Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ από τον Βασίλη Τσακιρίδη, δάσκαλο προς τον πρόεδρο και την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΣ Πιερίας

ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ UEFA «GrassrootsWeek, HelloFootballFriend» ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα και απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή και οι θαυμάσιες εκδηλώσεις που εντάσσονται στο Πανευρωπαϊκό πρόγραμμα της UEFA με την ευγενή υποστήριξη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της τοπικής μας ένωσης της ΕΠΣ Πιερίας στις εγκαταστάσεις της Ένωσής μας. Με την συμμετοχή πληθώρων παιδιών που διοργάνωσε η ΕΠΣ Πιερίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που έχει θέσει υπό την αιγίδα της η ΕΠΟ για την UEFA«GrassrootsWeek, HelloFootballFriend».
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το παιχνίδι ακολουθώντας τις αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι»,με παιδικές φωνές, πολλά χρώματα και πολλά χαμόγελα πλημμύρισαν τις φιλόξενες εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Πιερίας στη Ν. Έφεσο, με ζωγραφισμένη τη χαρά στα πρόσωπά τους οι λιλιπούτειοι ποδοσφαιριστές αγόρια και κορίτσια ήσαν παρόντα στο ραντεβού δίνονταςιδιαίτερη αίγλη και χρώμα στη γιορτή του ποδοσφαίρου.


Αγόρια και κορίτσια μέλη ποδοσφαιρικών ακαδημιών, παιδιά με ειδικές ικανότητες, κοινωνικοί φορείς και οργανωμένες δομές προσφύγων παιδιών και ευπαθών κοινωνικών ομάδων, πλούτισαν τον φιλόξενο χώρο της Ένωσής μας. Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου  «Νεφέλες», ομάδες της «Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης», ομάδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία «Στηρίζω», του Ελληνικού Παιδικού χωριού από το Φίλυρο Θεσσαλονίκης, του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων «Ο Φάρος του Κόσμου» της Ι.Μ. Σταυρούπολης, η ομάδα της «Περιχώρησης» καθώς και η ποδοσφαιρική ομάδα «ευπαθών κοινωνικών ομάδων» κ.ά.

Η ΕΠΣ Πιερίας ανταποκρινόμενη στην ενεργή συμμετοχή των λιλιπούτειων ποδοσφαιριστών έστειλε το μήνυμα ώστε το ποδόσφαιρο να έχει ευρύτερη ανάπτυξη και να προχωρήσει στη δημιουργία μιας νέας γενιάς ενεργών αθλητών και φιλάθλων, αναδεικνύοντας τις ευγενείς αξίες του ποδοσφαίρου μέσα από τα μάτια των λιλιπούτειων ποδοσφαιριστών, την προβολή του αθλήματος, την ανάδειξη του κοινωνικού του ρόλου και τη διάδοση στις νεαρές ηλικίες. Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν σάντουιτς στους αθλητές για την αγαστή συνεργασία τους και όλοι ανταποκρίθηκαν γεμάτοι χαρά και περηφάνια.


Τις πλούσιες δράσεις παρακολούθησε έχοντας την επίβλεψη εκ μέρους της ΕΠΟ ο κ. Γκίσης Ιωάννης, αναπληρωτής καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα προπονητική ποδοσφαίρου και εκπαιδευτής ΕΠΟ, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

Κάτω από το βλέμμα των πολυάριθμων θεατών και γονέων οι λιλιπούτειοι ποδοσφαιριστές ανανέωσαν το ραντεβού τους για μελλοντικές δράσεις της Ένωσής μας.
Ακολουθώντας τη φιλοσοφία της ΕΠΣ Πιερίας οι Ακαδημίες και οι νεαροί/νεαρές προωθούν με τον καλύτερο και πιο ευχάριστο τρόπο το «ευ αγωνίζεσθαι», τον σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα.
Κατά τη διάρκεια της γιορτής παρευρέθηκε και ομίλησε στους νεαρούς αθλητές ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος.
Επίσης είναι η ευχαρίστηση των συμμετεχόντων αθλητών και προπονητών που δημιούργησαν αυτό το όμορφο κλίμα, των θεατών (γονέων, συνοδών), των προσκεκλημένων καθώς και το να διατηρήσουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε την αγάπη των παιδιών για το ποδόσφαιρο και το «ευ αγωνίζεσθαι» πρέπει να μας εκφράζει απόλυτα γιατί είναι το «Α» και το «Ω» σε όλες τις   ηλικίες του αθλητισμού και σε κάθε στιγμή της ζωής μας.


Το μεράκι και ο εθελοντισμός όλων αλλά κυρίως των δικών μας άξιων προπονητών, εθελοντών και του προέδρου Στέργιου Τόκα καθώς και στο σύνολο της εκτελεστικής επιτροπής του Δ.Σ., με εμπνεύστρια το μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΣ Πιερίας κα. Μέλα Σιδηροπούλου,ανέδειξαν ότι η ΕΠΣ Πιερίας συμβάλλει στην ανύψωση του αθλητικού πνεύματος και πολιτισμού στην Πιερίαβάζοντας τη δική της σφραγίδα.
Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ευελπιστούμε ότι και στο μέλλον θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να συνεισφέρουμε στο αθλητικό πνεύμα και πολιτισμό όποτε μας ζητηθεί.
Για μια ακόμη φορά νίκησε το ποδόσφαιρο των μικρών ηλικιών. Τέτοιου είδους διοργανώσεις προάγουν την αθλητική κουλτούρα που διακατέχει τις ομάδες όλων των Ακαδημιών μας καθώς και την διοργανώτρια αρχή της ΕΠΣ Πιερίας.
Ευχαριστούμε όλους τους προσκεκλημένους, τον πρόεδρο και την εκτελεστική επιτροπή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας τα Δ.Σ. όλων των συλλόγων και των Ακαδημιών και φυσικά όλους τους συντελεστές, προπονητές, χορηγούς, ΕΠΟ, Διασωστική Ομάδα Πιερίας, Μ.Μ.Ε., Αθλητικογράφοι, κ.ά. της άριστης και άρτιας οργάνωσης της συγκεκριμένης εκδήλωσης γιορτής συνεργασίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με την δική μας ένωση την ΕΠΣ Πιερίας, η οποία στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και διοργανώσεις.
Η Ομοσπονδία μας και η ΕΠΣ Πιερίας δια μέσω της εκτελεστικής επιτροπής φιλοδοξεί να φέρει το ποδόσφαιρο και τις αξίες του πολύ κοντά στα παιδιά μας και στους νέους μας.



Ήταν μια υπέροχη και αξιέπαινη διοργάνωση και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην ΕΠΟ και στην ΕΠΣ Πιερίας για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, αποσπώντας τα εύσημα.
Σας ευχαριστούμε για την άψογη φιλοξενία και για τα ωραία συναισθήματα που μας χαρίσατε και σας συγχαίρουμε θερμά για την αξιέπαινη και φιλότιμη προσπάθεια ώστε να γίνει θεσμός η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου των Ακαδημιών μας στην περιοχή μας.
Σας ευχαριστούμε.
Με εκτίμησηΒασίλης Τσακιρίδης, δάσκαλος, Τοπικός Σύμβουλος Κοινότητας Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου