Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Νέο Κεραμίδι και Βατανιακός για τίτλο - Έκπληξη οι πόντιοι, ασταθής ο Αχιλλέας, ισχυροί Ακαδημία, Θερμαϊκός και Κολινδρός


Με την ολοκλήρωση του 1ου γύρου και αφού έχουμε πάρει μια απόλυτα σαφή και κατατοπιστική εικόνα του φετινού πρωταθλήματος στην Α΄κατηγορία της ΕΠΣ Πιερίας, μπορούμε να κάνουμε εκ του ασφαλούς μια πρώτη τοποθέτηση για το ενδιαφέρον πρωτάθλημα αυτής της αγωνιστικής περιόδου.

Είναι σίγουρο πως Εθνικός Ν. Κεραμιδίου και Βατανιακός είναι μια ...ταχύτητα πιο μπροστά απο τις υπόλοιπες ομάδες. Η δυναμική τους αποτυπώνεται και στον βαθμολογικό πίνακα και όλα δείχνουν πως αυτές οι δυο ομάδες θα αποτελέσουν τους διεκδικητές της ανόδου στην επόμενη κατηγορία.

Η ομάδα που κλέβει την παράσταση απο εκεί και πέρα, είναι σίγουρα η νεανική ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης. Πέρσι πάλευε για την παραμονή της και φέτος δείχνει ένα τελείως διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο, με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα της να την φέρνουν δίκαια στην 4άδα του πρωταθλήματος. Αποτελεί σίγουρα την έκπληξη στον φετινό μαραθώνιο της Α΄ΕΠΣ Πιερίας.

Σταθερή αξία η Ακαδημία Π.Π.Π. δέ σήκωσε πολύ τον πήχη την φετινή μεταγραφική περίοδο αλλά απέδειξε με τη μέχρι τώρα πορεία της ότι γνωρίζει καλά την κατηγορία και έχει τον τρόπο να παραμείνει ανταγωνιστική και ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα, δημιουργώντας προβλήματα σε κάθε αντίπαλο της.

Ο Θερμαϊκός δε βρήκε ακόμη τα πατήματα του ώστε να αποκτήσει την σταθερή ανοδική πορεία που θα ήθελαν οι άνθρωποι της ομάδας του Κορινού. Διαθέτει ένα πολύ καλό ρόστερ το οποίο όμως δεν έχει ομοιογένεια αφού το καλοκαίρι άλλαξε σχεδόν όλο το ρόστερ της και είναι σίγουρο ότι αυτό που θα την μεταμορφώσει αγωνιστικά, είναι τα παιχνίδια. Θεωρούμε ότι στον 2ο γύρο η ομάδα του Κορινού θα δημιουργήσει προβλήματα ακόμη και στους δυο πρωτοπόρους.

Στην ίδια κατηγορία κατατάσσεται και η ιστορική Αναγέννηση Κολινδρού που έχει αποδείξει ότι είναι υπολογήσιμη δύναμη στο πρωτάθλημα της Ά κατηγορίας. Οι "βόρειοι" έχουν ποιοτικό ρόστερ και ειδικότερα στην έδρα τους είναι πολύ δυνατοί, δείχνοντας πως έχουν την ποιότητα και θα διεκδικήσουν μέχρι το τέλος την είσοδο τους στα πλέι -οφ της ανόδου στην άλλη κατηγορία.

Ερωτηματικό ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας που στα παιχνίδια του δείχνει ικανός να κερδίσει τον κάθε αντίπαλο του αλλά τελικά η λήξη τους τον βρίσκει χωρίς τους βαθμούς της νίκης. Η ομάδα της Νεοκαισάρειας δεν είναι σταθερή στο φετινό πρωτάθλημα αλλά παραμένει αντίπαλος που αν δεν σεβαστείς θα το πληρώσεις. Κι αυτό γιατί στο ρόστερ διαθέτει ποδοσφαιριστές που έχουν την ποιότητα και την δυναμική άλλων κατηγοριών.

Πήρε τα επάνω του και δείχνει ικανός όχι μόνο να παραμείνει στην κατηγορία αλλά και να πλασαριστεί σε καλή θέση ο Πιερικός Αστήρ του Κ. Αγιάννη. Ο δεύτερος γύρος αποτελεί πρόκληση πλέον για την ομάδα του Κ. Αγιάννη που έχει "χτίσει" τις βάσεις της παραμονής του και δε θα έχει κανένα πρόβλημα να την κερδίσει συνεχίζοντας με την ίδια διάθεση και στη συνέχεια.

Ο ΓΑΣ Σβορώνου προβληματίζεται και προβληματίζει τη φετινή περίοδο μιας και έχει δείξει στοιχεία καλής ομάδας η οποία όμως έχει το πρόβλημα πως δεν κερδίζει και δε μπορεί έτσι να μαζέψει και βαθμούς. Γι αυτό άλλωστε έγινε και η αλλαγή προπονητή, με τους ανθρώπους της ομάδας να αναζητούν τα αίτια αυτής της πραγματικότητας. Όλοι πλέον εκεί, περιμένουν έναν διαφορετικό 2ο γύρο για την ομάδα τους.

Προβληματίζει σίγουρα και η ΑΕ Περίστασης η οποία είναι πραγματικά μια απο τις καλές ομάδες της κατηγορίας. Κι εδώ η συγκομιδή βαθμών δεν είναι αυτή που θα περίμεναν όλοι στις τάξεις του συλλόγου της ΑΕΠ. Υπάρχει χρόνος και ο δεύτερος γύρος θα πρέπει να είναι διαφορετικός για την ομάδα της Περίστασης, η οποία θα πρέπει να προσθέσει βαθμούς στην συγκομιδή της αν θέλει να αποφύγει το άγχος της ουράς του βαθμολογικού πίνακα.

Εντυπωσιάζουν στα παιχνίδια τους τα νέα παιδιά του Εθνικού Κατερίνης που παίζουν καλό ποδόσφαιρο αλλά δεν παίρνουν πάντα αυτό που σύμφωνα με τις παρουσίες τους αξίζουν. Αυτό είναι και το τίμημα της απειρίας μιας ομάδας που το γνωρίζουν καλά εκεί στον ιστορικό Εθνικό αλλά δείχνουν και να μην τους ενοχλεί αφού έχουν εμπιστοσύνη στο πρότζεκτ του συλλόγου, το οποίο  κινείται σε αυτά τα δεδομένα.

Ο Μύτικας Λεπτοκαρυάς δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα της Α΄ΕΠΣ Πιερίας, στο οποίο βρέθηκε κυριολεκτικά απο ...σπόντα αφού το καλοκαίρι ήξερε πως θα παίξει στην Β΄κατηγορία. Παρόλα αυτά η ομάδα της νότιας Πιερίας πήρε κάποιους σημαντικούς βαθμούς που την κρατάνε μέσα στο παιχνίδι της παραμονής.

Παλεύει και φέτος για την παραμονή του στην κατηγορία ο Άρης Κοκκινοπλιτών. Η ομαδα της Κατερίνης βρίσκει τον τρόπο να κερδίζει βαθμούς όταν τους χρειάζεται, δεν παύει όμως να αισθάνεται διαρκώς την πίεση της ουράς του βαθμολογικού πίνακα. Η συνταγή πάντος παραμένει η ίδια και δεν πρέπει να εκπλαγεί κανείς, άν δεί και πάλι τον Άρη παρά τη δυσμενή του θέση, να καταφέρνει στο τέλος να πανηγυρίσει την παραμονή του στην κατηγορία.

Το διασκεδάζουν στον Σβορώνο και κερδίζουν εμπειρίες απο την συμμετοχή τους στην Α΄κατηγορία όλοι στην Αναγέννηση και τη φετινή περίοδο. Όπως και ο Μύτικας ξεκίνησαν για τον προγραμματισμό στην Β΄κατηγορία αλλά η αναδιάρθρωση τους έφερε στην Α΄ΕΠΣ Πιερίας, χωρίς όμως αυτό να μειώνει την διάθεση τους να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις δικές τους ποδοσφαιρικές στιγμές σε κάθε αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου