Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Καμπάνια για την επιστροφή βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης ενημερώνει τα μέλη της, τα οποία από το 2010 έως πρόσφατα δανείστηκαν βιβλία και για οιοδήποτε λόγο δεν τα έχουν επιστρέψει ότι τους παρέχεται η δυνατότητα  χωρίς επιπτώσεις ή κυρώσεις να τα επιστρέψουν.

«Σας καλούμε να στηρίξετε τη νέα προσπάθεια της δημοτικής βιβλιοθήκης. Σας περιμένουμε. Μαζί με τα βιβλία φυσικά... Θα χαρούμε να σας ξαναδούμε στη βιβλιοθήκη της πόλης μας» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της δημοτικής βιβλιοθήκης Κατερίνης.

Εφεξής το κάθε μέλος όπως ορίζει και ο κανονισμός λειτουργίας είναι υποχρεωμένο να επιστρέφει το υλικό που δανείστηκε εντός της ορισμένης προθεσμίας και σε άριστη κατάσταση. Για καθυστέρηση ορισμένων ημερών γίνεται απλώς επισήμανση στο χρήστη. Η επανάληψη ή η κατ’ εξακολούθηση καθυστέρηση επιστροφής του υλικού όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει στο αρχείο της η Δημοτική Βιβλιοθήκη 1200 περίπου τίτλοι αξίας 18000 ευρώ δεν έχουν επιστραφεί κατά την περίοδο 2010 έως σήμερα. Στόχος της προσπάθειας που καταβάλλει η νέα διοίκηση της βιβλιοθήκης είναι αφενός ο σεβασμός στην αξία του βιβλίου και αφετέρου στην αξία του δημοσίου χρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου