Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Διαδοχικές συναντήσεις του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου στη ΔΕΗ & στο Υπουργείο Εσωτερικών

Στο «κόκκινο» τα ταμεία Δήμου Κατερίνης και ΔΕΥΑΚ
Αποκαρδιωτική η οικονομική κατάσταση του Δήμου Κατερίνης και της μεγαλύτερης Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου της ΔΕΥΑΚ, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε στο Υπουργείο Εσωτερικών και στη ΔΕΗ αντίστοιχα.
Τον Δήμαρχο συνόδευαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αστέριος Μπουσνάκης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Κατερίνης.
ΣΤΗ ΔΕΗ

Το χρέος της ΔΕΥΑ Κατερίνης στη ΔΕΗ ανέρχεται σε 7,6 εκ. ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στον κ.Κουκοδήμο  η Διευθύντρια Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ,  Ευμορφία Μανιώτη. Όπως μάλιστα σημείωσε η ίδια, η ΔΕΗ θα προχωρούσε μέσα στο καλοκαίρι σε διακοπή ηλεκτροδότησης στο Βιολογικό Σταθμό Κατερίνης, καθώς και στο μεγάλο αντλιοστάσιο ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ στη Βροντού και δεν το έπραξε για κοινωνικούς λόγους.
Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την συνάντηση που επεδίωξε ο δήμαρχος, προκειμένου να βρεθεί λύση στο μείζον οικονομικό πρόβλημα οφειλής της ΔΕΥΑΚ προς τη ΔΕΗ, ενώ τόνισε ότι παρά τις οχλήσεις της στην προηγούμενη διοίκηση δεν βρήκε ανταπόκριση.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία το συνολικό ύψος των οφειλών της ΔΕΥΑ Κατερίνης αγγίζει τα 30 εκ. ευρώ (εκ των οποίων -όπως πραναφέρθηκε - τα 7,6 εκ. ευρώ είναι οι οφειλές προς τη ΔΕΗ).
Η κα Μανιώτη ανέφερε στο δήμαρχο Κατερίνης ότι θα πρέπει να επανεξετασθεί το θέμα της λειτουργίας της ΔΕΥΑ,καθώς το δυσθεώρητο ύψος οφειλών της,συνιστά αποτρεπτικό παράγοντα για την απρόσκοπτη λειτουργία της.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Με μελανά χρώματα περιέγραψε και ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης την οικονομική κατάσταση του Δήμου Κατερίνης, σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκομίστηκαν στην Υπηρεσία Εποπτείας Οικονομικών των ΟΤΑ.
Άφησε μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο δημοσιονομικού ελέγχου του Δήμου Κατερίνης, ενώ τόνισε ότι με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, ο δήμος θα υποχρεωθεί να προχωρήσει σε αύξηση δημοτικών τελών, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου