Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Δήμος Κατερίνης: Απολογισμός έργου Α΄ Τετραμήνου της Αντιδημαρχίας Τοπικών Κοινοτήτων


Κ. Γραμματικόπουλος, Αντιδήμαρχος: «Εργαζόμαστε για τη βελτίωση της καθημερινότητας των Δημοτών και την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων»

Σε απολογισμό των δράσεων και πρωτοβουλιών του πρώτου τετραμήνου της θητείας του στην Αντιδημαρχία Τοπικών Κοινοτήτων, προχώρησε ο Κωνσταντίνος Γραμματικόπουλος καταδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό,  ότι, είναι κοινή  η προσπάθεια με τους πολίτες, οι οποίοι οφείλουν να γνωρίζουν τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, καθώς και ποιος είναι ο προγραμματισμός για το άμεσο μέλλον.
«Η Αντιδημαρχία Τοπικών Κοινοτήτων είναι μια νέα θεσμικά αντιδημαρχία στον Δήμο Κατερίνης και καταδεικνύει την προτεραιότητα που έχει θέσει η νέα Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, για την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων. Στο ξεκίνημά μας, οι προκλήσεις ήταν πολλές, αλλά με βαθιά επίγνωση για το μέγεθος της ευθύνης και της ουσιαστικής δουλειάς που πρέπει να επιτελεστεί σε κάθε γωνιά του Δήμου μας, προχωρήσαμε στην κάλυψη των πολλαπλών και διαφορετικού χαρακτήρα αναγκών των Τοπικών Κοινοτήτων. Προτεραιότητά μας η βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας και η δημιουργία ίσων ευκαιριών σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου μας», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δράσεις & Πρωτοβουλίες
Το έργο της νεοσύστατης Αντιδημαρχίας Τοπικών Κοινοτήτων ξεκίνησε με την Οργάνωση του γραφείου στον Δήμο Κατερίνης και την καταγραφή της κινητής περιουσίας όλων των Κοινοτήτων. Στη συνέχεια, έγινε καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Κοινότητες και προώθησε τα αιτήματά τους προς επίλυση σε συνεργασία με τις  αρμόδιες Αντιδημαρχίες.
Ακολούθησε, με τη συμβολή του Αντιδημάρχου Βαγγέλη Κήπου και υπηρεσιακών παραγόντων, πλήρης ενημέρωση των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων για όλα τα θέματα διευθέτησης και με πλήρη φάκελο για κάθε Κοινότητα (Ύδρευση, Άρδευση, Παγίες, Συμβούλια, Ενέργεια, Περιουσία κλπ.).

Αγροτικά Ιατρεία
Προκειμένου η κάθε Κοινότητα να καλύψει τις ανάγκες λειτουργίας των Αγροτικών της ιατρείων αλλά και να θωρακιστεί με τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό (φιάλη οξυγόνου και απιδινωτή) για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών υγείας, η Αντιδημαρχία προχώρησε στην καταγραφή όλων των ελλείψεων. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιδημάρχου κ. Γραμματικόπουλου και του Γενικού Γραμματέα κ. Λιακόπουλου με τον Υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Χρίστογλου ο οποίος ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα και του κατατέθηκε σχετικό Υπόμνημα.

Επιπλέον, άμεση υπήρξε η παρέμβαση της Αντιδημαρχίας, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Παραλίας κ. Μέγκα, για την εύρεση νέου χώρου και την κατάλληλη διαμόρφωσή του για τη στέγαση του Αγροτικού Ιατρείου στην Παραλία Κατερίνης, το οποίο εξυπηρετεί εκτός από δημότες και μεγάλο αριθμό επισκεπτών κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η παραχώρηση του χώρου έγινε από την Μητρόπολη Κίτρους και τον Ι. Ν. Αγ. Φωτεινής.

Ενημέρωση κτηνοτρόφων για τα αδέσποτα ζώα
Ενεργή συμμετοχή στην ενημερωτική καμπάνια για την αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα Κατερίνης σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Τσιαλό. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο σύσκεψη – ενημέρωση με την παρουσία όλων των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων. Στη συνέχεια, ξεκίνησαν οι επισκέψεις σε κάθε Κοινότητα όπου οι κτηνοτρόφοι ενημερώνονται για το θέμα καθώς και για τους τρόπους συνεργασίας με τον Δήμο.

Ύδρευση – άρδευση
Έγινε ενημέρωση όλων των Υδρονομέων για την σωστή παράδοση ωρών άρδευσης. Σημειώνεται ότι ενημερώθηκαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες για τον τρόπο παράδοσης ωρών άρδευσης, ώστε η υπηρεσία να προβεί εμπρόθεσμα στα εντάλματα των πληρωμών και ενημερότητας των αγροτών για την επόμενη χρονιά άρδευσης.
Προτάθηκε στην Τεχνική Υπηρεσία έλεγχος του Αρδευτικού συστήματος με εφαρμογές Τηλεμέτρησης (τοπικό υλικό ράγας, υδρόμετρα) στις ώρες άρδευσης, κυβικών, ενέργειας, όπως και ενημερώθηκε για τις αιτίες απωλειών, σε όλες τις Κοινότητες. Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση και ενημέρωση όλων των Τοπικών Προέδρων Κοινοτήτων για τη διαχείριση και λειτουργία των Δημοτικών Αρδευτικών Υποδομών.


Υποδομές
Σε θέματα υποδομών υλοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:
Ενέργειες και εργασίες για τη μεταφορά του Δημοτικού σχολείου Κορινού στο νέο Διδακτήριο και μεταφορά του 2ου Νηπιαγωγείου στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Κορινού. Υλοποιήθηκαν εργασίες για την καλύτερη ασφάλεια των παιδιών από την Αντιδημαρχία Κοινοτήτων με την συνδρομή εθελοντών.
Εγκατάσταση κουφωμάτων στο βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου Κορινού, επισκευή  πυλώνων φωτισμού στο χώρο του γηπέδου και εγκατάσταση κάγκελων στο 2ο Νηπιαγωγείο Κορινού.
Διάφορες εργασίες για την επίλυση άμεσων θεμάτων της καθημερινότητας με την εθελοντική συνδρομή δημοτών από τις Κοινότητες. Υλοποιήθηκαν εργασίες όπως ελαιοχρωματισμός, κατασκευές, ηλεκτρολογικά, επισκευές δρόμων, υδραυλικά κ.α, σε αρκετές κοινότητες. Πρόκειται για δράσεις που συντονίζονται και υλοποιούνται όπου είναι απαραίτητο σε καθημερινή βάση.
Εγκατάσταση φωτισμού προς Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κορινού σε συνεργασία με τον Τοπικό Σύμβουλο Κορινού κ. Παπαδόπουλο.
Μελέτη και οργάνωση υλικών, για τη διαμόρφωση και επισκευή του πάρκου Ανατολικής Ρωμυλίας Κορινού σε συνεργασία με εθελοντές.

Ανάδειξη Μακεδονικών Τάφων
Ενημέρωση και ενέργειες, σε συνεργασία με τον Δρ. Αθανάσιο Μπίντα, ομότιμο καθηγητή Πανεπιστημίου Νις της Σερβίας και την η υπεύθυνη καινοτόμων δράσεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας Μιράντα Παππά, των τοπικών συμβούλων και κατοίκων του Κορινού για την ανάδειξη των Μακεδονικών Τάφων Κορινού και την αξιοποίησή τους, για την τόνωση της επισκεψιμότητας στην περιοχή.


Επίσης, έγιναν:
Οργάνωση και διάθεση πετρελαίου Θέρμανσης στις Κοινότητες και έλεγχος της όλης διαδικασίας.
Έλεγχος Τιμολογίων για τις Παγίες και διασταύρωση εργασιών όλων των Κοινοτήτων σε συνεργασία με τους Προέδρους και το τμήμα Προμηθειών.
Καταγραφή και χρέωση χριστουγεννιάτικου υλικού Κοινοτήτων.
Κλείνοντας τον απολογισμό του ο κ. Γραμματικόπουλος σημειώνει: «Είμαστε δίπλα στους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και τους Δημότες για να ακούσουμε τα προβλήματά τους αλλά και ανοιχτοί σε προτάσεις που στόχο έχουν να κάνουμε βήματα μπροστά. Θέλουμε να προσφέρουμε έργο ουσίας σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου