Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Νέες κάρτες μέλους για όλους τους χρήστες σχεδίασε και εκτύπωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης



 Νέες κάρτες μέλους για όλους τους χρήστες της, με την ευγενική χορηγία της ΔΗ.ΠΑ.Κ. (Δημοτικά Πάρκινγκ Δήμου Κατερίνης)σχεδίασε και εκτύπωσε στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών της, που «τρέχει» εδώ και 4 περίπου μήνες, η νέα διοίκηση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης.

Ο υπεύθυνος λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΔΗ.ΠΑ.Κ., δημοτικό σύμβουλο Νίκο Κατανά «για την συμβολή της εν λόγω δημοτικής επιχείρησης στο συγκεκριμένο εγχείρημα»και με την ευκαιρία του παρέδωσε τη νέα κάρτα μέλους. 

Την κάρτα μέλους παρέλαβε επίσης και ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος,ο οποίος τόνισε σχετικά: «Στο Δήμο Κατερίνης έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο στις επόμενες γενιές και αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη των δημοτών για επαρκείς και ποιοτικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες, προσπαθούμε παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία να αναβαθμίσουμε συνολικά τη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη και να αναπτύξουμε την εξωστρέφειά της».

Αξίζει να επισημανθεί, ότι, οι νέες κάρτες μέλους έρχονται ως επιστέγασμα  μίας σειράς σημαντικών αλλαγών στον τρόπο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, όπως η δημιουργία για πρώτη φορά Κανονισμού Λειτουργίας, η νέα πολιτική σχετικά με τις δωρεές, η μουσική επένδυση του χώρου, η αύξηση κατά μία ώρα του καθημερινού ωραρίου, η προσθήκη 2ου απογεύματος λειτουργίας.

Επίσης, η συνεργασία με τη Λέσχη Ανάγνωσης Κατερίνης, η ένταξη στο δίκτυο αδελφοποιημένων βιβλιοθηκών Ευρώπης NationalAuthorities for PublicLibraries in Europe (NAPLE) μαζί με άλλες 118 βιβλιοθήκες από Βέλγιο, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Ιρλανδία, Λιθουανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σκωτία, Ρωσία, Σλοβενία, Ισπανία και Ελβετία.

Επιπλέον, η καμπάνια ενημέρωσης για τα 1200 “ξεχασμένα βιβλία” αξίας 18000 περίπου ευρώ και κυρίως η έναρξη μελέτης για εργασίες αναβάθμισης, ώστε να δημιουργηθούν δύο νέοι χώροι, ένας ξεχωριστός αυτόνομος ενιαίος πολυχώρος 80τ.μ., ο οποίος θα περιλαμβάνει αναγνωστήριο, αίθουσα παρουσιάσεων, χώρο χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και αίθουσα συνεδριάσεων, καθώς και η δημιουργία ξεχωριστού παιδικού τμήματος 50τμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου