Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης: «Βάζουμε καλάθι»


Η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης έδωσε για ακόμα μια χρονιά το ηχηρό μήνυμα της ισότητας των Ατόμων με Αναπηρία. Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο του Β’ ΔΑΚ, διοργάνωσε το 5ο Τουρνουά καλαθοσφαίρισης μικτών ομάδων ειδικών και τυπικών σχολείων, UNITY – The Tournament.
Ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στην πόλη της Κατερίνης ως η γιορτή της σημαντικής αυτής επετείου.


Η συμμετοχή ήταν συγκλονιστική με περισσότερα από 25 σχολεία και 160 μαθητές του Νομού Πιερίας και Θεσσαλονίκης να δίνουν το «παρών» και να αγκαλιάζουν την αναπηρία.

«Βάζουμε καλάθι», αφού μέσω του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να σχηματίσουν ομάδες και να αγωνιστούν για να δώσουν όλοι μαζί το μήνυμα ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί και παράλληλα όλοι είμαστε ίσοι.

Ας αγωνιστούμε, λοιπόν, για μια κοινωνία που θα αποδέχεται και θα αγκαλιάζει.


Τον αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμου και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Κατερίνης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θάνος Μπαρμπαγεωργόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Κατερίνης Γιώργος Τσιαλός, η Αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ Σωτηρία Ουσταμπασίδου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σάββας Καρυπίδης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Γιάννης Καζταρίδης καθώς επίσης και εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Βαγγέλης Παπαϊωάννου, η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Πιερίας Μιράντα Παππά και η υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων Μαργαρίτα Αμανατίδου.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους συνδιοργανωτές, Διευθύνσεις Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, αλλά και στην Ιερά Μητρόπολη Κατερίνης, Κίτρους και Πλαταμώνος, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Δήμο Κατερίνης για τη στήριξη.


Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέβαλαν, συμμετείχαν και στήριξαν αυτήν την προσπάθεια.

Συγκεκριμένα:

1. Τους δημοσιογράφους Νίκο Κολίτση, Εύη Μιχωλού και Κατερίνα Τσαλού, οι οποίοι εθελοντικά, όπως πάντα, κάλυψαν δημοσιογραφικά τον αγώνα.

2. Το Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ν. Πιερίας για την υγειονομική κάλυψη του αγώνα.

3. Τη Γραμματεία του αγώνα και συγκεκριμένα την Ευρώπη Στεφανίδου, την Άννα Μπαρά, και την Χοτοκουρίδου Μάγδα.

4. Την Ένωση Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ν. Πιερίας που επιμελήθηκαν την κόμμωση των κοριτσιών μας.

5. Το τυπογραφείο «Σαπλαχίδης» για την προσφορά έντυπου υλικού, όπως σε κάθε μας εκδήλωση.

Τέλος, ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την ενεργό τους συμμετοχή στο τουρνουά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου