Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ - Επικήδειο λόγο από τον Βασίλη Τσακιρίδη μέλος της διοίκησης του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ για τον Γιάννη Τσουκαλά


Σεβαστοί Πατέρες……
Με βαθύτατη οδύνη και ιδιαίτερη συγκίνηση πληροφορηθήκαμε την απώλεια του αγαπημένου μας ανθρώπου, φίλου και πρώην προέδρου Γιάννη Τσουκαλά. Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως  με την ψυχή βαθύτατα θλιμμένη, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί για να αποχαιρετίσουμε για τελευταία φορά να πούμε το τελευταίο αντίο σ’ έναν φιλότιμο άνθρωπο, ακούραστο επιχειρηματία και εξαίρετο οικογενειάρχη, παραδίνοντας την ψυχή του σ΄ Αυτόν που τον είχε πλάσει.

Ένας άνθρωπος οικογενειάρχης «έφυγε» από τη ζωή χτυπημένος από την επάρατο νόσο σε ηλικία 77 ετών.
Υπήρξε μια σημαντική και διακριτή προσωπικότητα της οικογενείας του ΠΙΕΡΙΚΟΥ ως πρόεδρος και ένας σπουδαίος επιχειρηματίας στο χώρο του που πάντοτε ανταποκρινόταν άμεσα όταν ζητούσαμε τη συνδρομή του.
Ο Γιάννης αγάπησε τις δύο οικογένειες που απέκτησε στην Κατερίνη: την προσωπική του οικογένεια, τη σύζυγό του Θεοδώρα, τα τρία παιδιά του τον Ηλία, τον Αναγνώστη και την Ηλέκτρακαθώς και την δεύτερη μεγάλη οικογένεια της λατρευτής του ομάδας του ΠΙΕΡΙΚΟΥ.
Ο αγαπητός φίλος Γιάννης ξεχώριζε για την ειλικρίνειά του, την ανθρωπιά του και την ψυχική του δύναμη. Υπήρξε πάνω απ΄ όλα άνθρωπος με ήθος, αξιοπρέπεια, συνέπεια και βαθύ το αίσθημα της ευθύνης.Ο Γιάννης  πάλεψε με θάρρος την ασθένειά του από την πρώτη στιγμή. Προικισμένος με αγαθά προτερήματα, με ασύγκριτο ψυχικό σθένος και δύναμη, αγάπη για το ποδόσφαιρο και την αγαπημένη του ομάδα τον ΠΙΕΡΙΚΟ, σφράγισε το έργο του διδάσκοντας ήθος, ζήλο, πίστη και αρετή σ΄ όλα αυτά τα χρόνια που υπηρέτησε πιστά αυτό που αγάπησε σχεδόν από όλες τις θέσεις και αξιώματα που τον εμπιστεύτηκαν τα διοικητικά συμβούλια αφήνοντας το στίγμα του.
Είμαστε Γιάννη Τσουκαλά περήφανοι στην Κατερίνη  για την μεγάλη σου προσφορά στην διοίκηση, τη σημαντική σου αφοσίωση σ΄ αυτό που αγάπησες και λάτρεψες γιατί ποτέ δεν ξέχασες τον σύλλογο του τόπου σου.
Όλο αυτό το διάστημα Γιάννη έδωσες μια μάχη, μονομάχησες με το θάνατο αλλά τελικά έφυγες στην κοινή μοίρα των ανθρώπων.
Η πολυσχιδής προσωπικότητα, η αγωνιστική διάθεση αλλά και το απαράμιλλο ψυχικό σθένος που επέδειξες με την περιπέτεια  της υγείας σου, αποτελούν στίγμα ήθους.
Η αγωνιστικότητά σου, το ήθος σου, το ακέραιο του χαρακτήρα σου και τα ιδιαίτερα χαρίσματά σου άφησαν όλους εμάς που λιγότερο ή περισσότερο είχαμε την τύχη να σε γνωρίσουμε άφωνους στο άγγιγμα του θανάτου σου.
Στην οικογένειά σου και στην οικογένεια του ΠΙΕΡΙΚΟΥ  που λάτρεψες και σε λατρέψανε αφήνεις κληρονομιά το όνομά σου, σημείο αναφοράς για την εποχή σου.
Η οικογένεια του ΠΙΕΡΙΚΟΥ σου ανταποδίδει την αγάπη της.
Ευχόμαστε ο Θεός να του χαρίσει  ανάπαυση σώματος και ψυχής και να δώσει στην οικογένειά του κουράγιο, υγεία και δύναμη για να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη του.
Ο Θεός τον κάλεσε κοντά του και αθόρυβα όπως ήρθε στη ζωή πριν από 77 χρόνια έφυγε για το αιώνιο ταξίδι του.
Καλό ταξίδι Γιάννη….
Ευχόμαστε το παράδειγμα σου να αποτελεί διδαχή για τους νεότερους.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της κατερινιώτικης γης που θα σε σκεπάσει και ο Θεός ας απαλύνει τις ψυχές της οικογένειάς σου και ας δώσει δύναμη και κουράγιο στους οικείους σου.
Αιωνία του η μνήμη….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου