Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Πιερικός - Διαγόρας Στεφανοβίκειου 1-0 Με Μπενίσκο στο φινάλε το τρίποντο!



Δύσκολη νίκη για τον Πιερικό απέναντι στον "σφιχτό" και διαβασμένο Διαγόρα Στεφανοβικείου με σκορ 1-0 στο Ά ΔΑΚ της Κατερίνης. Η ομάδα της Πιερίας είχε την κατοχή και σε πολλές περιπτώσεις προσπάθησε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του συνόλου που παρέταξε ο Μιχάλης Ζιώγας, χωρίς όμως να καταφέρει για 87΄λεπτά να νικήσει τον Πρίφτη.

Η είσοδος του πολύπειρου Μπενίσκου έδωσε στον Πιερικό αυτό που έλλειπε απο την κορυφή της Κατερινιώτικης ομάδας, με τον υψηλόσωμο φορ, να καταφέρνει τελικά να "ξεκλειδώσει" την άμυνα της Θεσσαλικής ομάδας και να δώσει τους 3 υπερπολύτιμους βαθμούς στην ομάδα της Κατερίνης.

Η πρώτη καλή ευκαιρία ανήκει στην ομάδα του Διαγόρα, όταν με τη συμπλήρωση του μισάωρου, σε εκτέλεση κόρνερ του Κουβελά, Καραπλιάγκος και Τανός, δεν κατάφεραν να βρούν την μπάλα στον αέρα με αποτέλεσμα να περάσει άουτ.

Στο δεύτερο μέρος ο Πιερικός απείλησε αρχικά με σουτ του Μηλιώτη στο 50΄και στο 56΄ο Κριεμάντι δε θα μπορέσει να βρεί την μπάλα μετά απο ατομική προσπάθεια και συρτή σέντρα του Μηλιώτη.

Καλή γυριστή κεφαλιά του Τακίδη θα περάσει λίγο άουτ στο 69΄μετά απο σέντρα φάουλ του Λαζαρίδη και στο 70΄συρτό σουτ του Κυπαρίσση θα διώξει σε κόρνερ ο Πρίφτης.


Στο 87΄ο Πιερικός θα καταφέρει να σκοράρει και πάρει το τρίποντο, όταν με ωραία σέντρα ο Κυπαρίσσης απο δεξιά θα φέρει την μπάλα μέσα στην περιοχή του Πρίφτη, ο Δεμηρτζόγλου απο το δεύτερο δοκάρι θα σημαδέψει τον Μπενίσκο ο οποίος με τη βοήθεια του Λάιου θα τη στείλει με προβολή στο βάθος των δυχτίων για να πετύχει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Η μπάλα θα βρεί στον πεσμένο Λάιο που έπεσε τάκλιν για να μπλοκάρει την προβολή του Μπενίσκου.

Ο Πιερικός θα βρεί χώρους στις καθυστερήσεις και θα φτάσει σε δεύτερο γκολ όταν διαγώνιο δυνατό συρτό σουτ του Τουλίκα περάσει ελάχιστα άουτ και σε γυριστό σουτ του Σαχινίδη που δε θα βρεί  στόχο μετά απο δύσκολη προσπάθεια του έμπειρου επιθετικού σε σέντρα του Κόλλα.

Διαιτητής ο Μπούτσικος με βοηθούς τους Κορώνα και Μποζατζίδη.

Πιερικός (Αποστόλης Στύλος): Γουναρίδης, Λαζαρίδης (82΄Κόλλα), Τουλίκας, Ρογγότης, Τακίδης, Μακρής, Μηλιώτης (72΄Δεμηρτζόγλου), Πετράκος, Σαχινίδης, Κριεμάντι (62΄Κυπαρίσσης), Χαρτσιάς (82΄Μπενίσκος)

Διαγόρας Στεφανοβικείου (Μιχάλης Ζιώγας): Πρίφτης, Σιγαλάκος, Καραπλιάγκος Κ., Πρασσάς, Λάιος (90΄λ.τ. Δίντσης), Καραπλιάγκος Σ., Κουβελάς (60΄λ.τ. Αλαμάνης), Αλεξίου, Τανός (51΄Καλύβας), Ζιάκας (84΄Βοραζέρης), Παπαγεωργίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου