Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Δήμος Κατερίνης – Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας – ΑΠΣ Δρομέων «ΖΕΥΣ»

Βραδινός περίπατος στην πόλη στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας
Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε η βραδινή περιπατητική διαδρομή, στο κέντρο της Κατερίνης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019, στην οποία συμμετέχει φέτος ο Δήμος Κατερίνης.

Με σύνθημα «Ας περπατήσουμε όλοι μαζί» & «Ασφαλές περπάτημα και ποδηλασία», το φετινό θέμα των εκδηλώσεων επικεντρώνεται στην προώθηση μέτρων για ασφαλές περπάτημα και ποδηλασία. Στο πλαίσιο αυτό, μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν έναν όμορφο περίπατο στο κέντρο της πόλης, το βράδυ της Τετάρτης, που διήρκησε από τις 7:30μ.μ. – 9:30μ.μ.. Με τη συνοδεία ποδηλατών και περιπολικού της Αστυνομίας, που έκλειναν τις οδικές αρτηρίες και περιφρουρούσαν την ασφάλεια των πεζών, ο βραδινός περίπατος ήταν μια όμορφη εμπειρία που ενθουσίασε τους δημότες.

Ο περίπατος πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή φορέων, συλλόγων, καθώς και σχολείων.
Στο χαιρετισμό του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γεώργιος Τσιαλός ανέφερε: «Η συνύπαρξη πεζών, ποδηλάτων και αυτοκινήτων στο αστικό κέντρο είναι το μεγάλο ζητούμενο. Στοίχημα της νέας δημοτικής αρχής είναι αφενός η ομαλή και ασφαλής συνύπαρξη όλων αλλά και η πρόκριση της επιλογής μετακίνησης στο κέντρο της πόλης με τα πόδια, το ποδήλατο ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Πόλεις που ευνοούν το περπάτημα και το ποδήλατο σε σχέση με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα έχουν λιγότερη κυκλοφοριακή συμφόρηση και υψηλότερη ποιότητα ζωής. Η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι ένα παράδειγμα της φιλοσοφίας μας για το τι μπορούμε να πετύχουμε στην πόλη μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συλλόγους και φορείς που συμμετέχουν στη διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων και ιδιαιτέρως στην Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας και τον ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας ΖΕΥΣ».

Η επόμενη δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, που είναι η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο».  Συγκεκριμένα από τις 10:00 – 14:00 θα κλείσουν κεντρικοί δρόμοι της πόλης για τα οχήματα και τη θέση τους θα πάρει η διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, ζωγραφική, χορευτικά και διάφορα παιχνίδια σχετικά με το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου