Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Γιάννης Συμεωνίδης - Την επόμενη φορά που θα προσβάλλεις έτσι αθλητή η καταγγελία θα γίνει επώνυμα...


Δυστυχώς σήμερα έμαθα ένα περιστατικό που συνέβη σε αγώνα αναπτυξιακών ηλικιών ανάμεσα σε παιδιά ηλικίας 12 χρονών.
Προπονητής προσέβαλε με το χειρότερο τρόπο μπροστά σε κόσμο νεαρό αθλητή επειδή δέχθηκε ένα τέρμα που κανονικά δεν έπρεπε να δεχτεί...έκανε δηλαδή λάθος ένα παιδί 12 χρονών και χάθηκε ένα παιχνίδι αναπτυξιακών ηλικιών.
Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω γνωρίσει κάποιον ενήλικα που να απολαμβάνει την ασέβεια των φίλων, της οικογένειας ή των συναδέλφων του. Όμως σε κάθε αθλητικό αγώνα θα δεις ένα σωρό παιδιά που αντιμετωπίζονται με ασεβή τρόπο επειδή έκαναν κάποιο λάθος. Το κάθε άθλημα απαιτεί δεξιότητες που χρειάζονται χιλιάδες ώρες και χρόνια προπόνησης για να τελειοποιηθούν κι όμως, περιμένουμε το 12 χρονο παιδί μας να είναι τέλειο κάθε φορά.

Όταν τα παιδιά κάνουν λάθη, πολλοί προπονητές τους συμπεριφέρονται με έναν τρόπο που δε θα επέτρεπαν ποτέ σε ένα δάσκαλο να φερθεί στα παιδιά τους.Το θεμα ειναι να προσαθουμε να εξελιξουμε το παιδι Αυτό, μπορούμε να το επιτύχουμε επικοινωνώντας καλύτερα με τα παιδιά μας, ρωτώντας τα τι θέλουν να κερδίσουν από τον αθλητισμό και φροντίζοντας αυτή η εμπειρία να τους ανήκει. Μπορούμε να το επιτύχουμε αντιμετωπίζοντάς τα με το σεβασμό που αξίζουν και με το να τους επιτρέπουμε να αποτύχουν έτσι ώστε να μάθουν και να εξελιχθούν.

Λύση: Ακολούθα το χρυσό κανόνα. Μην κάνεις κάτι που δε θα ήθελες να σου κάνουν.Την επόμενη φορά φίλε προπονητή που θα προσβάλλεις έτσι αθλητή η καταγγελία θα γίνει επώνυμα και με γεγονότα γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνεις,
Γιάννης Συμεωνίδης
Προπονητής τεραματοφυλάκων

1 σχόλιο:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΜΕΓΑΛΕ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ. Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΟΥ ΧΩΡΑΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. Π ΘΕΟΦΑΝΗΣ Β ΜΑΝΟΥΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή