Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Θερμαϊκός Κορινού-Aχ. Νεοκαισάρειας 3-0 Νυχτερινή τριπλή καταιγίδα Κορινού! VIRAL A' Πιερίας 2-11-19


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!!
Toυ δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση (Μetrosport.gr)
«Νυχτερινή καταιγίδα», υπό το φως των προβολέων, ξέσπασε στον Κορινό, με «θύμα» τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας (3-0), στη νέα... βραδινή αποκλειστικότητα, για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας, στην έβδομη στροφή ενός «κατ’ ευφημισμόν
ντέρμπι», που εδραίωσε τον τοπικό Θερμαϊκό στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Οι γηπεδούχοι, του Γιάννη Βαρβούτη, κυριολεκτικά και μεταφορικά, «χόρευαν στη βροχή», από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και ειδικά μετά την επίτευξη του πρώτου γκολ από τον Παρτάλη, στα μισά του ημιχρόνου, με την ψυχολογία στα ύψη, κυριάρχησαν σε όλες τις γραμμές και δεν επέτρεψαν ν’ αναμφισβητηθεί η ανωτερότητά τους.

Οι φιλοξενούμενοι, του Ρούλη Παπαδόπουλου, μετά την περσινή πτώση από τη Γ’ εθνική κατηγορία, δείχνουν φέτος να μένουν πίσω στο τρένο της επιστροφής τους στις μεγάλες κατηγορίες, από τους νέους επίδοξους συνδιεκδικητές της ανόδου και σε κανένα σημείο δεν έδειξαν ότι μπορούν ν’ αλλάξουν τη ροή της αναμέτρησης και να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο.

Ο Κορινός διπλασίασε τα τέρματά του, λίγα λεπτά αργότερα, με σκόρερ τον Κ. Καραμανώλα, με το ομαδικό… Singing in the rain-«Γκολ της χρονιάς Νο1» στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αποθέωση του συνεργατικού πνεύματος (Ν. Μυστρίδης-Κ. Καραμανώλας) και της ομαδικής προσπάθειας, σε μια υποδειγματική σεμιναριακή αντεπίθεση, με χαρακτηριστική λανθασμένη αντίδραση από την αντίπαλη ομάδα.
Στο δεύτερο ημίχρονο, το comeback της Νεοκαισάρειας που αναμενόταν, δεν ήρθε ποτέ και οι γηπεδούχοι πέτυχαν και το... «κερασάκι στην τούρτα», με τον Αποστολίδη, που «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του, με το τρίτο γκολ του Κορινού, από στημένη μπάλα, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Θερμαϊκού. Η ομάδα του Κορινού, μάλιστα, έχασε κι άλλες ευκαιρίες για ν’ αυξήσει τον δείκτη του σκορ μέχρι το τέλος, ενώ οι φιλοξενούμενοι, στις ελάχιστες επισκέψεις τους στην αντίπαλη περιοχή, δεν κατόρθωσαν να πετύχουν γκολ και να μειώσουν το σκορ, μέχρι και τη λήξη του παιχνιδιού.

Highlights:
η καινοτομία της διεξαγωγής αγώνων πρωταθλημάτων, πρωινές και κυρίως βραδινές ώρες, όπου υπάρχει φυσικά η υποδομή και η δυνατότητα, δίνει άλλη αίγλη και ανεβάζει επίπεδο το ούτως ή άλλως συναρπαστικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πιερίας, που καταγράφουμε, μεταξύ άλλων και φέτος από... «εδάφους και αέρος», με την πρώτη φετινή απόπειρα του Κορινού να φαντάζει σχεδόν... κινηματογραφική στη βροχή!
η ανεπανάληπτη cult ατάκα από την κερκίδα «για φέρτον λίγο εδώ (σ.σ. τον διαιτητή) στο VAR να το δει στην κάμερα...» (total respect), με αφορμή επίμαχη φάση, που επιβεβαιώνει τον επιτελικό ρόλο της οπτικοακουστικής απόδοσης και του αναλυτικού σχολιασμού των ερασιτεχνικών αγώνων -που συνιστά μία πανελλαδική και μοναδική πρωτοτυπία και μακάρι να βρει μιμητές-, (σπάμε κάθε εβδομάδα το ρεκόρ λέξεων, συνδρομητών και προβολών!)
η πιο cult (βάλτε όσα θαυμαστικά θέλετε...) λεκτική στιγμή της χρονιάς, μέχρι την επόμενη, με το σκορ στο 3-0, "θα βάλει τον Σπανούλη, θα βάλει τρίποντο...", (σ.σ. κόντεψε να μας πέσει η μία κάμερα από τα χέρια και η άλλη από τον τρίποδα...)
η κατάμεστη σκεπαστή κερκίδα του γηπέδου του Κορινού, που έζησε ένδοξες στιγμές του παρελθόντος, από φιλάθλους των δύο ομάδων και ανθρώπους του ποδοσφαίρου, με  διαφορετικές προτιμήσεις,
τα αντανακλαστικά των διοικούντων της τοπικής ομάδας, που έδωσαν τις εισπράξεις της αναμέτρησης στην οικογένεια ενός ανθρώπου, που τον έπληξε μία έκτακτη περίσταση, γεγονός που αξίζει αναφοράς και παραδειγματισμού,
τα κορδόνια του διαιτητή, που λύνονταν και ξελύνονταν,
ο απολαυστικός πανηγυρισμός... Χ Files, του Παρτάλη των γηπεδούχων, (σ.σ. Τι άλλο μας θυμίζει, αναρωτιόμαστε...) και οι... τσουλήθρες μετά τα γκολ των νικητών,
το standing ovation στην αλλαγή του "Μan of the match", Κ. Καραμανώλα, με τον αδερφό του παρακαλώ!, Εμμανουήλ Καραμανώλα, σε άλλη μία αδερφική viral στιγμή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Πιερίας,

Man of the match: ο Κ. Καραμανώλας έκανε το «παιχνίδι της ζωής του», σε μία οργιαστική εμφάνιση, μ΄ ένα γκολ έργο (ομαδικής) τέχνης και αρχική σφραγίδα Ν. Μυστρίδη και ολοκλήρωσε αυτό που, τις περισσότερες φορές, άφηνε ανολοκλήρωτο (από ένα σημείο και μετά, πάντως, νόμιζες ότι μπορούσε να τους περάσει όλους και να μπει με την μπάλα στα δίχτυα, γεγονός που έδειχνε να το πιστεύει περισσότερο από κάθε άλλη φορά και ο ίδιος!)
αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές του Κορινού πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, ενώ τα extra credits δικαιούται και ο Αστέριος Κατσούλας, που «έσβησε» κάθε επιθετική προσπάθεια των αντιπάλων, εν τη γενέσει της...

Yellow card: στις στιχομυθίες και στους διαλόγους της κερκίδας, που αν αφήναμε αμοντάριστους, θα... έκλειναν τα μισά ποδοσφαιρικά σπίτια στο νομό και στη Βόρεια Ελλάδα, χωρίς υπερβολή! (είπαμε ότι έχετε χιούμορ, αλλά εσείς έχετε χτυπήσει κόκκινο...και πράσινο και κίτρινο!)
Σε επαγγελματική ποιότητα εικόνας και ήχου.
Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου