Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Διαγόρας Στεφανοβίκειου - Δίας Δίου 0-1 Διπλό παραμονής η ομάδα της Πιερίας!


ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΡΟΔΙ Ο ΔΙΑΣ, ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΗ ΜΕ 0-1 ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΟΡΑ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη σε επίπεδο Γ' Εθνικής, πανηγυρίζει από το απόγευμα της Κυριακής ο Δίας Δίου ο οποίος δραπέτευσε από το Στεφανοβίκειο Μαγνησίας επικρατώντας με 0-1 επί του Διαγόρα για την 13η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ' Εθνικής, κλείνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις του για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Οι ποδοσφαιριστές του Παναγιώτη Παρασίδη έκαναν πραγματική κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο, αξιοποίησαν την μοναδική ευκαιρία που παρουσίασαν στο πρώτο μέρος με τον Ανέστη Παναγιωτίδη να βρίσκει δίχτυα στο 35' και με "σκυλίσια" άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο καθώς και με έναν εξαιρετικό Ζωγράφο στην επιστροφή του, κατάφεραν να κρατήσουν στο μηδέν τους δραστήριους καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς γηπεδούχους που έπαιζαν τα ρέστα της παραμονής τους.
Με αυτό το τρίποντο ο Δίας, εκτός του ότι έσπασε τη φετινή αναποτελεσματικότητα μακριά από το Δίον, πήρε παράλληλα μεγάλη βαθμολογική ανάσα φτάνοντας τους 16 βαθμούς και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 9η θέση και πάνω από την επικίνδυνη ζώνη αφού υπερτερεί της Αταλάντης στην ισοβαθμία.


Έπειτα από ένα νεκρό επιθετικά ημίωρο, η ομάδα μας κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα στην πρώτη ουσιαστικά επίσκεψή της στα αντίπαλα καρέ. Συγκεκριμένα στο 35' ο Μανίκας μπήκε στην μεγάλη περιοχή από τα αριστερά, έκανε το πλάσε με τη μπάλα να χτυπά στο κάθετο δοκάρι και τον Ανέστη Παναγιωτίδη να παίρνει το «ριμπάουντ» και με κοντινή προβολή να δίνει το προβάδισμα στο Δία.
Στο 40' ο Μπλέντι εκτέλεσε απευθείας το φάουλ με τον Ζωγράφο να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να παραχωρεί κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και στο 58' έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Ζωγράφος πραγματοποίησε φανταστική επέμβαση στο γυριστό ψαλίδι του Ζιάκα.

Στο 63' ο τερματοφύλακας του Δία κράτησε ξανά ανέπαφη την εστία του με εκπληκτικό τρόπο, όταν ύστερα από το μακρινό σουτ του Σπάθη απογειώθηκε στην δεξιά γωνία του διώχνοντας με το ένα χέρι σε κόρνερ.


Στο 85' μετά από υποδειγματική αντεπίθεση των παικτών του Δία, ο Καλαμπάκας που ήταν ο τελικός αποδέκτης δεν κατάφερε να κλειδώσει τη νίκη καθώς το αριστερό πλάσε του πέρασε ελάχιστα εκτός εστίας.
Στα τελευταία λεπτά του ματς, οι παίκτες του Διαγόρα πολιορκούσαν τα καρέ της ομάδας μας, με τους παίκτες του Δια παλεύουν με … νύχια και με δόντια κάθε φάση και εν τέλει να κρατούν τους αντιπάλους μακριά από το γκολ, φεύγοντας από το Στεφανοβίκειο με ένα τρίποντο χρυσάφι.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Μπουρουζίκας με α’ βοηθό τον κ. Νάκα και β’ βοηθό τον κ. Μπουρονίκο (ΕΠΣ Λάρισας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ (Στέλιος Αρσένος): Πρίφτης, Καραμπούζης, Βουραζέρης (80’ Καλύβας), Σπαθής, Λάιος, Σπ. Καραπλιάγκος, Κουβελάς, Καλιακούδας (67’ Αλαμάνης), Ζιάκας, Κυργιάκος, Μπλέντι.

ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ (Παναγιώτης Παρασίδης): Ζωγράφος, Γ.Παναγιωτίδης (62’ Καλαμπάκας), Δερμίσης, Νίκου, Λιόλιος, Παπαστεργίου, Τοπαλίδης, Καραθάνος (46’ Μαυρίδης), Καλουσίδης, Α. Παναγιωτίδης (90’ Σαφέτης), Μανίκας (83’ Μπακούρας).

Με εκτίμηση 
Γραφείο Τύπου Δία Δίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου