που ζει τα τελευταία χρόνια το άθλημα.

Καταστάσεις όπως παράνομες διαγραφές συλλόγων, ατελείωτες δικαστικές επιτροπές σε όποιον τολμά να μιλά, κυνήγι και λάσπη σε τεράστιους αθλητές που έχουν προσφέρει πάρα πολλά στο άθλημα,προπονητές και δάσκαλοι να ελέγχονται και να συνεργάζονται με όποιον τους υποδειχθεί, κομμένες ευκαιρίες σε αθλητές που έχουν σοβαρή εξέλιξη σήμερα, επιλογές σε μικρούς και μεγάλους αθλητές που λαμβάνουν μέρος σε πρωταθλήματα( βλέπε kyu και καλά δεν μπορείς να παίξεις ή είσαι τιμωρημένος σύλλογος) σβήνοντας το χαμόγελο ενός μικρού παιδιού που άκουσε ότι έχει αγώνες και θέλει να αγωνιστεί αλλά τελικά το κόβεις, γιατί......; πολύ απλά δεν υπάρχει γιατί.... Θα μπορούσα να γράψω πολλά περισσότερα αλλά πιστεύω ότι όλοι γνωρίζουμε το τι συμβαίνει και δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε.

Κατά την άποψή μου και με σεβασμό προς όλους τους συναδέλφους ήρθε η ώρα που πρέπει να αλλάξουμε για ένα Καράτε καλύτερο μέσα σε φιλικό και ΕΛΕΥΘΕΡΟ περιβάλλον.
Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

Hellenic Karate News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου