Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Μήνυμα της Βουλευτού Πιερίας της Ν.Δ. Άννας Μάνη – Παπαδημητρίου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει, με τις αγωνίες αλλά και τις προσδοκίες και τις ελπίδες  που φέρνει κάθε νέα αρχή. Είναι υποχρέωσή μας ως υπεύθυνη πολιτική αρχή να συμβάλουμε στην εκπλήρωση των προσδοκιών  της ελληνικής οικογένειας για την εκπαίδευση των παιδιών, να δώσουμε προοπτική στα όνειρα των μαθητών για το μέλλον, να παρέχουμε στους εκπαιδευτικούς  δυνατότητες  ανάδειξης του έργου τους  στο σχολείο και στην κοινωνία.

Ο αγώνας  για τη δημόσια εκπαίδευση είναι δύσκολος και συνεχής, το όραμά μας  όμως για ένα σχολείο που θα αποτελεί χώρο έμπνευσης και δημιουργίας  για εκπαιδευτικούς και μαθητές, είναι ο στόχος που έχουμε θέσει και θα αγωνιστούμε να επιτύχουμε.

Με την απαραίτητη συνεργασία γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών, στοχεύουμε στην αναμόρφωση του σχολείου σε χώρο πραγματικής Παιδείας, με ανάδειξη των δεξιοτήτων και  καλλιέργεια  των ικανοτήτων. Ένα σχολείο που να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις  της σύγχρονης εποχής και να προετοιμάζει τα παιδιά  παρέχοντας τους  ουσιαστικά εφόδια, αφενός για την επαγγελματική τους αποκατάσταση και αφετέρου για να γίνουν ενεργοί πολίτες.

Πιστεύουμε ότι το όραμα αυτό το συμμερίζεται ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, η οποία στηρίζει τις ελπίδες  της για ένα καλύτερο μέλλον στη νέα γενιά και γνωρίζει πως  η Παιδεία αποτελεί βασική προϋπόθεση για να  ανακάμψει  πραγματικά  η χώρα μας. Αυτόν  τον αγώνα έχουμε αναλάβει και δεσμευόμαστε ότι με πνεύμα συνεργασίας θα εργαστούμε για τις απαραίτητες αλλαγές που έχει ανάγκη ο χώρος της εκπαίδευσης.


Εύχομαι στην εκπαιδευτική κοινότητα  καλή σχολική χρονιά.  Εύχομαι να είναι αυτή η χρονιά μια νέα αρχή για μια καλύτερη εκπαίδευση για τα παιδιά μας, για ένα σχολείο με δουλειά και δημιουργικότητα, δημοκρατικό και  προοδευτικό,  με κοινωνική προσφορά και παιδευτική δράση.  Ένα σχολείο όπως  μας αξίζει και όπως το ονειρευόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου