Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

ΠΙΕΡΙΚΟΣ - Θλίψη για τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Γιόβαν Κοβρίλια που έφυγε σε ηλικία 77 ετών. Ύμνοι στην Σερβία για τον μεγάλο τεχνικό (φωτο-βίντεο)


Θλίψη σκόρπισε στους φιλάθλους του Πιερικού, ότι έφυγε απο τη ζωή ο πρώην προπονητής της Κατερινιώτικης ομάδας Γιόβαν Κοβρίλια. Ο Σέρβος τεχνικός έφυγε σε ηλικία 77 ετών στο Νόβισαντ της Σερβίας. Η ομάδα που τον ανέδειξε, η Βοΐβοντίνα, αποχαιρέτησε τον ποδοσφαιράνθρωπο της με μια εκδήλωση που τίμησε την προσφορά, το όνομα, την προσωπικότητα και το μεγάλο επίπεδο ενός μεγάλου ποδοσφαιριστή και δασκάλου.

Το πραγματικό όνομα του ήταν Γιόβαν Κόβρλιγια και ανέλαβε τον Πιερικό λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 1992, όταν αποχώρισε ο Γιάννης Μαντζουράκης απο την ομάδα της Κατερίνης

Άνθρωπος που δούλεψε με μεράκι και ανέδειξε ποδοσφαιριστές απο την Πιερία, μέσα απο την ιστορική και πάντα ποδοσφαιρομάνα περιοχή της Μακεδονίας απο την οποία και αποτελούταν πάντα ο κορμός και το κυριότερο έμψυχο υλικό του άρχοντα του Βορρά, Πιερικού.

Ο χαρισματικός τεχνικός έφυγε τέλη Αυγούστου αλλά εμείς ενημερωθήκαμε πριν λίγες ημέρες για το συμβάν το οποίο και ψάξαμε καλύτερα, ώστε να είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε έγκυρα και σωστά για την απώλεια ενός μεγάλου και καλού τεχνικού που πέρασε απο την ιστορικότερη ομάδα της Πιερίας.

Ας δούμε τι έγραψαν οι ιστοσελίδες της Σερβίας για τον μεγάλο Γιόβαν Κόβρλιγια:


In memoriam: Jovan Kovrlija (1942 – 2019)

Ο Jovan Kovrlija, ένας θρυλικός ποδοσφαιριστής από τον Zrenjanin Proleter, ένας γνωστός γιουγκοσλάβος παίκτης και προπονητής ποδοσφαίρου, έχει πεθάνει. Ο Popolar Jovo τερμάτισε τη ζωή του σε ηλικία 77 ετών το Σάββατο στο Novi Sad ...
Η αιώνια δόξα ανήκει στον γίγαντα του ποδοσφαίρου Jovi Kavrlija.


Η Βοΐβοντίνα είπε αντίο στον Γιόβαν Κόβρλιγια
 
Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος της Βοϊβοντίνα έμεινε χωρίς έναν άνθρωπο που ήταν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του. Στα 77 του, ο πρώην επικεφαλής του επαγγελματικού προσωπικού του συλλόγου Novi Sad, Jovan Kovrlija, απεβίωσε μετά από μια μακρά και σοβαρή ασθένεια. ... Ο πρώην προπονητής της Βοϊβοντίνα συγχωρέθηκε από τα μέλη της οικογένειάς του από τότε που ήταν μέλος του Προσωπικού Εμπειρογνωμόνων Πρωτοπόρων του 1989.

Ο ρόλος του εμπειρογνώμονα ποδοσφαίρου για τη δημιουργία μελλοντικών άσσων του ποδοσφαίρου στο σπίτι υπογραμμίστηκε ιδιαίτερα.

Εδώ μπορούμε να πούμε σωστά ότι το παιχνίδι του και ιδιαίτερα η προπονητική του σταδιοδρομία ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της προπονητικής του σταδιοδρομίας ήταν δημιουργός πολύ νεότερων ποδοσφαιριστών της Βοϊβοντίνα, οι οποίοι αργότερα έγιναν εξέχοντες παίκτες της γιουγκοσλαβικής εθνικής ομάδας " δήλωσε ο Βασίλα Pushibrk, Πρόεδρος του Τμήματος Βετεράνων της FC "Vojvodina".

Εκτός από τη Βοϊβοντίνα, ο Kovrlija ήταν ο προπονητής των Vrbas, Becej και Zemun, ενώ ανέπτυξε επίσης την καριέρα του στην Ελλάδα. Ως ποδοσφαιριστής, φορούσε τη φανέλα Proleter του Zrenjanin και έπαιξε για τη Γιουγκοσλαβική Ολυμπιακή ομάδα.

Ο Jovan Kovrlija θάφτηκε στο νεκροταφείο της πόλης στο Νόβι Σαντ την Τρίτη 27 Αυγούστου στις  12.45...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου