Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Η Βουλευτής Πιερίας Ν.Δ., Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου, εξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής

Η Βιβλιοθήκη της Βουλής ιδρύθηκε από την πρώτη Βουλή που συγκροτήθηκε μετά την ψήφιση του Συντάγματος του 1844.
Περιέχει πολύτιμη συλλογή έργων τέχνης, εφημερίδων, βιβλίων και χειρογράφων και απευθύνεται στους Βουλευτές, στους επιστημονικούς συνεργάτες τους καθώς και στο ευρύ κοινό.

Κύριος σκοπός της Βιβλιοθήκης είναι η υποστήριξη του κοινοβουλευτικού έργου, η εξυπηρέτηση των ερευνητικών διαδικασιών των χρηστών της και η κάλυψη των πληροφοριακών τους αναγκών μέσα από τις υπηρεσίες και τις πηγές πληροφόρησης που παρέχει.
Η Βιβλιοθήκη, παράλληλα, παρακολουθεί τις εξελίξεις των νέων τεχνολογιών με στόχο να παρέχει τη δυνατότητα περιήγησης μέσω του Διαδικτύου από τους χρήστες.


Στις φωτογραφίες, η Βουλευτής κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: Χρονογέφυρες, βιβλία που ενώνουν τις γενιές.
Με επίκεντρο το βιβλίο ως γέφυρα ανάμεσα σε διαφορετικές γενιές, αναγνώστες και αναγνώστριες διαφόρων ηλικιακών ομάδων άκουσαν ιστορίες για βιβλία ανθεκτικά στη δοκιμασία του χρόνου, αφηγήθηκαν τις δικές τους αναγνωστικές εμπειρίες και συζήτησαν για τα χαρακτηριστικά της ανάγνωσης κατά τη μετάβαση από την έντυπη στην ψηφιακή εποχή.

Η Βουλευτής δήλωσε σχετικά: «με ιδιαίτερη χαρά ανέλαβα τα καθήκοντα της Προέδρου της Επιτροπής της Βιβλιοθήκης της Βουλής και θα προσπαθήσω με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής και σε συνεργασία με το προσωπικό της να ανταποκριθώ στην τιμητική αυτή αποστολή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου