Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας - Τα τελευταία νέα


Εγκαίνια και συνέντευξη στην ERGO MARATHON EXPO

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Ταεκβοντό Παλαιού Φαλήρου "χτυπάει" πλέον η καρδιά του 37ου Μαραθωνίου Αθήνας, και όλων των παράλληλων εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν στην Αττική από την Τετάρτη 6 και θα κορυφωθούν την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 με τη διεξαγωγή του Μαραθωνίου της Αθήνας, του Αυθεντικού.

Στις 13:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ERGO MARATHON EXPO και του Κέντρου Εγγραφών.

Στη συνέχεια (13.30) ο ΣΕΓΑΣ και η Ο.Ε. του 37ου Μαραθωνίου Αθήνας θα παραθέσουν Συνέντευξη Τύπου με όλες τις λεπτομέρειες αναφορικά με τον μεγάλο αγώνα και όλες τις εκδηλώσεις που θα τον πλαισιώσουν.

Στη Συνέντευξη θα συμμετάσχουν οι Θεσμικοί Συνεργάτες του ΣΕΓΑΣ για το Μαραθώνιο, Έλληνες και ξένοι μαραθωνοδρόμοι πρωταθλητές, εκπρόσωπος της ΕΡΤ καθώς και oι Κύριοι Χορηγοί του Μαραθωνίου και της διεθνούς Έκθεσής του, ΟΠΑΠ Α.Ε. και ERGO Ασφαλιστική, αντίστοιχα.


Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος στην ΕΡΤ

Για μια ακόμα χρονιά η Δημόσια Τηλεόραση έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει το σύνολο των εκδηλώσεων που αφορούν τον Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό.

Μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ Sports, θα προβληθεί τόσο ο αγώνας του 37ου Μαραθωνίου, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, όσο και οι υπόλοιποι αγώνες και οι εκδηλώσεις που προηγούνται.

Η αρχή γίνεται την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου. Η ΕΡΤ Sports θα μεταδώσει απευθείας από το Μέγαρο Μουσικής το Γκαλά με τις βραβεύσεις των κορυφαίων Μαραθωνοδρόμων του κόσμου για το 2019, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Το Σάββατο, το ενδιαφέρον στρέφεται στον Τύμβο του Μαραθώνα για την Τελετή Έναρξης που θα μεταδοθεί απ΄ ευθείας στις 12.30 μ.μ., ενώ για πρώτη φορά το απόγευμα του Σαββάτου στις 17:00 θα διεξαχθεί και αγώνας 10.000 μέτρων που επίσης θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ Sports.

Η Κυριακή θα είναι γεμάτη από αγώνες. Η ΕΡΤ Sports θα καλύψει τα πάντα από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 12:30. Αρχικά με σχετική εκπομπή από τα στούντιο της ΕΡΤ, με καλεσμένους για μια αναλυτική παρουσίαση του αγώνα. Το τεχνικό και δημοσιογραφικό επιτελείο της ΕΡΤ θα βρίσκεται σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος, με πλήρες ρεπορτάζ, δηλώσεις και όλη τη δράση από την εκκίνηση στον Μαραθώνα στις 09:00, τη διαδρομή, τον τερματισμό και τις απονομές των μεταλλίων στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Για την πλήρη κάλυψη του αγώνα, η ΕΡΤ επιστρατεύει συνολικά 220 άτομα όλων των ειδικοτήτων.37ος ΑΜΑ Τρέχουμε και ανακυκλώνουμε

Με βασικό σύνθημα «Τρέχουμε και Ανακυκλώνουμε», η Coca-Cola, βασικός χορηγός του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, παροτρύνει όλους φέτος να τρέξουν και να ανακυκλώσουν με στόχο έναν Μαραθώνιο Χωρίς Απορρίμματα.

Μια δράση που παροτρύνει τον κόσμο να συλλέξει και να ανακυκλώσει τα πλαστικά μπουκάλια και να βοηθήσει με αυτό τον τρόπο τη δημιουργία 3D printed υπαίθριων γυμναστηρίων από ανακυκλωμένο πλαστικό, σε συνεργασία με τους «The New Raw». Μια δράση που αναλαμβάνει για πρώτη φορά η Coca-Cola ώστε να δοθεί η προοπτική μηδενικών απορριμμάτων στον ιστορικό αγώνα δρόμου.

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, ημέρα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, κατά μήκος της διαδρομής θα είναι τοποθετημένοι ειδικοί κάδοι, ενώ στον τερματισμό θα βρίσκονται μπλε και καφέ κάδοι, για την προώθηση της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης.

Στόχος της εταιρείας, μέσα από τη συνεργασία με τον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, είναι να εστιάσει στην προώθηση και πρόληψη της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης, με σκοπό να δώσει «δεύτερη ζωή» στα πλαστικά απορρίμματα, μέσα από τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Παράλληλα, η Coca-Cola, ως επίσημος χορηγός του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, υποστηρίζει και χορηγεί τη «Zero Waste Team», την ειδική ομάδα εθελοντών που θα βοηθά στις δράσεις συλλογής και ανακύκλωσης υπό την καθοδήγηση της ΜΚΟ Ινστιτούτο – Ομάδα για τον Κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά, οι απονομές των μεταλλίων στους νικητές μαραθωνοδρόμους, μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, θα πραγματοποιηθούν πάνω σε βάθρο από 3D printed ανακυκλωμένο πλαστικό.

Επιστέγασμα της επίσημης χορηγίας και συνεργασίας της Coca-Cola με τον ΣΕΓΑΣ είναι ο Αγώνας Δρόμου 5 χιλιομέτρων «ZERO WASTE FUTURE», ο οποίος αντικατοπτρίζει τη σημασία που δίνει η εταιρεία στην προσπάθεια για έναν Μαραθώνιο Χωρίς Απορρίμματα.

Ο Αγώνας Δρόμου 5 χιλιομέτρων ZERO WASTE FUTURE

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, στις 08.15 π.μ., με την εκκίνηση να δίνεται στη Λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος του Εθνικού Κήπου, ενώ ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η παρουσία της Coca-Cola στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο θα έχει ως βασικό σημείο αναφοράς το πρωτοποριακό περίπτερό της, το οποίο θα είναι τοποθετημένο απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Εκεί θα βρίσκονται εθελοντές, δρομείς και φίλοι του αθλητισμού, οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν, με την καθοδήγηση του Ηλία Μπόγδανου (frontman της Pop-Rock μπάντας ΙNCO και fitness instructor), τα 3D printed όργανα γυμναστικής από ανακυκλωμένο πλαστικό. Παράλληλα, όλοι θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για το παγκόσμιο όραμα της Coca-Cola για «Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα» και την πλατφόρμα κοινωνικής προσφοράς «Zero Waste Future».


Ο Μάρκος Γκούρλιας στον 37ο ΑΜΑ με στόχο τη νίκη στα 5χλμ.

Ο Μάρκος Γκούρλιας είναι από τους αθλητές που έχουν συμβάλει τα τελευταία στην άνοδο του αγωνιστικού επιπέδου των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων στη χώρα μας.

Και το έχει πετύχει με τη συνέπεια και την πίστη του σε αυτό που κάνει. Ο 24χρονος αθλητής μπορεί ακόμη να μην είναι σε θέση να διεκδικεί διάκριση σε μεγάλες διοργανώσεις, ωστόσο μέχρι σήμερα έχει βάλει τις βάσεις να το πετύχει - τουλάχιστον σε Ευρωπαϊκό επίπεδο - στο εγγύς μέλλον. Αυτός είναι και ο λόγος που για το 2020 έχει ήδη στρέψει την προσοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Παρισιού, μία διοργάνωση στην οποία θα διεκδικήσει να φτάσει έως τον τελικό των 5.000 μέτρων. Πριν από εκεί όμως, θα κληθεί αν κάνει πολυήμερες προετοιμασίες στο εξωτερικό και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε αγώνες εντός και εκτός συνόρων. Την αρχή θα την κάνει την Κυριακή στον 37ο ΑΜΑ, όπου θα πάρει θέση εκκίνησης στα 5χλμ.

"Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνω την πρώτη προετοιμασία της σεζόν, διάρκειας τριών εβδομάδων στο Καρπενήσι. Θα κατέβω για να συμμετάσχω για μία ακόμη φορά στο Αυθεντικό Μαραθώνιο, στην απόσταση των 5χλμ. Μια διοργάνωση στην οποία δεν μετέχω μονάχα για το αγωνιστικό της κομμάτι, αλλά γιατί πραγματικά είναι γιορτή για τους αθλητές των αποστάσεων. Τα συναισθήματα που σου δημιουργεί η ατμόσφαιρα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η παρουσία χιλιάδων ανθρώπων είναι πραγματικά μοναδικά. Ολοκληρώνω αυτή την εβδομάδα την πρώτη προετοιμασία μου με τη συμμετοχή μου στα 5χλμ. στον 37ο ΑΜΑ. Δεν έχω δουλέψει υψηλές εντάσεις αυτό το διάστημα, ωστόσο είναι σίγουρο πως θα μπω στη γραμμή εκκίνησης για να διεκδικήσω τη νίκη και μια καλή παρουσία", είπε ο αθλητής του Δημήτρη Θεοδωρίδη και συμπλήρωσε για τους στόχους της νέας χρονιάς.

"Στις 20/11 με 10/12 θα είμαι στην Κύπρο και από τις 20 Δεκεμβρίου θα είμαι για 30 με 40 ημέρες στο Πότσεστρουμ της Ν. Αφρικής. Θα επιστρέψω για να κάνω μία με δύο κούρσες στον κλειστό και τον Μάρτιο θα πάω για 40 ημέρες στο Μαρόκο. Ο στόχος για το 2020 είναι ξεκάθαρα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Δε θέλω απλώς να πιάσω το όριο στα 5.000 μ., αλλά να τρέξω στον τελικό της απόστασης", είπε ο αθλητής και σχολίασε για την περσινή σεζόν, που δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε: "Πέρυσι ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση, θα μπορούσα να κάνω 13.35 στο 5άρι, ωστόσο κάπου στα μισά της σεζόν μου βγήκε μία κόπωση και τελικά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όσο καλά θέλαμε".

Αναφορικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο σχολίασε. "Θα Ήταν πολύ θετικό αν είχα κάνει το 2019 ένα χρόνο που θα με έβαζε στο ράνκινγκ. Με τα υπάρχοντα δεδομένα οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα όνειρο. Όχι μόνο για φέτος. Όπως το βλέπω εγώ και με βάση τα όρια που έχει θέσει η IAAF στις αποστάσεις, το πιο εφικτό να κάνεις συμμετοχή στους Ολυμπιακούς στο μαραθώνιο. Δεν έχω αποφασίσει αν κάποια στιγμή στο μέλλον κάνω μαραθώνιο. Για να μπω στη διαδικασία να ανέβω στο μαραθώνιο θα περάσουν τέσσερα με πέντε χρόνια. Δεν ξέρω αν θα αντέξω οικονομικά να το κάνω αυτό όπως πρέπει, σε υψηλό επίπεδο, θα φανεί στο μέλλον. Μέχρι τώρα έχω καταλάβει πως όλα θέλουν σωστή διαχείριση".Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου