Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Ευχαριστίες Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στο δημοσιογράφο του CNN Travel, John Malathronas, για την αναφορά του στο Λιτόχωρο, σε άρθρο που έσπασε κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας


Τις ευχαριστίες της, στο δημοσιογράφο του CNN Travel,  John Malathronas, εξέφρασε μέσω επιστολής της, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, για το άρθρο του -που έσπασε κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο CNN Travel- με αναφορά το Λιτόχωρο, το οποίο  κατατάσσει ανάμεσα στα 17 πιο όμορφα χωριά της Ελλάδας.

Αναλυτικά, το περιεχόμενο της επιστολής της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας ( μεταφρασμένη) έχει ως εξής:

  “Ο Όλυμπος αέναος και μοναδικός με τις ρίζες του να χάνονται στα βάθη των αιώνων και η δημιουργία του να δηλώνει το μεγάλο, το ατέλειωτο, το φωτεινό, το ολόλαμπρο και το μοναδικό.

Όλοι εμείς που ζούμε στη σκιά του, μαγευόμαστε από το μεγαλείο του και είμαστε περήφανοι που ζούμε εδώ. Διοικούμε, δουλεύουμε και δημιουργούμε.

Στο μεγαλείο και στην λάμψη του Ολύμπου βρίσκεται το Λιτόχωρο που αναφέρεται στο δημοσίευμά σας ως ένα από τα ομορφότερα ελληνικά χωριά. Γνωστό από παλιά ως το Λιτόχωρο του Ολύμπου.

Κύρια είσοδος στο βουνό των Θεών και των ανθρώπων, αναφέρεται στην ιστορία για πρώτη φορά τον 16ο αιώνα και οι ρίζες της ίδρυσής του βρίσκονται κάπου στο 12ο αιώνα. Μέρος μοναδικό, όπως μοναδικός είναι και ο Όλυμπος.

Η αγάπη των κατοίκων για το βουνό είναι βαθιά. Σέβονται τον τόπο τους όσο λίγοι και μιλούν με περηφάνια για αυτόν. Σε αυτόν τον τόπο αναφέρθηκαν αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς. Στις παρυφές του Ολύμπου όπου χόρευαν οι μούσες στους ρυθμούς του Ορφέα, στον τόπο αυτό όπου ο Μέγας Αλέξανδρος πριν από κάθε του εκστρατεία ερχόταν στο Δίον για να αποτίσει τιμή στους Θεούς.

Σας ευχαριστούμε θερμά για το δημοσίευμα στο CNN travel. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τον ασταμάτητο αγώνα μας για την τουριστική ανάδειξη της περιοχής μας με σεβασμό στην ιστορία μας και τους ανθρώπους μας.“

Με εκτίμηση,
Σοφία Μαυρίδου
Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ‘’

«Η αύξηση της τουριστικής κίνησης, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η προώθηση στην τουριστική αγορά του πλούσιου τουριστικού προϊόντος της Πιερίας, αποτελούν μέρος του στρατηγικού τουριστικού μάρκετινγκ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Το ποικίλο και ενδιαφέρον  τουριστικό προϊόν της περιοχής και τα συγκριτικά της  πλεονεκτήματα,  καθιστούν την Πιερία  δημοφιλή και ανταγωνιστική. Άλλωστε, η Πιερία είναι πραγματικά ένας τόπος που ικανοποιεί ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη», επισημαίνει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, μετά το άρθρο που προβάλει την περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου