Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

5o Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης - Επίσκεψη στο Γηροκομείο Ο Καλός Σαμαρείτης


Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης κοντά στο Γηροκομείο «Ο Καλός Σαμαρείτης» στην Κατερίνη

Τελευταία ημέρα των μαθημάτων των σχολείων η Γ΄ τάξη του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης πραγματοποίησε επίσκεψη μαζί με τον διευθυντή του σχολείου Βασίλη Τσακιρίδη, τη δασκάλα του τμήματος Ειρήνη Παπαδοπούλου, τον μουσικό Δημήτρη Αποστολόστο Γηροκομείο Χριστιανικό Σπίτι Ηλικιωμένων «Ο Καλός Σαμαρείτης» στην Κατερίνη.

Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του κοινωνικού ρόλου του σχολείου με σκοπό την αγάπη και προσφορά στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο.

Το σχολείο υποδέχτηκε η διεύθυνση του Γηροκομείου «Ο Καλός Σαμαρείτης» μαζί με το προσωπικό χαρίζοντας κεράσματα στους μαθητές και ενημερώνοντας τους μαθητές μας για τη λειτουργία του ιδρύματος.
Τα άτομα που φιλοξενούνται και περιθάλπονται στο Γηροκομείο είναι ηλικιωμένοι που δυστυχώς η τύχη τους έφερε να βρίσκονται εκτός οικογενειακής εστίας  και για το λόγο αυτό η παρουσία όλων μας τους προσδίδει ιδιαίτερη χαρά, πολύ δε περισσότερο τις Άγιες γιορτινές ημέρες.

Οι μαθητές με ενθουσιασμό ευαισθητοποιημένοι για την Τρίτη ηλικία, ήρθαν κοντά στους ηλικιωμένους έπαιξαν χριστουγεννιάτικη μουσική, κάλαντα και τραγούδια με την καθοδήγηση του υπεύθυνου εκπαιδευτικού μουσικής Δημήτρη Αποστολό και τηνδασκάλα της τάξης Ειρήνης Παπαδοπούλου, χάρισαν κάρτες που κατασκεύασαν, στόλισαν και επιμελήθηκαν  με ευχές οι μαθητές με την δασκάλα τους προσφέροντας χαμόγελα και αγάπη στους ηλικιωμένους του Γηροκομείου.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την διεύθυνση  του Γηροκομείου, όλο το προσωπικό και τους εργαζόμενους για τη θερμή υποδοχή και κερασμάτων που μας επιφύλαξαν για μια ακόμη φορά, καθώς η συνεργασία του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης με το Γηροκομείο εξελίσσεται σε θεσμό που οι δυο πλευρές στηρίζουν με ευχαρίστηση και θέρμη.

Με εκτίμηση
Ο Δ/ντής του 5ου Δ.Σ. Κατερίνης
Βασίλης Τσακιρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου