Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ - Ο ιερέας της Αγίας Παρασκευής έτρεξε και έκλεψε την παράσταση! (φωτο)


Άτομα όλων των ηλικιών, από κάθε γωνιά της Ελλάδας συμμετείχαν και φέτος στο «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ». Πρόκειται για μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού, με την οποία τιμάται η απελευθέρωση της πόλης στις 16 Οκτωβρίου 1912.

Σημείο εκκίνησης ήταν το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας, απ’ όπου οι δρομείς διανύοντας απόσταση 8 χλμ έφτασαν στον τερματισμό στην Πλατεία Ελευθερίας, στην οποία πλήθος κόσμου τους υποδέχτηκε με ενθουσιασμό και θερμά χειροκροτήματα.


Την παράσταση έκλεψε η συμμετοχή ενός ιερέα, ο οποίος έτρεξε την απόσταση φορώντας τα ράσα του. Πρόκειται για τον πατέρα Αναστάσιο Παναγιωτίδη που λειτουργεί στην ενορία της Αγίας Παρασκευής, στην πρωτεύουσα του νομού Πιερίας. Ο παππούλης κατάγεται από την Κοζάνη και έχει ρίζες από τον μαρτυρικό Δυτικό Πόντο. Μάλιστα οι γονείς του ήταν ανάμεσα στις οικογένειες που έσωσε ο θρυλικός αντάρτης, Κοτζά Αναστάς, όπως χιλιάδες άλλοι Έλληνες, ορθόδοξοι χριστιανοί από την περιοχή της Έρπαας που βρήκαν καταφύγιο στην οροσειρά του Τόπτσαμ. Υπενθυμίζεται, ότι Κοτζά Αναστάς θα ονομαστεί το προπονητικό κέντρο της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, το οποίο θα βρίσκεται στη Λεωφόρο Ηρακλείου, δίπλα από την παλιά Columbia.

Τον αγώνα διοργάνωσαν ο Οργανισμός Αθλητισμού (ΟΠΠΑΠ) Δήμου Κατερίνης και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Το σύνθημα της εκκίνησης έδωσαν από κοινού, ο Αναπληρωτής Δημάρχου Γεώργιος Νταντάμης, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π. Νίκος Τσιαμπέρας, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, πρωτοπρεσβύτερος π. Μιχαήλ Κουρσιουμπάς.


Νικητές του αγώνα αναδείχθηκαν στην κατηγορία των ανδρών οι:

ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Εxtreme stores data hairworks)

ΣΥΜΕΩΝ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ (ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΖΕΥΣ)

ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΑΜΗΤΡΑΣ (ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ)

Στην κατηγορία των γυναικών οι:

1.ΚΟΖΑΝΙΤΗ ΕΛΕΝΗ (ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ)

2.ΣΟΥΛΙΩΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ»)

3.ΣΟΥΜΠΡΙ ΔΗΜΗΤΡΑ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου