Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Με τουρνουά μικτών ομάδων μπάσκετ γιόρτασε η ΜΕΡΙΜΝΑ την παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ (φωτο)



ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ, ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Εκατοντάδες μαθήτριες και μαθητές από την Κατερίνη, από το Λύκειο ΚονταριώτισσαςΔ.Δίου-Ολύμπου αλλά και από τη Θεσσαλονίκη πλημμύρισαν το κλειστό Γυμναστήριο Κατερίνης (Β’ ΔΑΚ) το πρωί της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου 2019 με σκοπό να γιορτάσουν, μαζί με μαθήτριες και μαθητές ειδικών σχολείων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Ν. Πιερίας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Δήμου Κατερίνης. Περιλάμβανε τουρνουά μπάσκετ μικτών ομάδων (ειδικών και τυπικών σχολείων),το 5ο κατά σειρά, το οποίο οργάνωσε η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης, περιλάμβανε όμως και διάφορες παράλληλες δραστηριότητες.



Σ’ αυτή τη γιορτή, εκτός από τη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης συμμετείχαν το 1ο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Θεσσαλονίκης, Το Ειδικό Δημοτικό, το 2ο Γυμνάσιο, το 5ο Γυμνάσιο, το 6ο Γυμνάσιο, το 1ο Δημοτικό, το 4ο Δημοτικό, το 11ο Δημοτικό, το 14ο Δημοτικό, το 15ο δημοτικό, το Δημοτικό Γανόχωρας, το Δημοτικό Σχολείο Ανδρομάχης, το Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, το 2ο ΕΠΑΛ, το Ιδιωτικό Σχολείο «Πλάτων», το 18ο Δημοτικό, το 1ο Γυμνάσιο, το 4ο Γυμνάσιο, το 3ο Γενικό Λύκειο, το Γενικό Λύκειο Κονταριώτισσας, το 1ο και το 2ο Λύκειο Κατερίνης, καθώς επίσης και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κατερίνης.



Στην έναρξη της εκδήλωσης, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γραμματέας της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης Γιάννης Κωνσταντινίδης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμου και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Κατερίνης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θάνος Μπαρμπαγεωργόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δ.Κατερίνης Γιώργος Τσιαλός, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Γιάννης Καζταρίδης καθώς επίσης και εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.


Συγκεκριμένα, ο κ. Κωνσταντινίδης είπε ότι η εκδήλωση είναι μια χαρά και μια διασκέδαση χωρίς αποκλεισμούς. Ο εκπρόσωπος του Δημάρχου, κ. Μπαρμπαγεωργόπουλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση και απευθυνόμενος προς τα άτομα με αναπηρίες, είπε μεταξύ άλλων ότι «η σημερινή ημέρα εστιάζει στα δικαιώματά σας και στις δυνατότητές σας για να ενταχθείτε περισσότερο στην κοινωνία η οποία έχει υποχρέωση να έχει ευαισθησία και αγάπη απέναντί σας, ώστε να είναι μια κοινωνία πολιτισμένη».
Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιαλός στον δικό του χαιρετισμό τόνισε μεταξύ άλλων: «Ως Αντιδημαρχία αλλά και ως Δημοτική Αστυνομία δείχνουμε μια ιδιαίτερη ευαισθησία για το ζήτημα παράνομων σταθμεύσεων σε θέσεις που αποκλειστικά προορίζονται για ΑμεΑ και γενικώς προωθούμε μια βιώσιμη πόλη με μεγαλύτερη προσφορά προς τα άτομα με αναπηρίες».


Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, Γιάννης Καζταρίδης, αναφερόμενος στη συμμετοχή των σχολείων, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θεωρούμε ότι η ποιότητα ενός πολιτισμού κρίνεται αποφασιστικά από το ενδιαφέρον, από τη συμπαράσταση αλλά και από την ευαισθησία που δείχνουμε στα άτομα με ειδικές ανάγκες». Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας ευχήθηκε καλή επιτυχία στην εκδήλωση.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από την έναρξη του τουρνουά, απονεμήθηκαν βραβεία και κύπελλα στους εκπροσώπους όλων των σχολείων που συμμετείχαν στη γιορτή την οποία οργάνωσε η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης. Τις απονομές πραγματοποίησαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δ.Κατερίνης Γιώργος Τσιαλός, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης Θάνος Μπαρμπαγεωργόπουλος, ο Γραμματέας της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης Γιάννης Κωνσταντινίδης,καθώς επίσης και η Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Δ.Κατερίνης (ΔΗΚΕΔΗΚ) Σωτηρία Ουσταμπασίδου.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου